UBUNTU 13.10 denemesi

Başlatan seron, 21 Nisan 2014, 19:14:33

Mr_YAMYAM

Firefox tercihlere gir.
Gelişmiş sekmesine tıkırdat. Buradan AĞ'ı seç.

Buradan vekil sunucunun vekalet ettiği adresleri girebilirsin ;D

seron

yamyam senin kullandığın linux versiyonu nedir?
kde 410 mu? bi'türlü indirme linki bulamadım

Mr_YAMYAM

Bende birçok linux sürümü bulunmaktadır.
1 PARDUS 2009 ve 2011
2 UBUNTU STUDIO 12:04
3 Fedora (Son testlerimde cazgırlık ettiği için silinmiştir)
4 Çok ilkel, ama sevdiğim GELECEK BİREYSEL LİNUX

Yukardaki ekran alıntım PARDUS 2009 tan bir ekran alıntısıdır.

seron

Alıntı yapılan: ibrahim1661 - 22 Nisan 2014, 13:57:22Sana zahmet "srs audio sandbox " de deneyebilir misin?
bahsettiğin programı araştırdım; çok iyi. ancak ubuntuyla internete bağlandığımda bu programı bulamıyor ve daha kötüsü kendi download sitesinde yok.

arkadaşlar son birkaç gündür yapmış olduğum deneme kullanımlarında,

pardus 2009: iki saatte zor kuruldu, tam masaüstü çıkacak, şifre sordu yazdım düşündü düşündü ne bu şifre geçerli dedi ne enter seçeneği var ne birşey var yazdığım şifreyi sildi. ne yaptıysam başlatamadım. sildim.

ubuntu studio: içinde ofis yok. pdf okuyabileceğim birşey,bir program yok. ne video, ne de müzik oynatabiliyorsun. evet profesyonel ses ve görüntü araçları var ama onlara liste atarak kolay şekilde winamp vb gibi kullanamıyorsun. ileri düzey video-ses işiyle uğraşanlar için... beğenmedim, sildim.

veeeeeeee....

ubuntu 13.10 a geri döndüm. güncellemeleri yükledim. ofis mofis içindeydi zaten. kodekleri ilave edip wine idi elektronik çizim programları idi, indirme araçları idi ne bulduysam indirdim. süpper oldu.

alternatif işletim sistemi arayıp oyun oynamayacak, ciddi işlerle uğraşacaksanız 10 numara verdim bu sisteme!

yorumlara açığım...

Mr_YAMYAM

Hemen de PARDUS'a LAF atmış ;D
PARDUS şimdiye kadar yapmış olduğum testlerde en stabil çalışan linux sürümüdür.
Eğer kurulumda hata yapmışsan bu tür aksaklıklarla karşılaşman olağandır.

UBUNTU STUDIO'ya gelince.
Her linux sürümünün içerisinde ÜCRETSİZ mutlaka bir ofis sürümü bulunmaktadır.

Bu resim UBUNTU STUDIO'da bir ofis programının yüklenilmesini anlatıyor.
Bu mesajı yazdığım esnada yüklenilmiş olması lazım ;)
Bakalım yüklenmiş mi?
OYOYOYOY yüklenmiş te beni bekliyormuş bile

[mergedate]1398515272[/mergedate]
Alıntı Yapne video, ne de müzik oynatabiliyorsun. evet profesyonel ses ve görüntü araçları var ama onlara liste atarak kolay şekilde winamp vb gibi kullanamıyorsun.
Tüm linux sürümlerinde öyle programlar vardır ki findows sistemlerinde bir dünya dolarla satılanlara TAŞ çıkartır.
Winamp dediğin artık sabıkalı olmuş bir oynatıcıdır ;D Bir ara bir dünya lisans ücreti ile satılan bu oynatıcı artık ÖLÜ durumdadır.
Amaç sadece player ise ubuntu yazılım merkezlerinde belkide yüzlerce bulunmaktadır, ama amaç sadece müzik dinlemek değil, az da olsa yaratıcılık katmaksa, bir örnek ekran alıntısı daha sunabilirim.

Oynatıcı dersen ;D
UBUNTU veri tabanında o kadar çok oynatıcı var ki hangisini seçeceğimi bilemedim ;D

Resimde 3B oynatıcıyı gösterdim.
Erkeksen findofs tabanında böyle bir 3boyutlu oynatıcı bul da görek ;D :P

Sana gıcıklık yapacağım diye (önerilerde bulunacağım diye) bir sürü program yükledim ;D

Bu kadar çok resim yükledim diye moderatör arkadaşlar, umarım beni dövmez :D
Belki görüp te ilgilenenler olur diye birçok örnek verdim.

seron

yav aaamaaaan uzun iş seninki. :) ve muhakkak benden daha profesyonel olduğundan üşenmemişsin. ben o gösterdiğin prgramlarla bir şey yapamam, yapmaya da üşenirim. bir klasördeki dosyalara tıklattığım anda müzik oynatıcı açılıyo, dambır dumbur çalıyo. filmdi belgeydi ohhh! rahat.
tamam ofis yok dedim. indirilemiyor demedim ki... 13,10 da hazır geliyor dedim. yani sistemi kur, güncelleme almadan alt düzey bir kullanıcının her ihtiyacını görür. yazıysa yazı pdf ise pdf hesap tablosuysa hesap tablosu.
üstelik kurulum yarım saati bulmadı! pardusta tam iki saat bekledim son anda gıcıklık yaptı :D
dur eccük bende resim ekleyeyim de görsünler. sitemizin şeysinde fazla yer kaplamasın diye foto kalitelerini düşürüyorum yoksa kalite süper ;D
[mergedate]1398538774[/mergedate]
bak yaaa! yine yüklenmiyo neyse zip olarak yüklüyorum.

Mr_YAMYAM

Uzun iş dediğin şey;
Ubuntu studio kurulumu 15-20dk. (Sistem testi ile beraber) HDD WD RAPTOR
Program kurulumu;
İnternet hızı ile ilgili olup ofisi yüklemek için iki satır yazdım ;D
Diğer programlar dersen hepsini yükleyip test etmek ve resimleri sana atmak en fazla 1 saat sürmüştür.
Oyalana oyalana yaptığım içindir.
Ayrıca göstermiş olduğum hiçbir programda aşırı bir uğraşı yok.
Tıklıyorum 3D video seyrediyorum
Tıklıyorum müzik dinliyorum.

Sen şuna UBUNTU STUDIO'ya alışamadım desene ;D
Hele java ve internet eklentilerini yükle de görek, benim ubuntu mu yoksa senin ubuntu mu daha iyi.

HAA:
Ben burada benim ubuntu studioyu önersem de bazı şeyleri bildiğim içindir. Aslında hiç önemli değildir. Yeterki linux kullansın arkadaşlarımız.

seron

"Ben burada benim ubuntu studioyu önersem de bazı şeyleri bildiğim içindir. Aslında hiç önemli değildir. Yeterki linux kullansın arkadaşlarımız."
tabi ki. bağımlılıktan kurtulmak dış dünyalara açılmak lazım. linux adam yemiyor. beraber gösterdiğimiz örneklerde (inşallah)görüldü ki herşeyi yapabiliyorsun. biraz zaman ayır öğren.

stüdyo olayına alışamamamın aslında asıl sebebi şu: ilk denediğim program ubuntu 13.0 olunca gözüm gönlüm alıştı. bir de çok ileri düzey ses-vid montaj işi ilgimi çekmiyor...
değilse çirkin değil canım, güzel güzel senin program da güzel ;D ;D ;D