PC'de RESET sorunu. (Tartışma)

Başlatan Mr_YAMYAM, 10 Haziran 2014, 19:44:00

Mr_YAMYAM

İşin garibi PC kurulumunda kendi adımı yazmıştım.
Eminim. Çünkü birkaç kere cokie temizliğinde dikkatimi çekmişti.

seron

bazı virüslerin, görev yöneticisinde adlarının karşısında administrator yazar ve internet forumlarında bu administratorun gerçek administrator olmadığı, virüs tarafından yönetilen sahte bir hesap olduğu belirtilmektedir.

yamyam abi sen en iyisi o bilgisayara ya norton trial kur bi dene, olmadı:
https://www.youtube.com/watch?v=EqEXXG1Negg

ama önemle tavsiye ederim ki şu remini bir kontrol et. ubuntu 13,10 benim bozuk anakartta reset atamıyor, donuyordu. xp kurulu harddiskte ise reset atıyordu. senin arıza benim karşılaştığım arızaya çok benziyor hatta birebir. en azından için rahat eder. müsait bir flaşdiske format atıp memtest yap. bak unutuyorum. linux sürümlerinin çoğunun kurulum dvd sinde memtest var. kuracak gibi dvd yi tak memtest yap.

bi de şuraları bi gurcala bakalım ne olcak...

[mergedate]1402495515[/mergedate]
bir de çalıştır>mscofig>başlangıçta ve hizmetler de neler var bir bakmak lazım sonradan aklıma geldi...

Mr_YAMYAM

002 no lu GIF formatlı resminde anlatılanlar oldukça mantıklı.
Bu seçeneklere ben de gireyim ve sorunlarda yeniden başlatma tik'ini kaldırayım.
Böylece olası bir sorunda reset atmaz ve donarsa ona göre hareket ederim.

seron

abi bana da nazar değdi. son birkaç gündür sistem ya donuyor, ya da reset atıyor. yeni kurmuştum offfff!!!

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 12 Haziran 2014, 17:33:08abi bana da nazar değdi. son birkaç gündür sistem ya donuyor, ya da reset atıyor. yeni kurmuştum offfff!!!
Hah..
Şimdi hapı yuttun CUMALİ :D
Ben linux altından windows klasörlerine girerek biraz temizlik yaptım.
Şimdilik test ediyorum. Henüz reset meset olmadı.
Şimdi de sen uğraş bakalım ;) :)

seron

;D
harddiskin diğer partına xp kurup antivirüsle ben de bi taratayım.
sende fürüs çıktı mı bari?

Mr_YAMYAM

Böcük möcük çıkmadı ama daha önce kurmuş olduğum iomega media playerın artıkları görüldü.
Ayrıca bir de kamera kurmuştum. onun bazı yönergelerini iptal ettim.
Şimdilik testteyim.

seron

artıkla martıkla olmaz o iş. ne yapsam arkadaş. ben eve gidiyorum xp kuracam. görüşürüz...

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 12 Haziran 2014, 17:57:41artıkla martıkla olmaz o iş. ne yapsam arkadaş. ben eve gidiyorum xp kuracam. görüşürüz...
İşte böyle :D
Böcüklendi PC hemen format,
PC'de DON olayları görüldü, FORMAT,
Ecik araştır nelerden kaynaklanıyor.

seron

abi format değil. bende dual bot denilen bir olay var. win7 de sorun. şimdi winxp kurup nortonladım. senin yaptığın gibi nortonla bir win7 partisyonunu taratacağım. olmadı sistem onarımı yoluna gideceğim. sendeki hesap, ben yemekteyken durup dururken reset atmış. masaüstünde bir uyarı ekranı: "sistem bir hatadan kurtarıldı. hata türü: blue screen(mavi ekran); F4 0000125 00000 bilmem ne" gibi hatalar var. genelde rem hatası deselerde ben sistem dosyası hasarı olduğundan kıllanıyorum. bir onarım şeysi yapsak olacak.

