Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

ozantavsan

Pic ile voltaj ve akım ölçüm devre aşağıdaki linktedir.Yalnız pic\'e yazılacak program dökümünü bulamadım.Bulduğumda sizlerle paylaşırım.Devre en azından size pic ile voltaj ve akım okuma konusunda fikir verecektir.
   Başka pic devreler araştırıyorum.Bulduğumda ekleyeceğim.Pic programlamayı biliyorum.Zamanında program yazma ilede ilgilenmiştim.Bulduğum devreleri ve programlarını hazırlayıp ,denedikten sonra paylaşırım.

http://electronics-diy.com/70v_pic_voltmeter_amperemeter.php
-------------------------------------------------------
Dijital volt ve ampermetre + ısı kontrolü
http://www.electronics-lab.com/projects/mcu/008/index.html

-----------------------

ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

ozantavsan

Türkçe Kaynaklı PIC16F877 ile yapılmış LCD ekranda voltaj ve akım okuma devresidir.Pic Hex dosyası linkteki panelmetre.rar dosyası içindedir.
Baskı devresi ,yerleşim planı , hex dosya içindedir.

http://www.hobidevre.com/?p=223
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

ali alan

Bu konuyu heryerde görüyorum bugünlerde.Enerji fiyatlarındaki aşırı yükselme insanları arayışa sevkediyor haliyle.Bununda hem olumlu hemde olumsuz yanları var.Olumlu yanı artık herkesin bilimle haşır neşir olmaya başlaması.İnternet sayesinde de bilgi hızla paylaşılıyor.Umarım bu yön devam eder.

İşin olumsuz yanı ise yeni birşeyler bulma keşfetme güdüsüyle samimice hareket eden insanların,üzerinde çalıştıkları konu hakkında fazla akademik bilgiye sahip olmayışı ciddi sorunların ve hüsranların yaşanmasına da sebep olabilir.Umarım paylaştığım bilgiler işinize yarar:

1) Öncelikli olarak şunu belirtmek gerekir ki H2 geleceğin yakıtı.Her yerde mevcut, eldesi kolay.Ama depolaması sorun.Bu da yavaş yavaş çözülmeye başlandı.Ancak H2 içten yanmalı motorlarda değilde yakıt hücresi denilen (fuel cell) bildiğimiz şekilde bir alevli yanmanın olmadığı bir sistemde kullanılacak.Bu şekilde verim çok daha yüksek,darbesiz ve tam kontrollü oluyor.

2) İçten yanmalı bir motorda temel olarak termodinamik verim,yanma verimi ve mekanik verim olmak üzere 3 çeşit verim söz konusudur. Termodinamik verim benzinli,lpg li motorlarda (otto çevrimine göre çalışan sistemlerde) sadece ve sadece sıkıştırma oranı ve politropik üs diyeceğimiz bir sayıya bağlıdır.Politropik üs gazın tek,çift veya 3 atomlu olmasına göre yaklaşık olarak 1,2-1,6 aralığında olup üzerinde oynanmaya pek izin vermez.Motorda termodinamik verimi arttırmanın yolu sıkıştırma oranını arttırmaktan başka bir şey değildir ve bu da motorlarınız için sabittir.(örneğin 10,5 gibi).

3) Daha az yakıt yakmak için geriye yanma verimi ve mekanik verim kalır.Mekanik verim her motor için karakteristik olup kullanlan malzemeye ve özellikle motor temizliğine,yağlamaya ve düzgün bir soğutmaya bağlıdır.İyi ve etkili bir yağlama ile mekanik sürtünme kayıpları azaltılabilir.Ayrıca aracın şanzımanı da dişli sistemlerinden oluştuğu için en az % 15 -25 arası enerji kaybına sebep olur.Elektrikli arabalarda devir güç ilişkisi akımın frekansı ile ayarlanabildiği için şanzımana ihtiyaç duymazlar.Böylece araç büyük bir ağırlıktan ve enerji kaybından kurtulmuş olur.Kısacası mekanik verim artar.

