PC'lerde UPGRADE teknikleri.

Başlatan Mr_YAMYAM, 17 Aralık 2014, 12:04:26

yolgezer

adamim soket degistirmek neye yariycK? bak misal, ka2206, la4182, tea2025 be ayni sokette. ama performanslari belli. ba5412 ve ta7227 de ka2206 ile ayni pinnyapisinda ama sadece soketin sekli farkli. neymis? delik sayisi onemli degilmis:-) :-) :-)
bence gayet stabil ve guclu bir seriyi srif uc sene once uretmeye basladim, yenisinin kalip parasi ciksin diyr 500.000 dolari cikarma amacli sana on katini kazandirmis ve kazandirmaya devam eden, daha da onemlisi athlon ruhunu devam ettiren bir seriyi nr akla hizmet durdurur da milleti kusturursun? bu akil isi degil.

okinkurt

Alıntı yapılan: yolgezer - 21 Aralık 2014, 22:20:06adamim soket degistirmek neye yariycK? bak misal, ka2206, la4182, tea2025 be ayni sokette. ama performanslari belli. ba5412 ve ta7227 de ka2206 ile ayni pinnyapisinda ama sadece soketin sekli farkli. neymis? delik sayisi onemli degilmis:-) :-) :-)
bence gayet stabil ve guclu bir seriyi srif uc sene once uretmeye basladim, yenisinin kalip parasi ciksin diyr 500.000 dolari cikarma amacli sana on katini kazandirmis ve kazandirmaya devam eden, daha da onemlisi athlon ruhunu devam ettiren bir seriyi nr akla hizmet durdurur da milleti kusturursun? bu akil isi degil.

Soket değişince sadece delik sayısı artmıyor ki amd nin en çok eleştirilen noktası soket gavurların sitelerede benim pc ile ilgili bir sürü konu açtıydık zamanında sağlam bir gelişim gerek bence amd ye kart yönüde patates olmaya başladı hd 7xx leri elden geçirip r7 / r9 diye hortlattılar nvidia nın zamanında 8800 ü 9800 e atlatmasına benzer :D mantle mantle dediler bf4 de yine nvidia lar geçiyor buda ayrı mesele ama işlemci yönünde köklü değişim gerek bence yoksa fiyat performans cart curt yine zayıf bir kesime hitap ederler 2. olmaya devam .

yolgezer

onu bilmem. ama acik konusayim asil mesele amd, ustune vazife olmayan bir alana el atti. hem de gerek olmadigi halde. misal, apple de yillarca ele avuca sigarim, cocuk bile kullanir mottosu ile giderken simdi en buyuk telefon benim dedi ve ne oldu? samsungdan bile adi bir kasa:-)  eski 3g tamir ettim ben, koselerden gocmus, sanirsin canavar isirmis. sorduk ne oldu? adam ayakkabi giyerken ne akla hizmetse elini celik kapinin arasina sokmis. arkadasi da onu gormemis, kapiya bir tekme:-)  allahtan telefon varmis. yoksa cocugun eli parcalanirdi. telefonda jne hasar var dersin? dokanmatik catlamis, arka kasa kirilmis cerceve bukulmus,
simdikileri kota koysan bukulur:-)

okinkurt

Alıntı yapılan: yolgezer - 21 Aralık 2014, 22:32:55onu bilmem. ama acik konusayim asil mesele amd, ustune vazife olmayan bir alana el atti. hem de gerek olmadigi halde. misal, apple de yillarca ele avuca sigarim, cocuk bile kullanir mottosu ile giderken simdi en buyuk telefon benim dedi ve ne oldu? samsungdan bile adi bir kasa:-)  eski 3g tamir ettim ben, koselerden gocmus, sanirsin canavar isirmis. sorduk ne oldu? adam ayakkabi giyerken ne akla hizmetse elini celik kapinin arasina sokmis. arkadasi da onu gormemis, kapiya bir tekme:-)  allahtan telefon varmis. yoksa cocugun eli parcalanirdi. telefonda jne hasar var dersin? dokanmatik catlamis, arka kasa kirilmis cerceve bukulmus,
simdikileri kota koysan bukulur:-)