Mr_YAMYAM

Mavi ekran farklıdır.
Mavi ekran sistem donanım uyumsuzlukları ile ilgilidir. Ya da adres çakışmalarında kendisini gösterebilir.
Ama benim PC mavi ya da kırmızı ekran vermeden, sanki ben yeniden başlat komutu vermişim gibi davranıyor.
Benim sistemde de dual boot mevcut olduğu için sistem yeniden başladığında otomatikman ubuntu ile açılıyor.
Belki de bu olaya bir zararlı sebebiyet veriyordur. Ancak şimdiye kadar bir zararlı tespit edilemedi.
Ücretsiz güvenlik programları kullandığım için tespit edebilmem zor.
Şimdilik tecrübelerimle hareket ediyorum.

seron

adres niye çakışır yada donanım neden uyumsuzdur?
xp ile çaılırken sorun olmuyor? win7 den değil midir?

sonerbicer

tek sorun ram lerdedir ya uyuşmazlık var  ya ramler kusurlu

seron

ramleri test ettim. sorun yok diyor. sadece windows7 de oluyor...

sonerbicer

bende 2 ram kullanıyorum biri 800 mhz digeri 667 mhz  bende   test edince  sorun yok diyor   tek tek dene  tak çalıştır  hangisinde  sorun veriyorsa  kaldır at

[mergedate]1402676123[/mergedate]
her  pc yi açtıgımda windows  başlangıç onarmayı dene  diyor  ve bende  deniyorum  her pc açmamda bunu yapıyorum   neden  buna  katlanıyorum  solid work kullanıyorum  düşük ramle  çalışmıyor  bende  solidworkü rahat sorunsuz  kullanmam adına buna  katlanıyorum  farz edinki ram dediğiniz  parça  pcnin  marş motoru   ve o ne kadar  iyi ise  sistem sorunsuz  güçlü  hızlı dır

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 13 Haziran 2014, 18:32:00adres niye çakışır yada donanım neden uyumsuzdur?
xp ile çaılırken sorun olmuyor? win7 den değil midir?
ÖNEMLİDİR.
Bir donanım belli komutları anlayacak şekilde tasarlanırlar. Bu komutlar genel olarak o donanımın iç yapısı ile ilgilidir.
Bu donanımların çalışması için gereken komutlar önce BIOS içerisine adreslenirler. Daha sonra windows uygulamalar ile (DLL) bu donanımı yönlendirecektir.
Yani;
Önce sistem açılışında BIOS üzerine yazılmış adres bilgileri işlenir. Bu adreslerde hangi donanımlar var ise verilen komutlar ile öncelikle aktif edilir. Daha sonra uygulamalar doğrultusunda RAM üzerine kaydedilmiş sürücü ve yönerge bilgileri ile çalışırlar.

Eğer bu adreslerin işletilmesi sırasında bir uygulama veya donanım yönergeleri aynı kapıdan girmeye çalışırlarsa, yok önce ben gireceğim, yok ben önce ben geldim, ben gireceğim kavgasına tutuşurlar. Bu kavga neticesinde kapı kırılır ve kullanılmaz olur. Böylece sistem mavi ekran vererek (yani kavga edenleri kovarak) yeniden doğru bir şekilde çalışmaya çalışacaktır.
Bu tür bir olaya herhangi bir zararlı sebebiyet vermiş olabilir.
İşletim sisteminde bulunan ve donanım entegresinin anlayamadığı yapamayacağı bir komut olabilir. Yani yeni bir işletim sisteminde daha karmaşık komutlar olabilir. Yönergelerde eski bir donanıma bu komutu uygula dersen anlamayacak ve kafası karışacaktır.
(Eski sistemler yeni işletim sistemlerinde bu yüzden sorunlu çalışır)
Daha önce yapılandırılmış ve ulaşabileceği adres yönergeleri (IRQ) olan bir donanım, örneğin bir ses kartı, 1 nolu PCI yuvasına takılıp ta daha sonra başka bir PCI yuvasına takılırsa (Donanım değişikliği) sistemin yine kafası karışacaktır. Çünkü önceki yapılandırma ayarlarında BIOS içerisine yazılmış olup, yönerge önceki PCI veriyolu denilmiştir.

seron

soner bey, ram tek slot kingston DDR3 8GB 1600 mhz. iki tane olsa dediğinizi yapacağım. ama yapamıyorum.

yamyam abi konuyu güzel açıklamışsın emme çözümü yazmamışsın. şimdi win7deki sorunu nasıl gidereceğiz? sorun yoktu birkaç gün önce; yeni başladı.

driverleri düzgün kurdum. aygıt yöneticisinde sorun gözükmüyor. antivirüs var, "zararlı yok" diyor. memtest "bu ram sağlam" diyor.
o resimlerdeki adreslemelerden hiç anlamıyorum vallahi. xp yi kurdum gül gibi geçinip gidiyoruz.

