Isı ayarlı havya devresi yaptım ama çalışmadı yardımcı olabilen?

Başlatan erg123, 18 Mayıs 2014, 20:12:25

Adnancoskun

yanlışın yok kardeşim.

yazımın 2. kısmı NTC ve PTC sensör olarak kullanılır kısmı, sorunun devamına cevaptı.
[mergedate]1400690340[/mergedate]
Alıntı yapılan: erg123 - 21 Mayıs 2014, 17:45:34bilmiyorum o kadarını ustam ama nette bir yerde buldu idim havyanın 5 ucu varya2 tanesi havya direnci 2 tanesi havyanın ısı sensörü 0-40mv dior içind sensör mü var e var bir bilsem o zaman takıcam havyayı ne olusa olsun be. :D '''''ntc ptc yok''''''bd137 triak ile oluyor
[mergedate]1400683371[/mergedate]
ustam da bilmiyordu başka bir usta 4 uc yerine 2 ucu nu kullaıorsun çik çirikli anahtar taktı 12v 15v 18v voltaj vererek ısı veriyor
ntc pts sensördür bu kısıma cevap...
Alıntı yapılan: Adnancoskun - 21 Mayıs 2014, 17:29:14senin yukarıda verdiğin şemada ısı sensörü termokupl gibi görünüyor, çünkü orada 0-40mVolt diye belirtmiş.....
Hatta orada kullanılan sensörün termokupl olduğunu belirtmiştim...
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.

erg123

haha ustalarım sensör ney falan önemli değil benim anlamadığım bu sensörler ne yapar  nasıl çalışır 24v veriyorum. pot ile ısı ayarı yapıyorum. 18v a çektim diyelim bu sensör ne oluyor açıyor mu kapatıyor mu azalıyor mu

Adnancoskun

Cümleye neden haha ile başladığını anlayamadım.... pek uygun bir uslup değil bence...
herneyse,,,,,,,, ancak sensörlerin ne olduğunu biraz araştır da en azından anlattığımız zaman anlaşılsın...
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.

erg123

kusuruma bakamyın ustalarım serkan ile senin geçen diyalok güldürdü benim yüzümden ntc ptc termoküp konuşması n dan dolayı

serkan_48

Bir önceki mesajını okuyunca yazdığını daha iyi anladım Adnan ustam.. taşlar yerine şimdi oturdu. ;)