Valla o telefonları hiç sevmiyorum biliyomusun telefon dediğin alo desin yeter abi bu konuda eski kafalıyım ben adamın evinde pc var mesela gidip telefona 2 milyar veriyor bana saçma geliyor .

seron

yolgezer

okinkurt gelenngecen opuyor yaw seni:-)
ben de k750 i hastasiyim ama bulamiyorhm.
[mergedate]1419195764[/mergedate]
aklima ne geldi.
benim bir tane dizustu 2.5 inch hdd var. bunu masaustune bagladim calisti, ama nedense 500 gb ile cakisti, o takili iken bir turlu 500 gb olani tanimiyor pc. iki senedir de pc isi yapmadigim icin unuttum. bios ayari ile cozulur mu bu sorun? award bios. anakart msi k8-mm-v

okinkurt

Niye illa sisteme takmak istiyorsun bitane kutu al harici gibi kullan öle bir yöntem vardı hepsine uyuyormu emin değilim bir araştır istersen.

yolgezer

adamm zaten o kutulu diskim var. ben kasa icinde dursunn kalabalik yapmasin istiyprum. hem ne guzel bir soket bos. ne diye hem usb yi mesgul edeyim. zTen az. tak kasanin icine orda yapsin kablo karmasasini.
bilen var midir neden iki sata diski gormuyor bu pc? dH dpgrusu iki sata bir ide:-)

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: yolgezer - 22 Aralık 2014, 14:00:07adamm zaten o kutulu diskim var. ben kasa icinde dursunn kalabalik yapmasin istiyprum. hem ne guzel bir soket bos. ne diye hem usb yi mesgul edeyim. zTen az. tak kasanin icine orda yapsin kablo karmasasini.
bilen var midir neden iki sata diski gormuyor bu pc? dH dpgrusu iki sata bir ide:-)
Disklerde BAĞLANMA denilen birşey vardır.
Görünmeyen diskin önyükleyici kaydı başka bir HDD ye yapılmışsa veya sistemi dinamik disk oluşturarak formatlamışsan o diski göremezsin.
Disk yönetiminden o diski görebilmen gereklidir.
Ancak RAW görürsün genellikle.
Önyükleyici kaydını disk yönetiminden yapıp, yeniden biçimlendirirsen görebilirsin.

seron

raw formatında bir disk, üçüncü parti bir yazılım ile de görülebilir hale getirilebilir. örneğin "mini tool partition wizard home edition" kurulup çalıştırıldığında, -arızalı değilse- bilgisayarım menüsünde görünmeyen bu programın listesinde diskler görünür. bu disk seçilip formatla seçeneği seçilip uygula yapıldıktan sonra sistem restart edilirse disk görünür ve kullanılabilir hale gelir.

bir diğer dikkat edilecek husus da jumper seçenekleridir. her iki disk de master ise olmaz. windowsla açılan disk master; ikincil disk slave olacak şekilde jumper ayarı yapılmalıdır ki o kadar bilgin vardır sanırım.

yolgezer

o degil.
bios tanimiyor, abi sen de iyice cahil ettin bizj:-)
bak simdi pata olanda sistem yuklu. 500 gb sata wd marka bir tane depo diski vR. bir de 160 gb seagate dizustu disk var. pata 4 tane disk baglayayim o 500 gb likla beraber 5 diski de bios gpruyor. sistem taniyor windowsda geziniyorum.
ama 160 gb lik sata takinca 500 gblik sata bios tarafindan gormezden geliyor. patayi gpruyor ama?
usb takacam hem yavaslayacak hem kalabalik olacak.
[mergedate]1419252911[/mergedate]
seromn, pata baglamiyoruz sata bagliyoruz, ayri soketlerene jumperi:-)

seron

bilmiyorum. o dediğin sorun benim eski asus anakartta a var idi. sonra anakartı elime aldım... ;D

yolgezer

bu arada onceden 80 gb lik olan baska bir satayi bios taniyordu. ya bios tanisa her turlu cozecem de.

seron

sen dediğim programı bir kursana... bir bakalım da emin olalım. gerçi biosta görünmüyorsa hiçbirşekilde görünmez. ama emin olalım.

yolgezer

adamim zaten biosun gormedigini hangi pro gorsun?
:-)
bios gorse ben her turlu hallederim zaten. bir ayar var miydi hatirlamiyorum kac semne oldu.

