Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

maho

Ben nefes yoluyla zorluk derecesini test ettim şöyle:

Delik sayisini arttırarak gittim
Aça bilecegim kadar delik açtım taki kolay çıkana kadar (boşta) rahat çıkana kadar, sonra su içinde
Hep ayni güçte ufledim ,
Üzerine su ekledikçe basınç žorlaştı
Ben 7 veya 8 cm ayarladım seviyeyi
Bubbler çapida yine 7 -8cm  civarinda.
İlk ( sanırım içine su doluyor haliyle)
başlangıç biraz zorluyor bir iki saniye ,
 Üfleme hızı arttıkça basınç çok azalıyor yani belli bi hızdan sonra çok rahatliyor .

suyun ağirligi için
Ben bunun çözümünü  ince uzun bir bubler  olacağını düşündüm 20 cm ve üzeri
Sonra bir ölçüm yaparım yarin belki
Kolay gelsin

seron

merhaba,
ben konunuzla çok ilgilenmiyorum ama şunu sormadan edemeyeceğim: meyer devresi gibi verim arttırıcı devre kullanıyor musunuz, yoksa direkt aküden mi alıyorsunuz gücü?

yukarıda kaptaki su seviyesine kadar önemli unsurlara değinilmiş tamam da, elektronik de önemli değil mi?

merakliadam

sn seron,
kuru hücrede  PWM denen bir elektronik devre kullanılıyor.  burda tartıştığımız konu BOOSTER denen yakıt verimini ve performansını artıran kuru hücre sistemi. bu usulde millitreler  hacminde hidrojen  yakıt tasarrufu için yeterli oluyor. meyer tamamen su ile çalıştırmış arabayı. fakat  sadece suyu elektrolizle iş bitmiyor. başka elektronik düzeneklerde yapılması gerekeiyor diye biliyorum.

arkadaşlar kuru hücrede dizilimimimiz +NNNNN- şeklinde idi . nötür plakaların bir yüzü artı diğeri eksi oluyor şeklinde konuşmuştuk. bilgilerin paylaşan arkadaşlara teşekkürler.

bu şeklideki dizilimde hücre başına 2 volt düşüyor. seri bağlı mantığına göre volt hücre sayısına bölünerek bulunuyor akım her hücre için aynı kalıyor. peki ben bu 12 voltu gene 7 plakanı her birini bir artı bir eksi şeklinde bağlasam ne olur. fazlamı volt düşer  yani şöyle :
+-+-+-+

maho

Öyle yaparsan her hücre 12 voltta çalıştırmış olursun meraklı adam

merakliadam

teşekkürle maho ama seri bağlı olmuyormu. yani volt düşmüyormu .
peki akım ne olur.
birde şöyle desem ++++ --- artıya bağlı 4 eksiye bağlı  3 plaka var. artılar yan yana eksiler yan yana . genemi 12 voltta çalışmış olur. verimli olurmu?

maho

Her plakaya sırayla +-+-+ gibi kablo çekerseniz 12 volt  üzerinden her iki plaka arası 12 voltta çalışmış olur
Fakat 2 voltluk bir kaynağın varsa veya akü boyle baglarsin olur
+++++------ bağlarsan saçma olur sadece bir hücre  tam arti ile eksi birlesim yerri 12 voltta çalışmış olur
Meyer ve diğer bazı araştırmacılar
Her hücre  1.6 volt ideal olarak açıklamıştı hatta 1.2 veya 1.8  bulanlar var
Bizim yaptığımız kuru hucre Lee seri bağlı +nnnnn- gibi
Fakat +nnnnn-nnnnn+nnnnn-

Bu seri bağlanmış her artı ve eksi paralel baglanmistir 12 voltta çalıştığını gösterir

Burada
+nnnnn-
Bunun açılımı
   I+      - I +      - I +     - I +     - I
  +uç      N         N         N        -uç

