Ana Menü

Acer Pico Projector ile güç ünitesi kullanmak ?

Başlatan P_A_L_A, 20 Kasım 2013, 15:16:13

P_A_L_A

tamam usta sizsiniz...

bahsettiğiniz entegreyle kurulacak devre bu galiba
eğer buysa iki tda 2003 ten daha basit yani

Mr_YAMYAM

Sanırım o.
Yanlız çıkışlarda kullanılan 470uF lık kondansatörleri 1000uF yaparsan güçbandın bass seslerde daha iyi olacaktır.

P_A_L_A

tamamdır üstad..birazdan malzeme listesini çıkartıp sipariş verecem..Ya Allah
:)

P_A_L_A

üstad bir şey daha sormak isityorum...devrede ki dirençler 100R mi oluyor..sadece 100 yazılmış da 100K mı 100R mi anlamadım

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: P_A_L_A - 10 Aralık 2013, 21:32:40üstad bir şey daha sormak isityorum...devrede ki dirençler 100R mi oluyor..sadece 100 yazılmış da 100K mı 100R mi anlamadım
Direnç değerleri aksi belirtilmedikçe ohm olarak bildirilir.
Zaten direnç değeri ohm olduğu için genellikle yazılması etik kabul edilmez.
Bunun dışında;
10... 10 ohm demektir.
10R ... 10 ohm demektir.
10K... 10 Kilo ohm demektir.
10M.. 10Mega ohm demektir.
Bazen ondalıklı değerler de ayrılabilir şöyle ki.
1K2.. 1.2 Kilo ohm demektir.
1M5... 1.5Mega ohm demektir.
Gibi...
ÖNEMLİ NOT:
Bazı direnç değerlerinde alışık olmadığımız bir ibare olabilir.
Şöyle ki;
1K0 olarak verilmiş direncin değeri normalde 1Kilo ohm olsa da sondaki sıfırın da aslında daima sıfır (0) olması gerektiğidir. Yani bu direncin solunda mutlaka bir sıfır olacak demektir. Bu da sıfırdan sonra yazılacak değerin devrede önemsenemeyeceğini ifade eder.
1K05 ... 1kio ohmdan sonra bir sıfır konulduğunda sıfırdan sonraki rakam yüzler basamağını ifade edeceğinden bu direncin tolerans değeri yüzde ler seviyesinde olmalıdır. Eğer 1K00 gibi bir ibare görüyorsak bu direncin tolerans değeri binler mertebesinde olmalıdır.
Bende böyle bir direnç vardı.
Şunun bir fotosunu koyayım da havam olsun ;D

P_A_L_A

P_A_L_A

üstad bütün malzemeleri sipariş verdim ancak LM7805 entegresini bulamıyorum..olanlar da yalnız onu satamayız diyorlar.. bu entegreyi temin edebileceğim bi site var mı bildiğiniz..

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: P_A_L_A - 11 Aralık 2013, 16:53:26üstad bütün malzemeleri sipariş verdim ancak LM7805 entegresini bulamıyorum..olanlar da yalnız onu satamayız diyorlar.. bu entegreyi temin edebileceğim bi site var mı bildiğiniz..
LM7805 i bizim bakkalda 50 kuruşa almayanı dövüyorlar ;D
Yanlız bu entegreye nerede ihtiyaç duyduğunu çıkartamadım.

P_A_L_A

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 20 Kasım 2013, 15:40:21Aynen doğrudur.
Burada esas olan cihazın taşınabilirliği ise bazı unsurları ele almalıyız.
1 Depolanabilecek güç. En ideal 12V 5-6A küçük akülerden bir adet yeterli beslemeyi sağlayacaktır.
2 Ses devresi için bu akünün beslemesi seçenekleri artıracaktır.
3 Akü çıkışı 7805 serisi bir entegre ile sorunsuzca 5V a adapte edilip projektörün beslemesi sağlanabilir.
4 Küçük bir şarj devresi ile akünün şarj sorunu halledilebilir. Böylece cihazın taşınabilirliği sağlanabilir.
5 Cihazın uygun bir kutu içerisine yerleştirilmesi halinde tüm bu devreler kutu içerisine yerleştirilebilir. Böylece indoor kullanımları için iç kısımda uygun besleme sistemi hazır olmuş olur.

burda sizin öneriniz doğrultusunda kullacaktım

Mr_YAMYAM

Haa eski meseleler.
Anladım.
LM7805 i dert etme. Ben bu tür malzeme ihtiyacımı direk Konya sokaktan sağladığım için siteleri bilmiyorum. Ama bu eleman oldukça popüler olan ve hala kullanımda olan bir üründür.
Dediğim gibi her yerde bulunması mümkündür.

P_A_L_A

evet bir site var ancak mesela 50tl altı şatış yapmıyoruz diyorlar..şimdi 50krş luk malzeme için ıvır zıvır şeyler almayayım diyorum ama kanıma giriyorlar yeni projeler için :)

Mr_YAMYAM

Projedeki diğer malzemeleri (akü,trafo vbg.) hepsini toplarsan zaten belli bir ücreti olacaktır. Tabii ki sipariş vermediysen.

P_A_L_A

maalesef bütün ekipmanları tek yerde bulamadığım için büyük çoğunluğunun siparişini verdim..geriye dirençlerle LM kaldı..o da 3-5 kuruş yapıyor..

bu arada aküyü projeden çıkardım.verimli olmayacak gibi geldi bana vazgeçtim..

P_A_L_A

merhaba üstad ..
LM7805 entegresi ile L7805CV aynı işlevi mi görüyor?

Mr_YAMYAM

P_A_L_A

üstad proje şuan için şu aşamada..:)

Yalnız çekindiğim bişey var.. yaptığım ölçümlerde trafonun çıkışında AC 12V - 5A var. bu değerler özellikle 7805 in olduğu devreye zarar verir mi?
eğer öyle bişey olursa gitti projeksiyon :)

Mr_YAMYAM

O trafodan 5A değil, 0.5A bile alabileceğinden şüpheliyim.
Fotoğraf beni aldatıyor olabilir ama o trafo 4-5VA den daha fazla görünmüyor.
1A projektör için öngörsek,
1A de 2X2W amplikatör için gerekse,
En az 40VA trafo kullanmalısın.

P_A_L_A

doğrudur üstad..ölçümü yanlış yaptım galiba..

P_A_L_A

regülatör devresini tamamladım..resimlerdeki gibi ölçümlerimde bir yanlış yoksa 5VDC 1.4A elde ettim..ölçümlerde yanlış mı yapıyorum acaba...

Mr_YAMYAM

Çıkışı direk ampermetreye bağlayarak mı 1.4A elde ediyorsunuz bilemiyorum.
Devrede herhangi bir yük ve voltmetre göremedim de:S