bir de bir sorunumuz var, fazla uzattım ama: bir internet kafeci abimiz var. kullandığı windowsların çoğu lisanslı ama bazıları kaçak. abimiz, kaçak kullanmak istemiyorum, hem de yakalanırsak ceza yemeyelim diyor. şu an en uygun linuxları denemek istiyoruz. senin studio hatalı kuruldu açılmadı. zorin8,1 kurduk o da tam türkçe değil+sorunlu. bilgisayarlar full oyun ve internet için kullanılıyor, ayrıca lisanslı akınsoft programını da çalıştırabilir miyiz diye soruyor.

ne dersin?

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 14 Haziran 2014, 17:50:55.

yamyam abi konuyu güzel açıklamışsın emme çözümü yazmamışsın. şimdi win7deki sorunu nasıl gidereceğiz? sorun yoktu birkaç gün önce; yeni başladı.

driverleri düzgün kurdum. aygıt yöneticisinde sorun gözükmüyor. antivirüs var, "zararlı yok" diyor. memtest "bu ram sağlam" diyor.
o resimlerdeki adreslemelerden hiç anlamıyorum vallahi. xp yi kurdum gül gibi geçinip gidiyoruz.

bir de bir sorunumuz var, fazla uzattım ama: bir internet kafeci abimiz var. kullandığı windowsların çoğu lisanslı ama bazıları kaçak. abimiz, kaçak kullanmak istemiyorum, hem de yakalanırsak ceza yemeyelim diyor. şu an en uygun linuxları denemek istiyoruz. senin studio hatalı kuruldu açılmadı. zorin8,1 kurduk o da tam türkçe değil+sorunlu. bilgisayarlar full oyun ve internet için kullanılıyor, ayrıca lisanslı akınsoft programını da çalıştırabilir miyiz diye soruyor.

ne dersin?
benim PC'de muhtelif denemeler sonucunda bir süredir reset problemi görünmüyor. Kesin bir yargıya ulaşmak zor. Çünkü üst üste birkaç uygulama yaptım.
Kesin yargıya varabilirsem, şundan dolayı diyerek açıklayabilirim.

Sürücüleri düzgün kurduğuna nasıl emin olabiliyorsun. Win7 için sistem donanım ve sürücü desteğin var mı ve bunlardan nasıl emin olabiliyorsun?
Öz olarak win7 sürücülerini nasıl ve nereden kurdun?

Benim studio hiçbir zaman hatalı kurulmaz. Kurulumu nasıl ve ne şekilde yapıyorsunuz bilemem. Ama internet kafedeki PC özellikleri öncelikle önemlidir. Her bir PC'nin özelliklerine göre ubuntu studio'nun versiyonu değişebilir.
Core 2 duo serisi  donanımlarda ubuntu studio 10.04 uygun iken, core2 QUAD serisi donanımlarda 12:04 LTS sürümü uygun olmaktadır. Siz en iyisi olsun diyerek 13.10 sürümünü kurmuşsanız uğraşmayın olmaz ;D

seron

işlemci AMD ve çift çekirdek.
program 12.04 LTS.
şimdi tekrar kuruyoruz yarıyoldayız.

anakart sürücülerini orjinal cd'sinden, ekran kartınınkini ise yine kartla beraber gelen cd den kurdum. sistem stabil çalışıyor gibi görünüyor. aygıt yöneticisinde ünlem işareti soru işaretinin olmaması o sürücünün, evet, doğru çalıştığını göstermeyebilir. ben üst mesajdaki çakışma konusunu mantıklı buldum ama nasıl düzeltilir onu bilmiyorum. ya da aramızda kalsın win7 ultimate çakma benim... dvdsi hasarlı olabilir vs vs... sevmememe rağmen elim alışsın, yarın bir işe girersem bunu kullanmak zorunda kalabilirim diye ofis2007 ile beraber yükledim. kullanacağımdan değil. yoksa benim lisanslı xp bana yetiyor.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: seron - 14 Haziran 2014, 18:10:13işlemci AMD ve çift çekirdek.
program 12.04 LTS.
şimdi tekrar kuruyoruz yarıyoldayız.
Çift çekirdekli AMD sisteme 12:04 versiyonu olmaz ;D