Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

ozantavsan

Tasarruf elde edemeyişimi aracıma bağladım.Sırayla bir çok bölümünü ele aldım.Temizliğini yaptım ,bakımını yaptım.Normalde fazla yakıyor , son zamanda rolanti problemi vardı.LPg beynini değiştirmek için sipariş bile verdim.Satıcıda problem olunca iptal edildi.

En son karbüratörü söktüm ,detaylı temizlik , bakım ve ayar yaprım.Alt takoz ,orta conta ve rolanti memesini değiştirdim.1 gecemi aldı ama değdi doğrusu.Şu an aracım sanki yeni gibi oldu.PErformansına alışmaya çalışıyorum.Rolanti problemi kalmadı , gücüne güç geldi , lpg beyninde sorun yok.Her ayara anında cevap veriyor.Değiştirmekten vazgeçtim.Normal temizlik sonrası elektroliz ile karbüratörü temizledim.sonra detaylı bir temizlik daha yaptım.Elektroliz sadece hidojen elde etmek için değil , ayrıca küflü paslı malzemelerinizi temizlemek için kullanılır.

Buradan inceleyebilirsiniz.
http://www.skodam.com/kendin-yap/pierburg-2e3-jikov-karburator-bakim-ve-temizligi-t31682.html

Şimdi aracın yakıtının düşeceğini düşünüyorum.Hidrojen devrede değil şu an.Hidrojensiz yakıt düşümü sonrası hidrojenli teste başlıyorum.

Tasarruf edemeyen arakadaşlar öncelikle araçlarını elden geçirsinler.KArbüratörde sorun yok gibi görünüyor.Ama temizliği çok fark ediyor.Özellikle alt takoz sağlam gibi görünüp aralıklı olabiliyor ve vakumu etkiliyor.Şu an motorun sesi çok değişik.O kadar fark var..Bakalım hidrojeni verince nasıl olacak .Şimdi herşey yoluna girmeye başlıyor.

Tüm olumsuzluklara rağmen işe yaramıyor deyip bir kenara atmadım.Azimle inatla işe yarayacağı kanaatindeyim ve devam ediyorum.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

yeniacemi

Alıntı yapılan: ozantavsan - 10 Mayıs 2013, 10:45:06Şema aynı. Şemada A ile belirttiğim Ampermetreydi.Açıklamalı yazdım.
Voltmetre bağlamana gerek yok.Çünkü pwm devresi kullanacaksın.Akü voltajı zaten 12,6 ile 14 volt arası.
Voltajun değişmez.Pwm sonrası bağlantıda voltmetre gösterdim.Böyle bağlarsan akımı alçaltıp yükselttiğinde
farklı voltaj okursun.

Şöyle voltajımız sabit 12 volt olsun.5 ampere ayarladığın zaman.veya 10 ampere yükseltince okuduğun voltaj farklı olacaktır.Devre zaten 555 entegreli olduğundan okuduğun voltaj senin için hiçbirşey ifade etmez.Bu sebeple voltmetreye gerek yok.

Akü değerini görmek istersen doğrudan akünün + ve - kutup başlarına bağla.En azından akü şarjında problem varmı diye kontrol edebilirsin.

PWM bağlantılı olarak düzelttim.

91 veya 92. sayfada paylaşmış olduğun pwm bağlantı şeklinde amper ölçüm diye belirttiğin 1 ve 2 nola şönt dirence bağlantılarda 1  nolu bağlantının siyah yada kırmızı kablo olması fark edermi. burda takıldım.  1 ve 2 nolu bağlantıların kablo renklerini söylersen sevinirim. Saygılar. Geçmiş kandilin kutlu olsun.
Efsane - Corolla

ozantavsan

Burada belirttiğim 1 ve 2 nolu uç amper ölçüm ucudur.1 ve 2\'yi yer değiştirirseniz sadece dijital ampermetrede ölçüm ibaresinde - ibaresi görünür.Ölçüm değerini etkilemez.

Şönt direncim şemada + terminale seri bağlıdır.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

yeniacemi

Alıntı yapılan: ozantavsan - 05 Ağustos 2013, 18:31:39Burada belirttiğim 1 ve 2 nolu uç amper ölçüm ucudur.1 ve 2\'yi yer değiştirirseniz sadece dijital ampermetrede ölçüm ibaresinde - ibaresi görünür.Ölçüm değerini etkilemez.

