Ana Menü

Evde oto teyp calistirilabilir mi?

Başlatan ApoAtes, 06 Ağustos 2014, 03:01:29

ApoAtes

Selamun aleykum ustadlar,
Elimde iki adet oto teyp var. Bildigim kadari ile ikisi de calisiyordu. Bunlardan birini evde calistirmak istiyorum.
1-) oto teypler dc volt ile mi calisir?
2-) 12/24V 10A guc kaynagi yeterli gelir mi?

Sabah ikisinin de ayrintili resimlerini konu icerisinden paylasacagim. Baglantiyi nasil yapacagim hakkinda resimlerden anladiginiz kadar bilgi verebilirseniz cooook sevinirim :) cumleten hayirli geceler :)
Resimler ;
HYUNDAI Model

BLAUPUNKT Model

serkan_48

Evet çalıştırabilirsiniz.

1- oto teybi dc voltaj ile çalışır.
2- 12 volt 10 amper güç kaynağı yeterli gelecektir. 24 volt olmaz. 12 volt ile çalışır.

Güzel filtreli bir dc güç kaynağı ile uygun güçte (amper olarak) rahatlıkla çalıştırabilirsiniz.

ibrahim1661

Bir aralar evde oto amfisi kullanmak üzerine bu videoyu hazırlamıştım. Belki işine yarayabilir.Mantık aynı.Teyibe de yapanlar var.Ben teyibe denemedim ama teşekkür etmek için ekleyip söyleyenler var.

http://www.youtube.com/watch?v=1rjzru8C800#

olc technics

Çalışmasına çalışır da, bu cihazların ikisi de orijinal oto radyosu. Voltajı verdiğimiz zaman CODE sormasın?

ApoAtes

Alıntı yapılan: ibrahim1661 - 06 Ağustos 2014, 09:29:18Bir aralar evde oto amfisi kullanmak üzerine bu videoyu hazırlamıştım. Belki işine yarayabilir.Mantık aynı.Teyibe de yapanlar var.Ben teyibe denemedim ama teşekkür etmek için ekleyip söyleyenler var.

http://www.youtube.com/watch?v=1rjzru8C800#
Bakacağım teşekkürler.
Alıntı yapılan: olc technics - 06 Ağustos 2014, 09:52:27Çalışmasına çalışır da, bu cihazların ikisi de orijinal oto radyosu. Voltajı verdiğimiz zaman CODE sormasın?
kodu bir şekilde bulurum diye düşünüyorum :/ Yeterki çalıştıralım :)
[mergedate]1407310292[/mergedate]
Kırmızı ve siyah kabloya 12V bağlayarak ;

teybin sadece ışıkları açıldı. Alttaki resimde görüldüğü gibi ;

Fakat radyo/LCD ekranı gelmiyor.

pwm.c

SARI ve KIRMIZI kabloları birbirine birleştir.
_/\/\/\_ -[ı- -ı>|- -|ı|ı|ı- -ı< -||- -l[]l-

ApoAtes

Denedim hocam yine sadece ışıkları yanıyor o kadar :/

memleket

ApoAtes

Sorduğunu ekran gelmeden nasıl anlayacağız ki ?

memleket

ApoAtes

şase dediğiniz teyibin kendi kasası ise onuda yaptım yine de fark yok sadece ışık yanmaya devam...
[mergedate]1407350990[/mergedate]
teybin üstten görünümü ;

memleket

bende de hyundai arabanın teybi var ön görünümü biraz farklı ve ön tarafında reset yeri var. o modelde varmı bilmiyorum...

ApoAtes

reset yeri yok gibi gözüküyor. Bir diğer teyib üzerine çalışalım diyeceğim ama hatta onun üzerinde soket bağlantılarıda yazıyor ama +15 ve GND diye gözüken yere voltajı verdiğimde hiç bir tepkime göremedim.

memleket

çıkış entegresinin sağındaki siyahlık nedir. yanmışmı yoksa sıcaktan renkmi değişmiş...

ApoAtes

soket bağlantı için bu şekilde bir etiket var üzerinde :

şunlardan birini çalıştırabilsem çok mutlu olacam ammaa....
[mergedate]1407351665[/mergedate]
sıcaktan renk değişmiş birazda toz kaplamış üstünü.

serkan_48

Dostum benim bazen başıma gelen durum lcd arka plan aydınlatma ışığı patlak olabilir. dışardan fenerle ışık tut yazı v.s. okunuyormu bak yada lcd aydınlatma lambasını kontrol et yerinden söküp test et

yada hoparlör çıkışlarından birine hoparlör bağlayıp voltajı öyle ver kod istemeden açılırsa ve ses gelirse lamba yada ekranda sıkıntı var demektir.

Bir önerilerimi dene olmadı yine durumu buraya yaz. ama bunlardan emin olduktan sonra durumu değerlendirmek lazım. kolay gelsin.

memleket

ApoAtes

2.resimde LCD arkasında bulunan led yanmıyor. LCD arkasından ışık tuttuğumda da erkanda hiç bir şey gözükmüyor yinede... şimdi hoparlör bağlayacağım fakat hangi kablolara bağlamalıyım :/

[mergedate]1407352671[/mergedate]
sigortayı bi bulabilsem... :/

memleket

BLAUPUNKT olanın sigortasına bak demek istemiştim. kırmızı renkte üzerinde 10-20 gibi bi rakam yazar. oda sigortanın kaç amperlik olduğunu gösterir...

ApoAtes

he onun üzerindeki sigorta sağlam üstünde de 10 yazıyor. Bildiğim kadarı ile sigortayı Ohm kademesinde ölçtüğümüzde değer gösteriyorsa o sigorta sağlam anlamında oluyordu değil mi ?