Elektrolizin  iletken özelliği  ile  aradaki nötr plakalarin arasında dolaşan elektriğin aldigi elektrik

rgptrk

Arkadaşlar herkese merhaba...
Öncelikle belirtmeliyim ki yazılan yorumların neredeyse tamamını okudum.
Doğrular, yanlışlar, denemeler, vazgeçişler, zarara uğrayıp tekrar denemeler maddi manevi kayıplar ama vazgeçmeyiş... Bence önemli olanda bu.
Hepinizin yazdıklarını hayranlıkla okurken bu ülkede sizin gibi insanların varolduğunu bilmekte çok keyif verici.
Benim buraya yazma sebebim ise sizler gibi teknik bir zekaya sahip olupta deneyler çalışmalar yapıp ortaya bir icat bir buluş koymak değil.
Değil suyla çalışan araba üzerine çalışmak, arabam bozulsa ne yapacağımı şaşırıp muhtemelende bırakıp giderim.
Ben hayatını setlerde geçiren bir sinemacıyım, şuan üzerine çalıştığım ve yakın zamanda gerçekleştirmeyi umduğum ilk uzun metraj sinema filmimin konusu ise tam olarak bu konu. Hikayemin ana karakteri tamamen teknik zekaya sahip 60 lı yaşlarına gelmiş yalnız yaşayan bir motor ustası. (Muhtemelen Tarık akan olacak) Karakterimin ana amacı ise sizlerinde üzerinde çalıştığı gibi suyla çalışan arabayı (motoru) icat etmek. 
Ben bu konuları neredeyse hiç bilmiyorum..Sizlerden müsait olan ve bu işe ilgi duyacak arkadaşlardan ricam ise şu. Özellikle İstanbulda yaşayıpta senaryo geliştirme aşamamda bana teknik danışmanlık yapacak bir arkadaş arıyorum. Eğer içinizden  bir filme teknik danışmanlık yapmak isteyecek biri olursa görüşmek, konuşmak tanışmak isterim. Yapılacak şey ise çok basit zaman zaman sabırla bana bu konuları anlatmak ve soracağım sorulara cevap vermek. Umarım içinizden biri kabul eder. Görüşmek dileğiyle herkese iyi çalışmalar...

merakliadam

Arkadaşlar bu arada şöyle bir husus aklıma takıldı. hho yani hidroksijen ile saf hidrojen farkını anladık. hidroksijen ile daha önce kullanıp bazı olumsuz sonuçlar alan kişilerin yorumlarını da paylaşmıştık. şerif delitay ve bir iki sayfa önce başka bir kullanıcının.  hidroksijenin fazla tork artışına yol açtığı bazılarının bu fazla tork heyecanıyla daha fazla HHO üretip motora verince bu fazla torkun motora zararı olduğunu Bülent beyinde açıklamaları ile gördük. :)

fakat burada şöyle bir AYRINTI  olabilirmi.
gerek şerif delitay ve diğer bazı olumsuz örneklerde  acaba hücre tasarımını yüksek akıma göre tasarlanmayıp  fazla akımda hücre ısınıp bu suretlede  bazik çözeltinin eğer bubler sistemide iyi değilse motora gitmesi ve  7-8 ay içerisinde de bu bazik kalıntıların motoru aşındırmasıda  olumsuz sonuçlarda payı olabilirmi  acaba ???  NE DERSİNİZ. :-\\ ::)
[mergedate]1431895175[/mergedate]
Biraz kimya  ;D

Hidrojen ve oksijenin reaksiyonuyla büyük miktarda ısı oluşur. 2800 ºC'ye kadar sıcaklık yükselmesine sebep olabildiği için bu reaksiyon metal kesmede kullanılır.