4) Geriye ekonomiyi arttırmanın tek bir yolu kalır.Yanma verimini arttırtmak.Yanma verimi en iyisinden %78 ler civarındadır.Hatta daha da düşük olabilir.Yanma verimini arttırmanın yolunu bulmak için yanmanın ne demek olduğunu anlamak gerekir.Yanma bir benzin molekülü ile oksijen molekülünün pistonun üst ölü noktasında birleşmesidir.Maalesef bu birleşme göründüğü kadar basit değildir.

Yakıt sistemin içine enjekte edildiği andan itibaren buharlaşarak moleküler düzeye kadar ayrışacak ardından da küçük hacim içinde kendisine uygun bir oksijen molekülü bulmalıdır.Yakıt molekülünün havanın içindeki azotla karşılaşma olasılığı oksijene nazaran 5 kat fazladır.Yani yakıt molekülü teorik olarak her beş çarpışmasından sadece birinde oksijene denk gelmektedir.

Yakıtın oksijenle karşılaşma olasılığını arttırmak için yakıt içine ayrıca oksijen verilmesi yada türbülansın arttırılması yanma verimini arttırmanın bir yoludur.Unutmamak gerekir ki bütün bu yazılanlar saniyenin neredeyse binde 20 si kadar bir sürede gerçekleşmek zorundadır. (örneğin twinportun en önemli özelliklerinden biride emiş havasında türbülans katsayısını arttırmasıdır.Daha fazla karışmak daha yüksek oksijenle karşılaşma olasılığı demektir.).İşte suyun hidrolizi ile pistona verilen extra oksijen burada görev alır.Peki H2 ne işe yarar?

5) Yukarıda da belirttiğim gibi yanma için yakıtın oksijenle karşılaşmasının yanında o anda da sıcaklığın o bölgede tutuşma sıcaklığında olmasına bağlıdır.Ve bununda her yerde aynı anda değil kademeli olarak gerçekleşmesi arzu edilir.Çünkü pistonun üst hacmindeki yanmanın (alevin) bujiden itibaren düzgün olarak yayılması arzulanır.Eğer alev bujiden itibaren alt ve köşelerdeki bölgelere ekzos sübabı açılana kadar ulaşamazsa yine yanma gerçekleşmeyecektir.

Yada egzosda yanma gerçekleşecek bize iş vermeyen faydasız bir süreç olacaktır. Motora atılan H2 işte bu noktada devreye girer.H2 nin yanma hızı benzin+hava karışımına nazaran 4 kat daha fazladır.Alevi hızlı bir biçimde egzos subabı açılmadan tüm noktalara iletir.Ancak burada başka bir sorun ortaya çıkar.Başka yerlerde de aynı anda alevlenmelere yada erken yanmaya yol açar.Bu da kötü ve vuruntulu yanma demektir.H2 nin yakıt takviyesi olarak kullanılacağı bir motor da H2 nin ne zaman ve ne kadar verileceği ince hesap ve dizayn gerektiren bir işlemdir.Kısacası H2 nin mevcut motorlarınıza gelişi güzel atılması tamamen sıkıntılara gebe bir durumdur.

Çünkü elimizdeki mevcut motorlar buna göre dizayn edilmemişlerdir.Ayrıca bir başka sorunda melzeme mühendisliğinden bilinirki h2 \'nin hidrojen gevrekliği denen çok tehlikeli bir duruma yol açmasıdır. Hidrojen özellikle gaz halinde bilinen en küçük atom çapına sahip olduğu için her maddenin içine nüfus ederek birikime yol açar.Bu da malzemenin o yerinde strese neden olur.Bunu şu şekilde örneklemek gerekirse 3 kişilik arka koltuğa 5 kişi oturtulması neticesinde kapı tarafındakilerin iç basınc nedeniyle kapıdan dışarı doğru çıkmak zorunda kalması gibidir.

Kısacası malzemede çatlak oluşur.Özellikle metal kaynaklarındaki çatlağın en çok oluşma sebebi budur.Kayak esnasında yüksek sıcaklıkla dokuya kaçan hidrojen atomları burada çatlamaya yol açarlar.Aynı şey bizim araba motorlarımız içinde geçerlidir.Çok yüksek sıcaklık ve basınç ile hidojen molekülleri bizim araçlarımızda da çatlamalara ebep olacaktır.Bu yönden mevcut motorlara h2 kullanılması çok sakıncalıdır.