Şönt direncim şemada + terminale seri bağlıdır.

Teşekkür ederim.  Bayramını şimdiden kutlarım.
Efsane - Corolla

sakitay

arkadaşlar elimde 316 l çelik var isteyen varsa özelden görüşebiliriz

26metin55

Alıntı yapılan: oktay - 04 Temmuz 2013, 00:17:32Yeni yaptığım hücreyi iki plaka olarak tekrar dizdim plaka arasına mebran gibi bir malzeme koydum , hidrojeni ve oksijeni ayrı çıkarttım hidrojeni yaktım oksijen yanmadı patlamadı, ancak 12v verince çok akım çekiyor bende 12v 55w seri ampul bağladım.
Oktay bey alev tutucu ne kullandın?

oktay

Metin bey alev tutucu kullanmıyorum sorun yaşamadım gerekirse elimde oksijen kaynak hortumlarına takılan alev tutucu var ancak üfleyince geçiş bayağı sıkı oluyor yani elektroliz kabına basınç yapar, eski 13 plakalı hücremin fiting dirsek bağlantısı kırılmış bende söktüm yeni yaptığım 7 plaka olanı taktım yakında test edeceğim dünde yeni lpg ayrı yaptırdım önceki ayarda araç fakire kalıyordu  şimdikini hava kısmalı ayarladı arkadaş standart bir ayar oldu dedi. daha önceki hho testlerimde bu fakir ayarda araç hho devredeyken normalden %40 -%50 fazla yakmıştı bakalım bu yeni ayarda sonuç nasıl olacak.   

26metin55

Alev tutucuyu çözemediğim için araçlarda deneme yapamadım. Alev tutucudan vazgeçip senin yaptığın son hücreden  yapacağım galiba. Hidrojen ayrı oksijen ayrı.Yeni hücrende plaka araları kaç volt ölçtün?

oktay

Metin bey hidrojeni ve oksijeni ayrı çıkartan hücreyi yaptım denedim yeterli gaz çıkışı alamadım,8 plakadan yaptım akım az çekti 2 plaka yaptım yine az akım çekti sonra 2 plaka olarak yaptım ve arasına mebran gibi bir malzeme (saten kumaş) koydum elektriği geçiriyor sıvıyı çok az geçiriyor gaz çıkışı aldım ayrı ayrı ancak 2 plaka olduğu için 12v fazla geldi akım çok çekti akıma göre gaz azdı bende vaz geçtim 7 plaka yapıp aralarına saten konulsa ve conta tasarımı yapılsa olacak bence. Şimdi bu hücreyi 7 plaka 6 hücre olarak dizdim bu şekilde kullanacağım verimi gayet iyi eski hücrem 13 plaka idi yaklaşık aynı alana sahipler, hücreler arası volt 2.2 - 2.4  gibi ölçmüştüm iyi çalışmalar. 

musti.1836

Ne oldu bu fom a anlamadım hiçbir gelişme yok sanırım. sibernetik hocamdan haberdar olan varmı hiç.

musti.1836

ehrari

iyi günler. öncelikle bu kadar uzun zamandır sabırla çalışım deneyimlerini bize aktaranlara teşekür ediyorum. bir çok kişinin vakit ve nakit vb. sebeplerden dolayı güçlük çektiğini de anlıyorum. benim düzenli bir işim yok ve vaktim çok.maddi olarak zengin değilim fakat yapmak istediğim iş için para veya sponsor bulurum. bu gibi konularda her zaman merakım oldu fakat elektronikte kendimi çok geliştiremedim. devreler elemanlar yabancı. kendim için yaptığım hatanın meslek lisesi yerine anadolu lisesine gitmek olduğunu düşünüyorum. ama ford\'un dediği gibi istediğim bilgiye ulaşıyorsam onu biliyorum. devre yapacak arkadaşlarım var. ve bu konu nihayet varmadan bırakmayacağım inş.

