Basit bilgisayar yapımı hakkında yardım

Başlatan fatih343, 22 Haziran 2015, 19:57:08

seron

bak genç ve akıllı arkadaşım. çok güzel şeyler hayal edip hayata geçirmek istiyorsun. ama sanki yapmak sitediğin şey ile ilgili yeterli kaynağın, bilgin yok gibi geliyor. bu konuyu toparlamamız gerekirse ben bu forumda bir iki işi bilen kişiye " bilgisayar yapabilir miyiz?" diye sordum. "hayır" diye bir yanıt almadım ama söylemek istedikleri şey, binlerce mühendis ve sınırsız kaynak ile uzun bir zaman gerektiği idi. yani sana demem o ki genç ve heveslisin bel ki de yapabilirsin. ama bu iş bir iki entegre satın alıp birleştirip PIC devresi yapmak gibi değil. senin istediğin şeyin tek bir yolu var:

hazır bir çilek (raspberry) ya da muz kartı almak,
bu kartta gelen işletim sistemi nedir, onu öğrenip istediğin işi yapacak programı bu sisteme göre yazmak. kamera-mamera monte etmek ve dur-çalış komutları uyarlamak bundan sonra çok zor değil.

rasperinin iyasaya çıkış amacı (yapan ingiliz firmasının dediğine göre) genç bilgisayar meraklılarına elektronik vve programlama öğretmek pratiği kazandırmak. araştırdıysan okumuşsundur. yani tam sana göre biçilmiş kaftan. ayrıca internetten araştırdıysan bu kart ile elektronik ugulamalaı da yaılabiliyor, arduino vs kartı gibi kullanılıyor. kamera, ekran, kumanda modülleri bağlanabiliyor... e daha ne istiyon? ;D

kudretuzuner

Merhaba,
Bir süreden beri bu foruma girmeye fırsat bulamıyordum.Bugün bir dolaşayım dedim.Konu enteresan geldi.50 yıldır bu elektronik ile amatör olarak uğraşmaktayım.Konu bilgisayar yapımına gelince iş değişti.PC yapmak,PC Toplamak,İşletim sistemi yazmak,İşletim sistemi yüklemek,PC'ye program yazmak bu kavramlar birbirlerinden tamamen farklı şeylerdir.
1-PC yapmak kullanacağınız CPU'nun tüm data özelliklerini bilmeniz gerekir.(en az mühendislik bilgisi gerekir)
2-PC toplamak,ortaokul veya lise düzeyi eğitim almış bilgisayar meraklısı her genç arkadaşım mükemmel bir PC toplar.
3-İşletim sistemi yazmak bizim ülkemiz için şimdilik olası değil.(Pardus bile daha tam oturmadı)
4-PC'ye hazır işletim sistemini yüklemek, o da ayrı bir bilgi birikimin gerektirir(HDD bölünmesi adlandırılması filan)
5-Hazır çalışan PC'de program yazmak ise yardımcı araçlar ile C#-VB.Net-C++,ve diğerleri ile olasıdır.Ama çalışmanın sonu yoktur
"Linus Torvalds" da genç yaşında bu işe başladığında LİNUX'un bu kadar geliştirilebileceğini düşünemezdi.Bir öneri isterseniz eski commodore 64 PC ler vardı bir tane bulursanız yazacağınız basic kodlarla çalışır hale getirebilirsiniz.Aksi taktirde kürsör yana söner ve de sizi bekler.Kolay gelsin.
KU

seron

tam @Mr_YAMYAM  gibi konuştun ;D o da bizlere aynısını söylemeye çalıştı.

sayangku

Alıntı yapılan: ata - 22 Haziran 2015, 22:14:15madem kodlamada iyisin bana yardımcı ol benim terminalimde

ben bunları yaptım
şimdi bana bir betik yaz ve adım yani host name ve username  ve ordaki oklardan 3 tane olmasını istiyorum
bana yazabilirmisin bu betiği .bashcr içeriğine koyayım ismim laciver @ kırmızı ve ok işaretleride sarı olsun
opengl  kullanıyormusunuz bilmiyorum ama  bu kütüphane linux te çok işler yapar grafik açısından 
''Paranın Başkaları İçin Taşıdığı anlam,
  benim için  birşey ifade etmiyor ''
                                                   Nikola Tesla

sayangku

madem pc yapıcan smd ram olarak Elpida EDB8132B4PB-8D-F   kullanabilirsin
mikroişlemci için ise  arm serisi kullanmanı tavsiye ederim en azindan kaynak digerlerine göre fazla ve iyi bir işlemci
mesela arm  dan http://www.arm.com/products/processors/cortex-a/cortex-a57-processor.php
nebilim işte bu olabilir  http://www.arm.com/products/processors/cortex-a/cortex-a7.php
birde
ram çalışma mantıgı http://www.sistemakademisi.org/diger/diger/faydali-notlar/554-ramlerin-yapisi-ve-calisma-prensibiderin-analiz.html

bunların senkron çalışmasını saglamak sana kalmış    ve daha çok muhabbeti var bunun ek modülleri felan ben temel yazdım şuan
''Paranın Başkaları İçin Taşıdığı anlam,
  benim için  birşey ifade etmiyor ''
                                                   Nikola Tesla

igrahiga

Merhaba bende bu mini laptop yapımı hakkında araştırıyorum ve bir ileti gondermek istiyorum amam iletim sadece 1 kişiye gidecek nasil herkese görülür yapılır

07 Osman

Alıntı yapılan: igrahiga - 06 Eylül 2021, 21:46:08Merhaba bende bu mini laptop yapımı hakkında araştırıyorum ve bir ileti gondermek istiyorum amam iletim sadece 1 kişiye gidecek nasil herkese görülür yapılır

İleti değil de  bu şekilde mesaj olarak paylaşırsanız bu foruma bakan herkes görür.