Yukarıdada bahsettiğim gibi bu tip yanma verimi ile en fazla %10-15 ler üzeyinde bir iyileşme yapılabilir. Ayrıca normalde yanmayan kısımıda piston içinde H2 ve O2 ilavesiyle yakmaya başlarsanız motor dizayn sıcaklıklarının artmasına sebep olursunuz.Buda motorun mekanik aksamının erken bozulmasına yol acacaktır.

Kuvvet artışı yataklarda da sıkıntı çıkarabilir.Bunun yanında manifoldu patlatabileceğinizi hiç söylemiyorum bile.Ayrıca elektroliz kabının kaza anında gaz halindeki H2 ve O2 nedeniyle alev alması kolay atlatılacak bir kazayı felakete dönüştürebilir.Bunun yanında araç içinde oluşan su buharı ve yakıt içindeki kükürt ortamdaki H2 ile temasa geçerek H2SO4 (sülfirik asit) oluşumuna yol açacaktır.Buda yavaş ama kesin bir şekilde motorun çeşitli aksamına zarar verecektir.

12 v 5 amperlik bir güç harcayarak elde edeceğiniz H2 ve O2 size bahsedildiği gibi 80 kwlık bir motorun yarı gücünü vereceğine inanmak saflıktır.Sadece yanma verimini arttırarak zaten yakamayıpta sokağa attığımız yakıtı kazanmamıza yardımcı olur.Enerji yine benzinden gelir.Ancak bu tip bir motor baştan dizayn edilmelidir.Mevcut motorlarda kullanımı ciddi sıkıntılara yol açacaktır.

Son olarak motorlarda yanmanın çeşitli özel programlarla nasıl dizayn edildiğini anlatan bir kaç link ekliyorum.Sanıyorum yanma dizaynının nasıl yapıldığı hakkında fikir verecektir.
Saygılarımla.

diesel emme simülasyonu:

http://www.youtube.com/watch?v=mcJWK0N6i-o&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=mcJWK0N6i-o&feature=related

diesel piston içi yanma ve alev hareket simülasyonu:

http://www.youtube.com/watch?v=bQD1kugjlts&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=bQD1kugjlts&feature=related

ozantavsan

http://www.thehydrogenshop.com/Microcontroller%20PWM%20.html

Bu sabah oto sanayiye gittim.Arkadaşta 304 çelik var , ticari buzdolabı üreticisi kendi.Başka bir arkadaşla tekrar bu işe koyulduk.10x12 ebadında 30 adet 304 çelik kesecek arkadaş.
Biliyorum 304 çelik daha çabuk deforme oluyor ama bir yerden başlamak gerek.
Sonrası PWM devre , testler .Bakalım nasıl gidecek.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

betelguz

5. sayfada resimleri verilmiş olan sistemin satışını ben yapmaktayım.Siteyi uzun bir süredir takip ediyordum.İlk sonuçları görmeden yazmak istemedim.Cihaz amerikada çokça  kullanılan bir sistem.Türkiye distrübütörü olarak Türkiyede satışına başladık.Şuana kadar denediğimiz araçlarda çok çok iyi sonuçlar aldık.1998 model Mercedes 200e otomotik vitesli benzinli araçta pwm kullanmadan %30 pwm ile %35 tasarruf sağlandı.Ayrıca çekiş çok çok arttı.Daha önce egzostan çıkan siyah duman tamamen kesildi. Bu araç dışında 1989 model Renoult brodway LPG li arabada %30 tasarruf sağlandı.çekiş arttı , siyah duman kesildi, motor harareti her iki araçtada düştü.Dizel araçlarda henüz denemedik.10 güne kadar bir dizel minübüste deneyeceğiz.Beklediğim tasarruf miktarı %40.Araç motorları bazı yazılarda yazıldığı gibi düzensizlik , vuruntu ve benzeri sorunlar oluşmadığı gibi motor daha sessiz ve düzenli çalıştığı görüldü.Sattığımız hiçbir sistem memnuniyetsizlik nedeniyle iade olmadı.