ehrari

işimize dönersek forumun her sayfasını ders kitabı gibi inceledim.okudum not aldım. ama çok uzun daha 40.sayfadayım galiba. anladığım kadarıyla ısı sorunu bir çoğunun karşılaştığı bir sorun. ısı sorununu bir şekilde çözsel bile bir gerçek var. o da bizim elektroliz için verdiğimiz enerjinin bir kısmı ısıya dönüşüyor. bunun sebebine baktığımda plakalar arası voltajın tam ayarlanmadığını ayarlansa bile su seviyeleri için açtığımız deliklerden kaçak akım olduğunu görüyorum.+nnnnnn-nnnnnn+ şeklinde 20 ye 20 cm bir sistem yapsam ve plakalar arasına su seviyesi deliği açmasam her hücreyi ayrı suyla beslesem ısınma ve doğal olarak verim kaybı problemini çözerim diye düşünüyorum. tabi bu benim anladığım kadarı. her hücreyi ayrı beslemek sistemi biraz zorlaştırır fakat eğer amacına ulaşırsa değer diyorum. daha 40 sayfa incelediğim için tam bilemiyorum daha önce bu konu konuşuldu mu.

ehrari

sistemin bu kadar büyük olması sadece deneysel amacından.

musti.1836

http://www.youtube.com/watch?v=IIxavQQxmRY

video nun sonunda rezmen coşuyor. bunda da ısınma sorunu var sanırım.

oktay

bu gün 7 plaka 6 hücre (-nnnnn+) olan hücremi test ettim yolda denedim sanki 2 amperde daha iyi çekiş var gibi 5 amperde normal çekişinden daha kötü gibi voltaj ölçümleri akü volt 13,6v hücre volt 12,5 plakalar arası 2,1 volt hücre akımı 2 amper elektroliz sıvısını 1,5lt saf suya 2 çay bardağı sodyum hidroksit kuru halde olan kullandım max akım 5 amper oluyor sıvı ısısı 35 derece bu kadar sodyum hidroksitte çekilen akım az bence, baktımda 9 plaka 8 hücreli sistemlerde 4 hücre iki adet paralel bağlı 12/4=3volt oluyor bu sistemi kullananlar sıvı hazırlarken daha az koh hazırlıyorlardır o da daha az köpürme bence, sıvı ve koh miktarlarını yazarsanız iyi olur iyi akşamlar.   

musti.1836

plakalar daki delik sayısı kaçtane ben bir ara kurup denemiştim iki tene delik vardı şırınga ile ayarlıyordum. tahminime göre yarım çaybardagı 10 amp çekiyordu. belki delik ler küçük olabilir sonuçta akım oralardan geçiyor. ozaman lar eski kasa bir doganım vardı montaj yapıp test ettim ben bir verim göremedim hatta akumü bitirdi. sonra motor sorun çıkarttı dip oldu. hidrojen den dolayı degil hareret poroblem mi vardı. şimdi tempra aldım. stanley meyer in hücresini kurmaya çalışacagım tabi  bu küçük iskenderunda devreyi kurdura bilecek birini bula bilir isem. kuru hücre pek randımanlı degil bence. çok akım istiyor yeteri kadar hidrojen alamıyoruz alternatöre yük bindiriyor. motor dakikada 1000 lt fazla hava alıyor içine bizim verdigimiz 1-1.5 lt hidrojen devede kulak kalıyor. arabam rolantide çelışır iken fan devreye grdiginde alternatörden dolayı çok etkiliyor devir bir anda yarıya düşüyor. kuru hücreden 15 amp çektigimizide hesaba katalım tasarruftan çok yakıtımız artıyor. sulu sistem bu konuda daha avantajlı oluor bence stanley 2v 0.5 amp kullanmış. ravi 12v 0.5 ile 3amp arası kullanmış. bu yüzden kuru hücreden vaz geçtim.

musti.1836

az önce babam gile jeneratör aldık 600w acaba bu sistemi mi kursak elektiri bedavaya getiririz :D

http://www.youtube.com/watch?v=cMlciNOyo_U

ehrari

sulu sistem bu konuda daha avantajlı oluor bence stanley 2v 0.5 amp kullanmış. ravi 12v 0.5 ile 3amp arası kullanmış. bu yüzden kuru hücreden vaz geçtim.

stanley sistemini ben pek anlamadım nasıl daha avantajlı oluyor