led bar pcb yardım

Başlatan onurx5, 11 Temmuz 2015, 22:18:12

onurx5

hocam besleme baştan aşağı değişecek gibi :D sonuç yine aynı ledler patlamadı ne mutlu bana hocam size faydam olduysa :D

hocam patlasa bile hiç umurumda değil sizden değerli değil ledler yeniden alınır alınır ben sizin sayenizde bir çok şeyi öğrendim ve tecrübe edindim Allah sizden razı olsun

onurx5

seron hocam o değilde videoda paylaştığım elin gavuru adam 1 kondansatör çeyrek direnç ve diyotla patır patır yakıyor ledleri :D ben bu işi çözmedim biz ondan farklı bir şeyde yapmıyoruz :D

seron

onur 330 u 470 yapalım. direnci eski haline getir.

onurx5

hocam zaten 330nf 650 volt taklı devrede

seron

330nF 650 yi 470nF ile değiştireceğiz. böylece çıkış akımın güçlendireceğiz. kondansatör değeri düşük
kondansatörün voltajını 220den büyük seçmemizin nedeni güvenlik: bozulmasın diye.
bize lazım olan kondansatörün kapasitesinin uygun büyüklükte olması şimdilik.
o da olmazsa 600kusur nF deneyeceğiz.

onurx5

devrenin videosu 330nf 650 volt4.7k 5 wat direnç var

https://youtu.be/jWHjKfxu58g

onurx5

onurx5

hocam daha önce denemiştim yeni aldığım malzemeleri sonuç yine aynıydı

seron

evet video da ledlerin az yandığı rahatça görülüyor kamera biraz ışığı abarttığından az yandığı tahmin ediliyor. kamera yaklaştırıldığında ışık şiddetinin azaldığını görüyoruz.

seron

sen 470NF yi bir tak. direnci tekrar kısa devre edeceğiz.
470 te iken ışık siddetini bir kontrol et hele bir.

onurx5

hocam youtubede paylaştığım elman nasıl beceriyor tam güçte yakmayı ledleri?

onurx5

tamam hocam hemen deniyorum

seron

onur o herif seri kondansatörü 1uF-400volt kullanmış biz onun kullandığının henüz yarısını bile kullanmıyoruz. bunun nedeni benim pimpirikli davranmamdır. bak 470 ile yapılan denemelerde de olmazsa 680nF ye geçecez ama ben asla 1uF ye geçmeyelim diyorum. 1uF lik bir kondansatör 60Watt bir elektrik ampulunu rahatça yakıyor! o ledleri neyapar bilemem artıkın...

onurx5

hocam 470NF taktım parlaklık biraz daha artsa iyi olur kısa devre yaptırdım ışık kör hocam

seron

680nF...
kısadevreyi iptal et.

onurx5

onurx5

elimde 680nF yok hocam siz kademe kademe olarak deneyeceğimiz kondansatörleri söyleyin yarın alim hocam

seron

470NF kondansatöre paralel olarak 330nF yi bağla.
bu durumda 800nF bir kondansatörün olacak.

onurx5

tamam direnç kaçlık olsun peki hocam? yoksa kısa devremi yaptirim yine?

seron

onur mesaj gönderme burdan yaz. 
elindeki 105 ler hep 1uF.
diğerleri de olmaz.