Kedigen arkadaşım sistem testleri tamamdır.Ortaklaşa bir çalışma yapmaya başlayabiliriz :)

cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

safakgunay

Sibernetik hocam selamlar konuyu gorunce forma uye oldum.
Bende kısa suredir bu konu ile ilgileniyorum arastırmalarınızı bizimle paylastıgınız için cok tesekkurler.
Hocam benim bir kac fikrim var ama ikisinide uyguyacak ikanım bulunmuyor en azından şimdilik belki deneyecek arkadaslar olur diye aktarmak istedim.
Bu elektorliz olayını mikrodalga fırınlar gibi yogun ve yuksek frekanslı elektromanyetik alan içerisinde denemek ve sonuclarını aynı duzenek ile normalde ki calısması ile karsılastırmak istiyorum ama şuan bir mikrdalga fırınım yok:( en kısa zamanda birkaç cep telefonunun arasına alıp deneyecegim.Dalgalar fırındaki kadar yogun olmasada en azında bir fikir verebilrler.)
Birde hidrojen uretilecek olan duzenege dısarıdan bir lazer ile enerji uygunaldıgnındaki sonucları gormek isterdim umarım birileri bunları deneyerek sonucları bizimle paylasırlar.

Yakında internet cafe ve bilgisayar tamircilerini dolasarak birkac bozuk DVD surucu bulup bunların optik lenslarini lazer olarak kullanmayı deneyecegim . internette basarılı ornekleri var.

ozantavsan

NE556 entegreli pwm devresini yaptım.Bu devre ile yaptığım testlerde şu sonuçlara ulaştım.

Daha önce yakıt haznemi 12 volt ile direkt besliyordum.4-7 amper arası akım çekiliyordu.

556 pwm devre ile çıkışı 12 volt gördüğüm noktada 2 ampere yakın akım çekiliyor.
Gaz çıkışı rahat oluşuyor.Yakıt hücrem şu an basit olduğundan maximum kaç litre üretiliyor sorularınıza cevap veremem.Henüz sipariş verdiğim çelik plakalar elime ulaşmadı.Yalnız 556 pwm devrede şunu gözlemledim.2 adet 10k potansiyometremiz var.Bunlarla ayarladığımızda 3,5v - 5 volt arası rahat ilerlenebiliyor.Potları biraz fazla çevirdiğinizde 5 volttan 11,5 v - 12 volt seviyelerine birden zıplıyor.Bu bana bir sorun gibi geldi.Devrede biraz değişiklik düşünüyorum.Çıkışta tek mosfet var.Bunu çoklamak düşüncesindeyim.IRF740 kullandım mosfet olarak 521 muadili.
Devre beklediğimdem iyi sonuç verdi gibi , ama aklımda başka pwm devrelerde var.Onlarıda denemek istiyorum.Devre denemesi yapan arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşabilirmi ?
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

safakgunay

Bana 2 tane ne555 kullanılan devre bu iş için daha uygun gibi geliyor cıkıstada elimdeki buz90 mosfeti kullanacagım çıkıs akımı 4A yazıyor datasheetsinde en sonuna bir transistor ve trafo ekleyerek eynı işremi yuksek voltajla deneyip sonucları burada paylasacagım.

ozantavsan hocam kullandıgın potansiyometrelerde sorun olabilir. saglamlıgından eninseniz bunların yerine 2 adet 5k pot kullabilirsiniz. ayarlaması daha rahat olur.
saygılar.

ozantavsan

Teşekkürler , Şafak.555\'li pwm devre denemside yapacağım.En iyi verimi aldığımı paylaşırım.556 denememin sebebi aslına bu entegrenin içinde 2 adet 555 barındırmasıydı.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

safakgunay

evet aslında mantıklı geliyor iki tane 55 kullanmaktansa ikitane 55 içeren 556 yı kullanmak ama. 556lı devrede birtane pot. var ya devre frekansını yada iş/bekleme oranını ayarlıyor 555li devrede ise ikisinide bagımsız olarak ayarlaya bilecegimizden dolaya daha kullanıslı olacagını dusunuyorum.
tesekkurler.

