Ana Menü

toprak ile nötr ayırt etme

Başlatan eml581, 06 Ocak 2013, 14:15:33

Elektrik2012

tekrar teşekür ederim bu dediklerinizi dikkate alacağım  bilgileriniz ve zamanızı ayırdğınız için
Büyük adım atmaktan korkmayın uçurumu küçük  sıçramalarla geçemezsiniz

eml581

aBi ne kadar Dikkat edersek edlim dalgın anımız oluyo boş bulunuyoruz bizde insanız tebbir şart tabi

Elektrik2012

aynen ben kendi odama prizden çıkan 3lüye sigorta taktım birşley olduğunda atıyor sigorta kutusundaki atmıyor iyi yapmışmıyım 6A simens taktım  birde bu sigorta en fazla 6A geçerirse
220*6=1320 Watt cihaz takıldığında atması lazım fakat atmıyor :) ama kısa devre gibi olaylarda atıyor
abilerim Bir yanlışım oldusya kusura bakmayın Saygılar

eml581

Bİrader geçikmeli tip mi  sigorta taktın  motorlarda kullnılandan 

Elektrik2012

hayır normal otomatik sigorta

yazici67

Alternatif akımla doğru akımın Voltaj ve akım grafikleri farklıdır. Doğru akımda ikisi sabit olmakta, alternatif akımda ise genellikle sinüs dalgası şeklindedir.

Resimde görüldüğü gibi 6A çeken bir Direnç yani rezistif yükte hem voltaj hemde akım grafikleri bu şekildedir.

6A çekme süresi sadece 16 milisaniye civarındadır. Bu kısa süre, sigortayı attırmaz. Ip = Ipeak yani tepe akımıdır. Bu da sizin oda tesisatında 6A oluyor. Eğer 1320 watt lık cihaz bir endüktif yük ise ( motor, bobin türü ) akım voltajdan önce gelir. 90 derece faz farkı vardır. Kapasitif yük ise ( adı üstünde, kondansatör türü ) akım grafiği daha geriden takip eder. Bunlar da sigorta da etkilidir. Ortalama akımlar eşit olmasına rağmen anlık akımlar farklı yüklerde farklıdır.

Elektrik2012

saol abi teşekürler bilgin için Saygılar

içerişehir

arkadaşlar iyi bir kaliteli bir topraklamada bir lambayı faz ile toprak arasına baglarsanız yanar hemde faz ile nötüre baglamış gibi yanar lakin topraklama iyi degilse cansız yanar  saygılar

Elektrik2012

Bu konu bizlere bayağı bilgi verdi hepinizie teşekürler abilerim Saygılar

yazici67

Not: Üstteki mesajımda küçük bir yanlış yapmışım. Kondansatörlü / kapasitif yükte akım, gerilimden 90 derece ileride, bobinli / endüktif devrede 90 derece geridedir.

Elektrik2012