seron

yav hatırlamana gerek yok ki. harddisk bağlıyken biosla açıp bak. ingilizce terimlerden birşeyler çağrışım olur, bulursun. bios ekranını görmeden şimdi ne diyelim?

yolgezer

award bios iste neyini gorcen:-) :-)
kanser oldum valla. bir o diskle yapiyor bu halti. en son hdd yi tamamen silip deneyecrm.

seron

konuyu fazla dağıtmadan, tekrar tekrar anlaşılması açısından şöyle bir soru sorayım:

bir bilgisyar topayacağız ya da alacağız... işlemcisinden anakartı ve ram lere kadar herşeyiyle nelere dikkat etmek gerekiyor? yukarıda yamam abinin dağınık şekilde bahsettiği konuları baştan sona bir anlayalım.

GLSCGN

Alıntı yapılan: okinkurt - 21 Aralık 2014, 22:44:38Valla o telefonları hiç sevmiyorum biliyomusun telefon dediğin alo desin yeter abi bu konuda eski kafalıyım ben adamın evinde pc var mesela gidip telefona 2 milyar veriyor bana saçma geliyor .

Peki  @okinkurt
orhun sana bir kaç soru sorabilir miyim.

Adam akıllı cep telefonu almış ancak senin gibi akşama kadar evde değil.
Ve ara ara face girip arkadaşlarıyla sohbet ediyor.
Veya bankacılık işlemlerini hemen telefonuyla hallediyor.
Diyelimki acilen bir ürün satın alması gerekti , bu ürün de internet de satılıyorsa yine telefonu dayesinde kredi kartıyla alış veriş yapabilir. 

Bunlar sadece 2-3 tane örnek daha neler var neler.
Peki bu adam 3310 mu kullansın bunların hiç birini yapamasın.

O zaman srnin düşüncene göre bana da senin 2 bin tl ye pc toplaman çok saçma geliyor.
500 tl lik pc de internete giriyor.

[mergedate]1420027493[/mergedate]
Alıntı yapılan: seron - 22 Aralık 2014, 15:32:58konuyu fazla dağıtmadan, tekrar tekrar anlaşılması açısından şöyle bir soru sorayım:

bir bilgisyar topayacağız ya da alacağız... işlemcisinden anakartı ve ram lere kadar herşeyiyle nelere dikkat etmek gerekiyor? yukarıda yamam abinin dağınık şekilde bahsettiği konuları baştan sona bir anlayalım.

1 kullanım amacı
2 bütçe
daha sonrasında zaten bu 2 maddeye göre parça seçimi yapılır.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: GLSCGN - 31 Aralık 2014, 14:10:081 kullanım amacı
2 bütçe
daha sonrasında zaten bu 2 maddeye göre parça seçimi yapılır.
Yanlış cevap :)
Vatandaş oyun oynamak için PC toplamak istiyor. P4 ten tutun da İ7 ye kadar yüzlerce seçim sunulabiliyor.
Bütçesi uygun olup ta en pahalısını alsalar da oyunları istedikleri gibi oynayamıyorlar.
Bütçe kısıtlı olursa AMD gibi sistemlere bilinçsizce para yatırıp bizim et @okinkurt  gibi arkadaşların hüsrana uğradıktan sonra, bu AMD beş para etmezmiş feryatları ile forumlar dolup taşıyor.
Nerede kaldı intel AMD tartışmaları, :D
Nerede kaldı RAM gibi abuk bir bileşenin hesaplamaları :)
Bir işlemcinin hız olarak kaç GHz te çalıştığı referans olarak alınıp, 4GHz te çalışan bir AMD ile 2.33GHz te çalışan intel işlemcileri aynı yarış pistine sokarak (aynı oyunu çevirerek) performans kavgası yapanları da sayarsak,
PC bileşenlerinin en basite indirgendiği günümüzde, Al bir anagart, tak bir işlemci bir de babasından ekran gartı koyarsan dadından yinmez diyenlerin, PC toplama tekniklerinde kendilerini uzman ve de AZMAN gördükleri forumlarda:
GERÇEK ANLAMDA PC TOPLANAMAZ.