Windows işletim sistemleri hk.

Başlatan ApoAtes, 19 Nisan 2015, 02:20:12

seron

yooo zaman kaybetmiyorum? aksine kısa zamanda (kendimce)büyük işler başarıyorum... dediklerin doğru da, bazıları için gerçerli.
ben sistem tamir etmem, göçene kadar kullanırım, göçünce formatlarım.
nice işyerleri, firmalar,... windows ile geçimlerini sağladılar. reklamcılar, editörler yazarlar.. hep windows üzerinden iş yapıp para kazandılar. linux ile bunları yapan kaç kişi var? amma bu kişiler linux ile sorun yaşasa idiler, yok forumlardan yardım al, yok sistemi derinlemesine öğren işleri yüzünden hem vakit hemde para kaybedecekti. olaki yukarıda dediğim gibi yapılırsa, okullar evler işyerleri kamu, özel, tüzel tüm kuruluşlar rahat edecektir.

seron

programlar yine açık kaynak yapılsın. isteyen kurcalasın istemeyen kurcalamadan kullansın. ama kurcalamadan kullananlara da yeterli gelsin. şu an gelmiyor.

haaaa ilek defa doğru birşey duydum ağzından:
"yapılamaz değilsebile şu an için zor zaten lınux daha yolun başında ilerleme ve gelişmelerle bu dediklerin belki ileride olur ama şu an için imkansıza yakın"
işte ben bu itirafı bekliyorum. kimseyi yanıltmadan linuxu tanıtmak daha doğru olur.
linux henüz yeterli değildir ama yetinebilenler için gayet uygundur.

seron

ben gidiyorum sürem doldu.

yarın devam ederiz.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ata - 23 Nisan 2015, 14:59:36ram sıstem hızlandırmaz kım aksını ispatlarsa kolesı olurum ram sıstemı rahatlatır arada fark var sıstem hızını cpu belırler vede islemcı hızı derler bunun adına o zaman neden ı7 işlemcı ile benim intel duo aynı değil açıklayın bende anlıyayım .ram onbellek işini yapar yazılımın alınıp hamken veriye dönüştürüleceği ilk alan
Şurada BİLİMSEL bir KOKU aldım. Hemen yalanayım :P
Bir işlemcinin hızına etki eden bazı temel faktörler vardır.
1 Saat (CLOCK) hızı.
Sistemin uygun adım yürümesi için diğer donanımlar da bu hıza göre çalıştırılmalıdır.
2 İşlemci işlem hızı.
Bilinen anlamda işlemcinin kaç çarpan ile kaç işlem yapabildiğinin göstergesidir. Saat hızı 200MHz olan bir işlemcinin hızı 2GHz ise en fazla 10 çarpan ile işlem yapabiliyor demektir. Bu çarpanın üzerine çıkılmaya çalışılırsa ''O-F'' Ower FLOW (Taşma) hatası alınır. Ya sistemdeki diğer akışlar bekletilir ya da işlemci kilitlenir.
3 İşlemci komut kümeleri.
Son zamanlarda sıklıkla duymuş olduğumuz bazı işlemci kodları vardır.

Çoğu arkadaşımızın sadece bakıp geçtiği ama esasen gelişen işlemci teknolojilerindeki önemli adımlardan oluşan bu özel kodlamalar bazı şeyleri anlatmaktadır.
Ben detaylı bilmediğim için detaylı anlatım yapamayacağım.
Yıllar önce AMIGA PC'lere rakip olabilmesi için MMX teknolojisi adı verilen bir ek ile karşılaşmıştık. Öyle ya da böyle çözünürlüğün artmasıyla bu pek önemsenmemişti. Halbuki MMX teknolojisi bile ek komut dizeleri ile işlemciye özel işlemleri bir çırpıda yapılmasını sağlayan mimari idi.
Günümüz işlemcilerindeki bu komut mimarilerini incelediğimizde oldukça farklı mimariler görmekteyiz.
WTX
SSE4
HT
AVX gibi.
Her bir mimari yapısı bir işlemciye eklenen özel komut kümelerini anlama yeteneğidir ki bunlar milyonlarca komutlardan anlayabilen işlemcidirler.
Bir CORE2 DUO işlemcisi 3.5GHz hızında bile çalışıyor olsa 2.3GHz hızında çalışan bir İ7 işlemciden daha fazla işlem yapamıyor, NEDEN?
Araba yıkama örneğinde belirtmiş olduğum gibi benzetim yaparsak,
Bazı garajlardaki çalışanlar arabaları yıkarken elleriyle bezleri sürerek yıkıyorlar.
Bazı garajlardaki çalışanlar bezlere bir sopa bağlıyarak daha hızlı yıkıyorlar.
Bazı garajda çalışanların ellerinde dönen fırçalı temizleyiciler var.
Bazı garajdakiler ise otomatik makinalarla yıkıyorlar.
Bu bahsetmiş olduğum araba yıkama meselesini bir PC de bulunan her donanım yapmaktadır.
Bir SATA arabirimi,
Bir kuzey köprüsü işlemcisi.
Bir ses işlemcisi.
Bir I/O girdi çıktı kontrolcüsü.
Tüm bunları topladığımızda ortaya şu gerçeklik çıkmaktadır.
32 böcük ya da 64 böcüklü sistemler daha hızlı ya da yavaş değildir.
64 bitlik sistemlerden 32 bitlik sisteme göre daha fazla veri akar. Donanımlar bu veri akışını İŞLERLER.
İşleyemeyen donanımlar diğer donanımları bekleterek kuyruk oluştururlar ve SİSTEMİN TOPLAM HIZI YAVAŞLAR.