2 H2 (g) + O2 (g) → 2 H2O (g) ΔH0 = -484 kJ

484 kJ/kg∙°C (kJ/kg∙°C)
=
115.60141 Calorie/Gram °C (cal/g∙°C)

ISI:
Isı bir enerji çeşididir ve madde miktarı ile doğru orantılıdır.hareket halindeki atomların ve moleküllerin kinetik
enerjileri toplamı ısı olarak ifade edilir.Isı kalorimetri kabı ile ölçülür.Birimi kaloridir. 1Kkalori=1000 kalori eder.
Isı birimi olarak Joule(J) de kullanılır. 1Kalori=4,18J

Ve 1J=0,24 kalori eder.Isı enerjisi diğer enerji çeşitlerine dönüşebilir.Örneğin termik santrallerdeki ısı enerjisi
elektrik enerjisine dönüşmektedir.

SICAKLIK:
Sıcaklık bir enerji değildir.Herhangi bir madde içindeki bir molekülün ortalama kinetik enerjisi ile orantılı bir
değerdir.Termomet

Kalori (simgesi cal), atmosfer basıncında 1 gram suyun sıcaklığını 1 °C artırmak için gerekli olan enerji miktarıdır.
Isı Enerjisinin Maddeler Üzerine Etkisi ve Isı Birimleri

1- Isı Enerjisi :
Isı bir enerji çeşitidir. Isı enerjisi Q ile gösterilir ve kalorimetre kabı ile ölçülür. Isı enerjisi birimi kalori veya Joule`dür. Isı enerjisi, sıcaklığı yüksek olan maddeden, sıcaklığı düşük olan maddeye doğru aktarılan enerjidir.
Isı enerjisi maddeler üzerinde 3 türlü değişiklik yapabilir. Bunlar;
• Sıcaklık Değişimi
• Hal Değişimi
• Boyut Değişimi (Genleşme veya Büzülme)

2- Isı Enerjisi Birimleri :

a) 1 Kalori (1 cal) :
1 gram saf suyun sıcaklığını 14,50C`den 15,50C`ye çıkarmak için verilmesi gereken ısı miktarıdır.
1 gram saf suyun sıcaklığını 10C değiştirmek için (verilmesi veya alınması) gereken ısı miktarıdır.

b) 1 Joule (1 J) :
0,24 gram saf suyun sıcaklığını 14,50C`den 15,50C`ye çıkarmak için verilmesi gereken ısı miktarıdır.
0,24 gram saf suyun sıcaklığını 10C değiştirmek için (verilmesi veya alınması) gereken ısı miktarıdır.
Joule, ısının mekanik eşdeğeri yani ısı enerjisinin mekanik enerji cinsinden değeri olarak da bilinir.

3- Isı Enerjisi Alan (Isıtılan) Maddenin Taneciklerinin Hareketi :
Maddeler ısıtıldığında yani ısı enerjisi aldığında maddeyi oluşturan taneciklerin hareket enerjileri artar yani tanecikler daha hızlı hareket ederler. Hızlı hareket eden tanecikler yavaş hareket eden taneciklere çarparak enerjilerini yavaş hareket eden taneciklere aktarır ve onların da hızlanmasını sağlar. Böylece maddeyi oluşturan taneciklerin hızları birbirine eşit olur. Taneciklerin hızları birbirine eşit olduğu için maddenin sıcaklığı her yerinde aynı olur ve maddenin sıcaklığı ilk duruma göre artar.
Maddeler ısıtıldığında (sıcak ortamda bulunan) tanecikler hızlı hareket ettikleri için tanecikler arasındaki boşluk fazladır ve fazla hacim kaplarlar.

10 g suyun sıcaklığını 50 dereceden 100 dereceye çıkarmak için gerekli ısı kaç kaloridir?(Csu=1 cal/g0C)
Q=m c ▲t de değerler yerine konulursa: Q=10.1.(100-50)=500 kalori ısı gerekir.

rgptrk

Arkadaşlar yeni üyeler diğer üyelere mesaj atamıyor mu? Kişisel mesaj atmayı bir türlü bulamadım.

merakliadam

sn rgptk göndermek istediğiniz kişin nickini tıklayın sayfası açılınca soldan kişisel ileti gönder yapın ;)

seron

Alıntı yapılan: rgptrk - 19 Mayıs 2015, 08:56:17Arkadaşlar yeni üyeler diğer üyelere mesaj atamıyor mu? Kişisel mesaj atmayı bir türlü bulamadım.

