Ana Menü

Hurdacı Pazarları Li-on Pil

Başlatan toyer, 03 Şubat 2016, 23:37:20

seron

çok da kötü değil? gayet sağlam yapmışlar aslında. o elektronik kartı burada yapamıyorsun, full smd elemanlarla işlemcili mişlemcili gayet iyi bir devre.
pillere gelince üç adet mp4 çalar bataryası ki tanesi 15TL desen 45TL eder.
15 TL de devre, 60TL.
Bir de güeş paneli var ki kıytırık da olsa buralarda el yakıyor 20TL diyelim.

ben yanılıyorumdur her birinden 10TL düşsek,
45-10=35lira
Devre 10liradan aşşaaa olmaz 45 oldu.
güneş paneli ile dışarıdaki plastik pack 15TL. ---> yine 60TL.
e bunun kargosu var gümrüğü var, gayet normal. çok da çürük bir malzeme değil.

zaten bu malzemeler acil durumlar için tasarlanmıştır gündelik kullanım için değil.
özgürecce sen o cihazı topla. bir pencere kenarında bulundur. uzun yola neyin gidersen yanına al. gayet de işini görür.

ozgurece

Teknik Açıklamalarınız için çok teşekkürler, Burada konuyu takip eden Forum Arkadaşlarımızda bilgi sahibi oldular, Bundan sonra özellikle dikkat edeceğimiz konu (Made in China ürünlerinde) kapasite 40000mAh yazıyorsa 40000 / 4 = 10000mAh

seron

yav sen ona ne bakıyon ;D  UCUZ ÇİN ÜRÜNLERİNDE bu kadar üzülmeye gerek yok. zaten ederi kadar para ödenmiş. Haa PAHALI ÇİN ÜRÜNLERİ vardır, onlara sözüm yok. Sahte harddisk muhabbetine döndürmemek şartıyla...
https://www.youtube.com/watch?v=mUAGS26xI5k
Bu arada o avatarı kullanmak zorunda değilsin. sırf darılmayayım diye onu kullanma sen bilirsin.

toyer

malzeme çürük demedim. sadece maaliyeti azcık fazla. onun harici bir sıkıntı yok. 
yalan söylemeleri de var tabi :)

ozgurece

Alıntı yapılan: seron - 04 Şubat 2016, 20:44:08Bu arada o avatarı kullanmak zorunda değilsin. sırf darılmayayım diye onu kullanma sen bilirsin.
Bence gayet güzel bir avatar olmuş Eline sağlık..

stk4221

Alıntı yapılan: toyer - 04 Şubat 2016, 20:29:30bu arada lipoları görmüşken hurdacı pazarlarında sağlam lipo pillerde var :) tabletlerden.

üstadım gezinirken dikkatimi çekti , bende tabletlerde gördüm lipo ları  ama iş görür olanı nasıl secebiliriz  gözle anlayabilrimiyiz şişkin olmaması ve darbe almamış olması yeterli olur mu
vatan kanla alınır ter ve göz yaşı ile korunur

toyer

valla sağlam olmayan denk gelmedi bana.
genelde tabletler az kullanılıp camı sağı solu kırılıyor. pilleri neredeyse sıfıra yakın oluyor.

seron

Aynen. ama yine de net birşey söylemek zor. Bitik lityum bataryalar genellikle telefonlardan çıkıyor. Tablet ve türevi cihazlarda ise @toyer in dediği gibi ekran patlaması neticesinde pili çıkartılıp değerlendirilebiliyor. Her ne kadar yüksek kapasiteli olmasalar da, kullanılacak projeye göre gayet iş görüyorlar.

Eğer fiyatları ucuz is mesela 10TL/adet şeklinde alabiliyorsan kaçırma topla :)