stk4221

arkadaşlar yorumlar için teşekkürler her ne kadar konuya firansuz kalsamda  tekrar 64 bit 'e geçiş yaptım fakat ethernet derleyici hatası alıyorum bir türlü düzelltemedim internete giremiyorum 
[mergedate]1429823272[/mergedate]
anakart gigabyte G41MT-S2PT
işlemci intel R dual cpu e2180  @ 2.00Ghz
vatan kanla alınır ter ve göz yaşı ile korunur

stk4221

birgün hecker olmaya karar verirsem ilk seni bulurum :-D

stk4221

biraz birşeyler okumuştum linux acık kaynak kodlu imiş  windows da heckerlık  her tarafı alçılı adamı dans ettirmeye benzetiyorlar (bende anlamam onların yalancısıyım)

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: stk4221 - 24 Nisan 2015, 00:10:01arkadaşlar yorumlar için teşekkürler her ne kadar konuya firansuz kalsamda  tekrar 64 bit 'e geçiş yaptım fakat ethernet derleyici hatası alıyorum bir türlü düzelltemedim internete giremiyorum 
[mergedate]1429823272[/mergedate]
anakart gigabyte G41MT-S2PT
işlemci intel R dual cpu e2180  @ 2.00Ghz
OHH CİĞERİM SOĞUDU.
YAMYAM sözü dinlemezsen :D

stk4221

@Mr_YAMYAM dağıttuk  bi  naneyi şimdi toplamaya çalışıyorum pıçaklıyasım geliyor bilgisizsayar cıyı bi çözüm öner hele

stk4221

internete giremiyorum
[mergedate]1429827184[/mergedate]
sürücü güncelleştir diyorum sürücü yazılımı bulamadı diyor

[mergedate]1429827291[/mergedate]
kartta mı sıkıntı var

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: stk4221 - 24 Nisan 2015, 01:00:13@Mr_YAMYAM dağıttuk  bi  naneyi şimdi toplamaya çalışıyorum pıçaklıyasım geliyor bilgisizsayar cıyı bi çözüm öner hele
Şimdi geç oldu ayrılmak üzereydim.
Yarın için hazırlık yap. Bir konu aç.
Tüm bileşenleri eksiksiz yaz.
Tüm sürücülerini nereden yüklediğini ve ne şekilde yüklediğini de yaz.
Ethernet denetleyicisinin sürücüleri var mı nereden yüklüyorsun detaylıca yaz.
Hatalar varsa halledelim.

stk4221

stk4221

iki pc var birinden indirip ona yüklüyorum bende neden görmüyor bir gün öncesi sıkıntısızdı tamirciden sonra bu hale geldi

seron

Alıntı yapılan: stk4221 - 24 Nisan 2015, 01:24:01iki pc var birinden indirip ona yüklüyorum bende neden görmüyor bir gün öncesi sıkıntısızdı tamirciden sonra bu hale geldi

driverin doğru kurulmamış ya da hiç kurulmamış. görünen onu gösteriyor. bilgisayar ilk alındığında yanında verilen CD lerde genellikle o driver olur. bulunamazsa demo-memo "driver genius" gibisinden bir driver kurucu kurarsan bulur-indirir-kurar. önerilen ise kendi sitesinden ve sürüm notlarına dikkat ederek kurulmasıdır. ethernet modülünün marka-modeli bilinmelidir. speccy programı kurulduğunda hani donanımın adı ne modeli ne serisi ne hepsini sana söyler. sonra da bu ad-modeli google babadan araştırıp indirir kurarsın olur biteeeer...

kaç yamyam abi geliyo elinde sopa!... ;D

stk4221

arkadaşlar ve yamyam reis  sorunun kaynagı neydi belki ben yükleyemedim bilemiyorum ama  gece 3 kadar ugaraşınca  sabahda pc yi attım tamircinin önüne  şimdi sıkıntı yok     
yamyam korkusu sardı formu