tam olarak emin değilim yalnız; ilk üye olduğunuz zamanlarda yeni konu açamaıyor ve özel mesaj gönderemiyorsunuz sanırım. bu özelliklerin aktif olabilmesi için forumu belli bir miktar ziyaret etmeli ve birkaç yanıt vermelisiniz.

aslında @gevv bunu forum kurallarına yazsa iyi olur. biz de bilmiyoruz...

maho

Merhaba
Arkadaşlar bubler i test ettim her iki şekilde de bir sıkıntı yok
Tek tek baloncuk yerine
15 yakin küçük küçük baloncuklar çıkıyor
Bunu ben dahada geliştirmeyi düşünüyorum , veya çok ince bir çelik tel bulup ısıtarak delikler açacam
Düşünen arkadaşlar varsa
Kolay gelsin herkese

rgptrk

Arkadaşlar merhaba yeni üye olduğum için kişisel mesaj atamıyorum. Bir kaç arkadaş sağolsun yardım talebime ilgi gösterdi. Çok teşekkür ediyorum. Tabii doğal olarak gelen sorular var. Biraz yoğun olduğum için dün cevap veremedim. Bugün detaylıca yazacağım. Kişisel olarak sizlerden mail adreslerinizi isteyebilirmiyim. Gönderirseniz sizlere sorduğuğunuz soruların cevaplarını ve açıklamaları yazabilirim. Sevgi ve saygıyla...

EFSABURAK

maho bey,, yaptığınız çalışmanın size şöyle bir faydası olacak, kimyasal bulaşmış gaz daha hızlı ve isabetli bir şekilde temizlenmiş olacak, neden derseniz yıllarca işim gereği saf oksijenin suda daha hızlı çözünmesini sağladım , bunun için hava taşları kullandım böylece saf oksijenin küçük baloncuklar şekline dönüştürülerek sudaki çözünürlüğünü artırdım. bu mantıktan yola çıkarak bizim sistemlerdeki kostikli gaz küçük baloncuklar sayesinde bubler suyuyla daha fazla temasa geçerek temizlenmiş olacak, benim buradaki merakım basınç farkının oluşup oluşmamasıydı, bunu da siz araştırıp gördünüz, dolayısı ile paylaşımınız faydalı oldu, teşekkürler.

merakliadam

burak bey hava taşı dediğiniz nasıl bir şey. nereden bulabiliriz. .yani    hho suda daha iyi çözünürse  dahamı iyi temizlenmiş olur.

birde şunun için ne dersiniz. ikinci bubler yani son bubler daki suyu haftada bir değiştirsek  temizlemede daha etkili olmaz mı.
[mergedate]1432109706[/mergedate]
Alıntı yapılan: merakliadam - 18 Mayıs 2015, 09:44:44Arkadaşlar bu arada şöyle bir husus aklıma takıldı. hho yani hidroksijen ile saf hidrojen farkını anladık. hidroksijen ile daha önce kullanıp bazı olumsuz sonuçlar alan kişilerin yorumlarını da paylaşmıştık. şerif delitay ve bir iki sayfa önce başka bir kullanıcının.  hidroksijenin fazla tork artışına yol açtığı bazılarının bu fazla tork heyecanıyla daha fazla HHO üretip motora verince bu fazla torkun motora zararı olduğunu Bülent beyinde açıklamaları ile gördük. :)

fakat burada şöyle bir AYRINTI  olabilirmi.
gerek şerif delitay ve diğer bazı olumsuz örneklerde  acaba hücre tasarımını yüksek akıma göre tasarlanmayıp  fazla akımda hücre ısınıp bu suretlede  bazik çözeltinin eğer bubler sistemide iyi değilse motora gitmesi ve  7-8 ay içerisinde de bu bazik kalıntıların motoru aşındırmasıda  olumsuz sonuçlarda payı olabilirmi  acaba ???  NE DERSİNİZ. :-\\ ::)
[mergedate]1431895175[/mergedate]
arkadaşlar sorumu tekrarlıyorum. fikri olan varmı acaba?