sibernetik

safakgunay arkadaşım bir yerlerde belli frekans aralıklarının maddeler ve su üzerindeki etkileri üzerine bir grafik gözüme ilişmişti.Mikrodalga kullanımına pek rastlamadım elektroliz düzeneklerinde.Senin iletin üzerine wikipedi de mikro dalga fırın üzerine bir ufak araştırma yaptım biraz daha aydınlandım bu konuda.
Evet mikrodalga ve Laser enerjisi suyun enerji seviyesini yükseltmek için kullanılabilir belki.
Stanley Meyer kendi düzeneğinde laser enerjisi ile suyun enerji seviyesini yükseltiyor.Bu denenmiş,uygulanmış bir süreç ama CD yazıcıların içindeki miliwatt seviyesinde enerji veren laserlerin bu işi görüp görmeyeceği konusunda emin değilim açıkcası.
Bence bunlarla zaman kaybetmek yerine,zaman ve emek harcamayı göze alıyorsan Ravi RAJU nun düzeneğini kurmaya ve geliştirmeye uğraş derim.
Gerçi ben burada uzun uzadıya anlatacaktım verimi kanıtlanmış bir kaç düzeneği ama olmadı bir türlü.Yaza vaktim olursa paylaşırız inşallah.

Bu arada 2x555 li devre ile  tek 556 lı devre birbirinden farklı.Bu benim hatalı yönlendirmem ise özürdiliyorum.
555 li devrelerde PULSE TRAIN oluşturuluyor ve Dave LAWTON-Stanley MEYER düzeneklerinde oldukça verim artışı sağlıyor.
Diğer 556 lı devre ise klasik bir PWM devresi.
ozantavsan arkadaşımın bahsettiği sorun bende de oluştu ama ben bunun sebebini  tam anlayamadım.Acaba mosfet i sürme aşamasında mı bir sorun oluşuyor.Yani arada özel bir mosfet sürücü devresi ya da opto kuplör vs mi lazım.Yoksa mosfetin karakteristiği mi böyle.Yani belli bir frekanstan sonra coşuyor.Ya da potlarda mı sorun var bunu deneyip görmek lazım.Artık osiloskopu da iyi kötü kullanabildiğim için daha net sonuçlar elde edebileceğim.Hatta yukarıda bahsettiğim Ravi RAJU düzeneğini yazın tekrar deneyeceğim bu sorunları çözdükten sonra.Çünkü PULSE TRAIN olayını bir ara yakalamıştım önceki çalışmamda.Küçük bir enerji ile hatırı sayılır gaz çıkışı elde etmiştim.Ama çokta istikrarlı değildi.
ŞU çift 555 li devrenin 556 ya uyarlanmış halinin baskıdevre şemasını bir hayırsever arkadaş çizse ne büyük sevaba geçecek aslında.Küçücük bir karta herşey sığacak.Vakit olsa ben oturup çizeceğim proteusta neyin ama işler yoğun.
safakgunay arkadasım  plasma enerjisinin kullanımıyla ilgili hem senin hem de diğer arkadaşlarımızın işine yarayacak bir döküman da ekleyeyim buraya.
Belki farklı fikirler,ürünler gelişir kafanızda.Anlaşılmayan bir bölüm olursa iletin,naçizane yardımcı olmaya çalışayım.Dokümana şöyle bir göz gezdirdimde adamlar çok yüksek voltaj ile silindirlerde hem bilindik fosil yakıtları hem hidrojen ve oksijeni bundan da öte atomize haldeki suyu yakıyorlar(aeresol halde spreylerden çıkan parfüm böcek ilacı vb sıvı formda )
Eki ekleyeyim bir inceleyin

sibernetik

Ek 2 Mbyte tan büyük olduğu için ekleyemedim.Acil çıkmam lazım.En kısa zamanda  eki eklemeye çalışacağım.Selam ve saygılarımla.

ozantavsan

Dave Lawton\'un 555 li devresi için baskı devre ve açıklama aşağıdaki limktedir.

http://my.opera.com/h2earthbeat/forums/topic.dml?id=181316

Devre elemanlarını aldım.Pazar günü hazırlayıp , deneyeceğim.556\'lı devre beni tatmin etmedi.555li devreyi incelediğimde beni umutlandırdı.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

sibernetik

ozantavsan arkadaşım.Ek için teşekkürler ama bu  devrenin bir başka benzer çizilmişi bende var zaten.

