Ana Menü

Stereo jack bağlantısı

Başlatan DUHAN, 15 Ocak 2015, 18:18:22

DUHAN

derenin ful hali burda ben yaptım gayet güzel çalışıyor stereo bağlantı yerine jack koyabilseydik dah güzel olurdu aslında ...

http://www.dosya.tc/server37/uVvARd/vumetredevresi.rar.html
[mergedate]1421434083[/mergedate]
Alıntı yapılan: yolgezer - 16 Ocak 2015, 20:47:09işte insanları adamdan sayıp yardım etmeye çalışırsın verdiği cevaba bak. hadi size iyi forumlar

dinime küfreden Müslüman olsa bari....

seron

ahanda böyle bak:

alttaki devrenin "boşta" yazısını silmeyi unuttum. mavi kablo diğer vumetreye bağlanacak tabi yaparsan.

DUHAN

hımm anladım seron hocam o zaman bu durumda bize 2 bacaklı bir soket uygun olur o zaman ilk gösterdiğim 5 bacaklıydı onu kullanmaya gerek yok o zaman ???

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 16 Ocak 2015, 20:53:40ahanda böyle bak:

alttaki devrenin "boşta" yazısını silmeyi unuttum. mavi kablo diğer vumetreye bağlanacak tabi yaparsan.
Bu bağlantı çalışmaz ;D
Gablolar eğribodik yapılmış.
Üstelik gri kablonun uçları açılmamış. temas etmez ;D 8) ::) :P

seron

şimdi oldu mu hocam? ;D

"yok yine olmadı bus efer de lehimlememişsin hafiften değiyor; temasızlık olur"
 ;D ;D

Mr_YAMYAM

Şaka yaptım yahu ;D
Konu sahibi arkadaş ciddiye alıp dövecek bizi ;D ::)

DUHAN

bişey soracam neden şemada 2 tane vı-umetre 2 tane kablo çiziyorsunuz ?????

seron

üstteki şekli elinde bir tane vumetre varsa uygulayacaksın,

alttaki iki tane olanı da iki Vumetren varsa kullanacaksın. e mecburen gri kabloyu ortak kullanacaklar. gri kablo temsili şasi (-) kablosu. bu kablo kulaklık kablolarında çıplak teller şeklinde olur genellikle. ama bazı firmalar onu da kaplayabilir.

R, sağ hoparlöre giden sesler,
L, sol hoparlöre,
Şasi de ikisinin ortak kullanacağı hattır.

DUHAN

hımm anladım bendeki stereo kablodan 3 tane tel çıktı kırmızı beyaz bir tane de çıplak tel var . şimdiz bi zbu durumda çıplak tel şase ile kırmızı + ayı sokete bağlıayacaz doğrumu ???

seron

beyaz?
dur bir dakika çıplak zannettiğin tel bobinli (emaye) olmasın? kazıyınca şeffaf bir madde toz halinde çıkıyorsa o şasi olmayabilir. bu noktada bilgim yok. beyaz da şasi olabilir...

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 16 Ocak 2015, 21:43:08beyaz?
dur bir dakika çıplak zannettiğin tel bobinli (emaye) olmasın? kazıyınca şeffaf bir madde toz halinde çıkıyorsa o şasi olmayabilir. bu noktada bilgim yok. beyaz da şasi olabilir...
Genel literatürde beyaz yoksa siyah L (left) kanalı temsil eder. Şase ayrıca belirtilir.
Gırmızı daima R (Right) tır.
Çıplak veya siyah kablo şasedir.