EFSABURAK

sn meraklıadam, hava taşı akvaryumcularda mevcuttur ama bizim sistemde denemediğim için basınç farkı kuşkusuyla tam öneremiyorum denemem lazım, çünkü sistemdeki gaz miktarı düşük düzeylerde olursa taşın üzerindeki gözenekler küçük olduğundan az da olsa bir basınç farkına neden olabilir bu da gazın seri bir şekilde iletimini engelleyebilir, araştırılması lazım o yüzden maho beye bu konuyu sordum , sizin ikinci soruya gelince evet bubbler suyunu belirli aralıklarla değiştirmek gerekir, çünkü kimyasal buharı zamanla bubler ortamını derişik hale sokabilir, bunu anlamanın yolu ph çubuğu ile arada bir ölçüm yapmaktır, şahsen benim önerim 2 ayrı bubler kullanmaktan yana, birinci bublerde temizlenme olmakta ikinci bubler ise sistemin sigortası gibi az da olsa temizlenmeyen gaz ikinci bublerde temizlenmiş olur, hava taşının yada gazın küçük parçacıklara ayrılması, gazla su temasını artırmakta bu sayede temizlik çok daha seri bir şekilde sağlanmaktadır

XWOOFERX

O dediğin taşı denedim olmuyor.kısa sürede tıkanıyor ve basınç çok az olduğu için sistemi kitliyor. Bazı şeyleri biraz fazla kafaya takıyorsunuz gereği yok. Tek bubler yeterli. Çok temizlenmesini istiyorsanız,bublerdan sonra hava filitresinden geçirerek de temizlemiş olursunuz.kaç ay oldu buradayım biri çıkıpta ben taktım şu oldu bu oldu diyemedi.sizlere neredeyse bedavaya jeneratör göndereyim dedim oralı olan olmadı. Zaman çok kıymetli boşa harcamayın tabiki paranızıda.
Niye bunları yazıyorum biliyormusunuz.hidroksijenle tasarruf edebilmeniz yüzde olarak neredeyse yüzde 10 ihtimal çünkü optimum verilecek litreyi üretmek için CCPWM gerekiyor. Sadece bunun en dandik olanı bile 300-400 tl den başlıyor. Ben 2 yıl hidroksijenin her türlü varyasyonlarını yüzlerce kez denedim. Ha tasarruf etmedimmi derseniz ettim %30 ama her seferinde değil. Çünkü işte optimum değeri yakalamak çok zor. Çok zaman alıyor ayarlamak. Ama arkadaşlar SAF HİDROJEN İLE bu iş çok çok kolay. Çünkü saf hidrojen oksijensiz olduğu için birden yanıp yok olmuyor. Ve CCPWM de gerekmiyor basit bir pwm yeterli. Hidroksijenin optimum değerini bir kez tuttursanız öbürüne tutmuyor tutarsız bir sonuca ulaşıyorsunuz.Saf hidrojeni motor hacminin 8 de 1 i kadar verdirseniz anında net sonuca ulaşabilirsiniz. Azlığı veya çokluğu size kalmış. Ama belli bir miktardan sonra çok fazla verirseniz,başta elde edilen güç artışını kaybettiğiniz gibi normal gücününde altına iniyor. Sonuç şu: Zamanınızdan çalmayın boşa benim çok zamanım gitti. Saf hidrojeni elde ettikten sonra tasarrufum her zaman aynı şekilde oldu. Bide saf hidrojen de sensör derdi olmadığı için sonuca kolay varıyorsunuz.
Arkadaşlar diyeceğim bunlar, anlamak isteyen anlar.sizleri hergün takip ediyorum ama herkes elektriği yeniden icat etme derdinde,vaktinize ve paranıza yazık. Saf hidrojenin peşine düşün ama düzgün çalışan bir saf hidrojen jeneratörü yapmak çok çalışmak gerektiriyor. Parası ve vakti olan uğraşabilir ama unutmayın ki bu dünyada sadece zamanı satınalamazsınız.Herkese başarılar dilerim.

merakliadam

Bülent bey CCPWM neden hidroksjen için gerekiyor saf hidrojen için gerekmiyor anlayamadım.
yani saf hidrojen jeneratöründe de çözeltinin oranı değiştikçe  çekeceği akımda farklılaşacağı için gene CCPWM gerekmiyor MU ?

EFSABURAK

sn meraklıadam, su hidrojen ve oksijen moleküllerine ayrılırken, total miktarında sürekli bir azalma olur, sonuçta benzinin depoda azalması gibi. bu durumda depodaki kimyasal çözeltinin konsantrasyonu(derişimi) sürekli artar, böylece akım çok çekilerek sistemdeki ısınmada artmış olur, PWM kullanımındaki mantık bu yüzden geçerlidir, yani çözeltiye ne olursa olsun PWM akımı sabit tutsun...
bülent beye gelince, biz burada yapmadığımız bir denemeyi yapmış keşfetmiş gibi aktarmıyoruz, dikkat ederseniz... şu an için birikimlerimizi paylaşıp değerli arkadaşlarımızın yorumuna açıyoruz, amerikayı yeniden keşfetmek gibi bir derdimiz yok, bildiğimizi aktarır bilmediğimizi de arkadaşlarımıza sorma tevazuunda bulunuruz. sizin denemelerinize saygımız var, bu yönde bizden fazlaca yol katedmiş olabilirsiniz, ama bu mesafe bizim çalışmalarımızı küçümsemeyi gerektirmez, sonuçta ilmin sınırı yoktur, birileri birşey keşfeder, şimdiye kadar kabul gören bir bilgi çöpe atılır. bunu günlük hayatta hep görüyoruz. amacım burada kimseyle polemiğe girmek değil,bilgi paylaşmak, o bakımdan emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür eder saygılar sunarım

XWOOFERX

CCPWM in yerine daha ucuza olan normal pwm  kullanabilirsiniz demek istiyorum. İkiside aynı işi görüyor ama CCPWM yüzde 1 yanılmayla akımı iletirken normal pwm de yanılma payı yüzde 7 lere kadar çıkıyor gibi düşün. Saf hidrojen jeneratörü nün farkı ney oksijeni motora vermemek olduğundan verdiğimiz gramlık hidrojende bir anda yanıp gitmemiş oluyor.oksijen yanmayı aşırı derecede hızlandırıyor ve bu hızda yanan birşeyin optimum değerini yakalamak için çok milimetrik ayarlar gerekiyor. Ama saf hidrojen deneylerimde şunu gördüm denedim yaşıyorum ve sonucuna vardımkiiiii bu CCPWM e gerek yok çünkü normal pwm ile net sonuca vardım.buraya yazdığım herşey kafamda sabitlendikten sonra size aktarılıyorki sizleri yanlış yönlendirmiş olmayayım çünkü bu iş uğruna harcanan zamanın ve paranın farkındayım.sizlerde daha araca takmadan neleri derd ediyor olduğunuzu görünce sizi doğru yönde yönlendirmek istiyorum.
Bu iş pwm siz olmazsa
Saf HİDROJEN için uğraşın derim ama onuda ticari yönde yapmayı düşünmüyorsanız hazırını almanızı tavsiye ederim çünkü bir tane maletmenin maliyeti inanınki varolanı satınalmanın 10 katı dersem kesinlikle yanılmam. Bunun için uğraşan ve belli bir sonuca ulaşan betelgüz arkadaşımızdan sorsanız oda söylediklerime katılacaktır heralde çünkü o bu işin ticaretini yapıyor. Bende çok kısa bir zaman içinde bir firma kurup bunun bütün ülkemize dağılması için uğraşacağım.Hem doğa dostu bir teknoloji hemde paramızı boşa havaya savurmayacağız.