Sanırım bir yanlış anlaşılma oldu.Ben 2 ayrı 555 i tek bir 556 entegresi üzerinde toplamak istemiştim.Neyse bir çaresine bakarız artık :)

Bu arada bahsettiğim plasma dosyası ekte

Selamlar herkese.

safakgunay

Sibernetik hocam ek için tesekkurler. Yanabcı dilim omadıgından metni ve devre acıklamalarını okuyamadım ama enduksiyon bobini ve buji kullanarak sprey halindeki suyun yanmasını ackılıyor sanırım yada suyun sıvı halden plazmaya donusunu .
şimdi ufaktan bir arastırma yaparken \"Yüksek frekans plazması:çok yüksek frekanslı elektrik akımı ile elde edilir. plazma oluşturulması istenen gaz çok şiddetli gerilim kaynağı ile beslenen bir kangalın sarımları arasından geçirilir.\" cumlesi takıldı aklıma acaba suyu bu şekilde atomlarına ayrıstıramazmıyız. Eger olursa sonuc olarak sanırım hidrojen atomu ve oksijen iyonu elde edecegiz hidrojende iyon olabilr bir proton ve bir elektrona sahip kafam basmadı. gerilim yuksek oldugunda harcanan akımın cok az olacagını durunuyorm sadece diyot ve kondansatorler kullanarak dusuk akım ve cok yuksek cekıs gerilimleri veren devreler kolayca tasarlanabilir.

saygılar.
bu aralar konsatrasyon bozuklugu ve hafıza zayıflıgı ile cebelleşiyorum yanlıslarım için kusura bakmayın bu mesajı yazmak için yaklazık 3 saatır calısıyorum.

omerkaya1981

ali alan arkadaşımızın düşündüğü bazı noktaların yanlış olduğunu düşünüyorum.düzeltmek isterim.

Yakıtın oksijenle karşılaşma olasılığını arttırmak için yakıt içine ayrıca oksijen verilmesi yada türbülansın arttırılması yanma verimini arttırmanın bir yoludur.Unutmamak gerekir ki bütün bu yazılanlar saniyenin neredeyse binde 20 si kadar bir sürede gerçekleşmek zorundadır. (örneğin twinportun en önemli özelliklerinden biride emiş havasında türbülans katsayısını arttırmasıdır.Daha fazla karışmak daha yüksek oksijenle karşılaşma olasılığı demektir.).İşte suyun hidrolizi ile pistona verilen extra oksijen burada görev alır.Peki H2 ne işe yarar?

h2 ne işe yarar demiş h2 sonuç ta yanmadan eksozdan çıkmayacağına göre sonuçda h2 de yakıt olarak yanmış olacaktır.burada h2 gazını gereksizmiş gibi göstermiş.hidrojen ve oksijende yanınca bildiğiniz gibi su buharı ortaya çıkar eksozdan su buharı atılır.kullanılan araçta  ekstra itiş gücü verir.motorun  içine benzin hava karışımı pistonda sıkıştırılınca buji kıvılcım çakınca pistonu aşağı iter bu esnada içinde hidrojen ve ekstradan oksijende varsa bununla beraber yanar ve piston aşağı inince çok kısa bir sürede olsa su buharı motorun içinde yer alır buda bir miktar soğutma işine yarayacağına düşünüyorum tabi bu işlemler motorda çok hızlı olur.

omerkaya1981

ben ali alan arkadaşımızın düşüncesine katılmıyorum h2 motora zarar verir çatlatır  ve sakıncalıdır demiş.

Çünkü elimizdeki mevcut motorlar buna göre dizayn edilmemişlerdir.Ayrıca bir başka sorunda melzeme mühendisliğinden bilinirki h2 \'nin hidrojen gevrekliği denen çok tehlikeli bir duruma yol açmasıdır. Hidrojen özellikle gaz halinde bilinen en küçük atom çapına sahip olduğu için her maddenin içine nüfus ederek birikime yol açar.Bu da malzemenin o yerinde strese neden olur.Bunu şu şekilde örneklemek gerekirse 3 kişilik arka koltuğa 5 kişi oturtulması neticesinde kapı tarafındakilerin iç basınc nedeniyle kapıdan dışarı doğru çıkmak zorunda kalması gibidir.

Kısacası malzemede çatlak oluşur.Özellikle metal kaynaklarındaki çatlağın en çok oluşma sebebi budur.Kayak esnasında yüksek sıcaklıkla dokuya kaçan hidrojen atomları burada çatlamaya yol açarlar.Aynı şey bizim araba motorlarımız içinde geçerlidir.Çok yüksek sıcaklık ve basınç ile hidojen molekülleri bizim araçlarımızda da çatlamalara ebep olacaktır.Bu yönden mevcut motorlara h2 kullanılması çok sakıncalıdır.

erzurumlu bir vatandaş h2 sistemini nissan marka bir araçta 60000 km kullanmış çatlasa o araç çatlardı.internette biraz araştır yapanların video ları var.hatta denizlide bir vatandaşta yapmıştı ntv de mucitler yarışıyor yarışmasına katıldı fakat kabul edilmedi 60000 km yol yapmış bu proje daha önce yapıldı denilerek geri çevrildi niye acaba önceden yapıldğı içinmi yoksa belli kesimlerin dikkatini çekmemek içinmi?

omerkaya1981

ali alan arkadaşımız düşüncesine katılmıyorum.

\"\"\"\"12 v 5 amperlik bir güç harcayarak elde edeceğiniz H2 ve O2 size bahsedildiği gibi 80 kwlık bir motorun yarı gücünü vereceğine inanmak saflıktır\"\"\"\"\" 

12v 5a gibi bir elektrikle klasik elektroliz sistemi ile hidrojen normalde çok az bir h2 elde edilebilir.ama elektronik kart kullanınca h2 ayrıştırmasına hızlandırma söz konusu zaten var olan enerjiyi suyu farklı bir hale dönüştürüyorsun.yabancı forumlarda bir sitede 1 litre suyu elektroliz yaparak hidrojene dönüştürmek için 4kw elektrik enerjisi kullanmışlar oluşan hidrojenle oksijeni tekrar elektrik enerjisine dönüştürmeye çalışınca 3.7 kw enerji elde edilmiş.klasik elektroliz düzenegi verimsiz olduğu ortaya çıkıyor.ama meyerin yaptığı gibi bir elektronik kartla elektroliz işlemi hızlanacağına inanıyorum yabancı forumlarda % 1600 verim alanlar var 70w enerji ile 4kw lık enerji çevrimi yapıyor.suyu h2 o olarak ayırıyor.bir enerji çeşidinden diğerine dönüştürüyor.zaten uğraştığı sistem başarısız olsaydı zehirlenerek öldürülmezdi.

ozantavsan

2x555\'li devre 556\'lı devreye göre daha verimli çalıştı.

Bugünkü araştırmalarımda bulduğum bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum.

http://www.free-energy-devices.com/fuelcostcutting/D14.pdf  Dave Lawton\'un uyguladığı yöntem.Kullandığı devre burada paylaşılan 2x555 entegreli devre.

http://www.courtiestown.co.uk/batteries/downloads/DAVE%20LAWTON%20PWM%20KIT%20INSTRUCTIONS1.pdf  Bu da aynı konu ile ilgili.

ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

betelguz

Hidrojen sistemlerimiz araçlarda %30-40 tasarruf sağlamaktadırlar.Konuyla ilgili son gelişmeleri aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=66743.msg823951#msg823951
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta