Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

asim

Alıntı yapılan: rhmnylmz - 27 Kasım 2012, 00:10:51Eline sağlık ozan.
Bende bu arada bubbler olarak hastanede kullanılan oksijen regülatörü nemlendirici kavanozu kullanacağım.
Komple regülatör (manometrede deniyor) üzerinde; flowmeter (akışmetre;dakikada kaç litre gaz akışı olduğunu gösteren alet),
basınç göstergesi ve ayar vanası var, belki kullanmak isteyen olur.Medicallerde 50TL
örnek resim
Ben sadece nemlendiricilerini kullanacağım

kolay gelsin...

hocam bubler olarak kullandığınız bu oksijen regülatörleri baya büyük sanırım. sanki 1 litreyi  geçkin içine su alabilecek kapasiteleri var gibi.  eğer öyle ise herhangibir kaçak patlama durumunda sakatlık yaparmı acaba...

oxide369

BENDE KULLANDIM BU SİSTEMİ...ÇOK GÜZEL SONUÇLAR ELD ETTIM...ŞİMDİ BIRAZ DAHA YENILEDIM YENIDEN KULLANACAGIM

shasar

plakaların çapı 7,5 cm, palkalar krom, 6+6 şeklinde çift hücreden oluşan sistemde 12V - 10A ile dakikada 0,5 litre gaz üretiyorum. bu gaz üretimi normal mi yoksa çekilen güce göre az mı acaba?

rhmnylmz

Alıntı Yaphocam bubler olarak kullandığınız bu oksijen regülatörleri baya büyük sanırım. sanki 1 litreyi  geçkin içine su alabilecek kapasiteleri var gibi.  eğer öyle ise herhangibir kaçak patlama durumunda sakatlık yaparmı acaba.

Su bardağı ile fotosu boyut için referans olsun.3/2\'si Su dolu olacak,ayrıca kahverengi kısım şeffaf kısıma vida dişleri ile bağlı (kapak gibi) extrem bir durumda bubler bu dişlerden ayrılır diye düşünüyorum.Yeni fikirlere açığım.Bublerdan sonra motora bağlamadan doğan slxlerin westinghause çekvalfini bağlayacağım alev tepmesi için buda bubler a kıvılcımın ulaşmasını engeller.

ismaildoganw

Alıntı yapılan: rhmnylmz - 28 Kasım 2012, 21:50:38Su bardağı ile fotosu boyut için referans olsun.3/2\'si Su dolu olacak,ayrıca kahverengi kısım şeffaf kısıma vida dişleri ile bağlı (kapak gibi) extrem bir durumda bubler bu dişlerden ayrılır diye düşünüyorum.Yeni fikirlere açığım.Bublerdan sonra motora bağlamadan doğan slxlerin westinghause çekvalfini bağlayacağım alev tepmesi için buda bubler a kıvılcımın ulaşmasını engeller.

bubler ler ve depo hangi araca ait fiyatı nedir? nerden bulabiliriz yazar mısınız_? bendeki deneme için uyarladığım bir sistem

çekvalf

rhmnylmz

Alıntı Yapbubler ler ve depo hangi araca ait fiyatı nedir? nerden bulabiliriz yazar mısınız_? bendeki deneme için uyarladığım bir sistem
depo; clio 2 genleşme kavanozu 25TL, bubler; hestenede kullanılan oksijen regülatörü nemlendiricisi 20TL medikallerde bulabilirsiniz.

zıva

Alıntı yapılan: rhmnylmz - 28 Kasım 2012, 21:50:38Su bardağı ile fotosu boyut için referans olsun.3/2\'si Su dolu olacak,ayrıca kahverengi kısım şeffaf kısıma vida dişleri ile bağlı (kapak gibi) extrem bir durumda bubler bu dişlerden ayrılır diye düşünüyorum.Yeni fikirlere açığım.Bublerdan sonra motora bağlamadan doğan slxlerin westinghause çekvalfini bağlayacağım alev tepmesi için buda bubler a kıvılcımın ulaşmasını engeller.

sayın rhmnylmz
alt resimdeki L baglantıyı nerden bulabilirim  bu iş için uygun bir baglantı sanırım bu arada çalışmaların için başarılar dilerim

blackdragon

rhmnylmz  sistemin iyi hoş güzelde bu sistem acaba araca sığarmı çok çok büyük geldi gözüme....

rhmnylmz

Alıntı Yapalt resimdeki L baglantıyı nerden bulabilirim  bu iş için uygun bir baglantı sanırım bu arada çalışmaların için başarılar dilerim
Sağol.Tofaş parçası satan yerlerde bulabilirsin(Doğan slx westinghause çekvalfi)Ben bu parçayı çekvalf olduğu için kullanıyorum.L olması benim için önemli değil.Havayı geniş bağlantı ucundan dar bağlantı ucuna geçiriyor tersi yönde geçirmiyor
Alıntı Yaprhmnylmz  sistemin iyi hoş güzelde bu sistem acaba araca sığarmı çok çok büyük geldi gözüme....
Aracımda sisteme uygun yer var.Montajı yaptıktan sonra fotoları ekleyeceğim.Sadece zaman biraz sıkıntı oluyor...

zıva

Alıntı yapılan: rhmnylmz - 29 Kasım 2012, 10:01:52Sağol.Tofaş parçası satan yerlerde bulabilirsin(Doğan slx westinghause çekvalfi)Ben bu parçayı çekvalf olduğu için kullanıyorum.L olması benim için önemli değil.Havayı geniş bağlantı ucundan dar bağlantı ucuna geçiriyor tersi yönde geçirmiyor Aracımda sisteme uygun yer var.Montajı yaptıktan sonra fotoları ekleyeceğim.Sadece zaman biraz sıkıntı oluyor...
teşekürler ben içini boşaltıp hücrede kullanmak istiyorum pahalı dilse tabi tekrar başarılar kolay gelsin

ozantavsan

Alıntı yapılan: ismaildoganw - 28 Kasım 2012, 11:41:49Ozan bey sistemin son halini devrelerin şemasını  kullanılacak parçaları ve sistemin tamamını çizip gönderirmisiniz.

Devre şemlarını veriyorum.Röle ve şöntleri eklemedim şemaya.Direk akü yerine röle ile aküye bağlayıp kontak açıldığında çalışacak biçimde bağlayınız.Vaktim olursa ona görede çizer koyarım buraya.

Orjinal transistörlü devreyide düzenleyip koydum.
Mosfetli olan kullanmdığım düzenlenmiş devre.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

asim

hocam denedinizmi hiç bu devre ilk enerjilendiği anda ne kadar akım çekiyor...

ozantavsan

Sisteme hidrojen hücresi bağlamışsanız ,elektrolit maddeniz ile bağlangıçta kaç amper çekiyorsa o kadar akım çeker.İlk çalıştırma sisteminiz bu devre yokken aküden 7 amper çekiyorsa , bu devre bağlandığında da 7 amper çeker.Bu devre akım sınırlama ile ilgili değildir.

Bu sistem hidrojen hücresini sabit 12 volt ile beslemek içindir.Araçta voltajınız 13,8 ile 14,4 volt arasıdır.Devresiz hücreniz bu voltajlar arasında beslenir.buda hücre başına düşmesi gereken voltajın yüksek olmasına neden olur.

Bizim devrede amaç sistemi sabit 12 volt beslemede tutmak .Akım ile ilgili bir şey yapmıyoruz.
Devrenin orjinali 15 ampere kadar besleme yapabiliyor.
Mosfetli düzenlememde 18 ampere kadar akım verebiliyor.Sizin sisteminiz 20 -25 amper çekiyorsa devredeki mosfet yanacaktır.O zaman ikinci bir mosfeti diğerine paralel bağlıyoruz.Tıp 2955 kullanmışsak  3 transistör daha  ekliyoruz.6x5 a = 30 amper alabiliriz artık devremizden.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

mem00can

ozan hocam yukarda vermiş olduğunuz 12v sınırlayıcı devrenin pwm çiziminide atma şansınız varmı acaba

ozantavsan

akım sınırlamalı 150 amper pwm devresi forumda çok kez paylaşılmıştı.
Bu devre kullanıldığında regülasyona gerek yoktur.Ben pwm kullanmıyorum , bu sebeple regülatör devresi yaptım sistemime..

ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

shasar

Alıntı yapılan: ozantavsan - 29 Kasım 2012, 18:07:59akım sınırlamalı 150 amper pwm devresi forumda çok kez paylaşılmıştı.
Bu devre kullanıldığında regülasyona gerek yoktur.Ben pwm kullanmıyorum , bu sebeple regülatör devresi yaptım sistemime..

ilk resimde olan devreyi kurdum. denemelerimde akım sınırlamasını maalesef göremedim. tamam bir miktar azaltıyor çekilen akımı. ama  diyelim ki 10 ampere ayarladık devreyi. 10 amperde kalmıyor. 12-15 amperlere kadar çıkıyor bir zaman sonra. bu da işlevini yerine getirmediği anlamınına geliyor.

ayrıca 12 volt 10 amper ile 500ml gaz ürettim demiştim. bu normal mi yoksa çok mu küçüğk bir değer? yanıt veren olmadı da :)

betelguz

150 amper pwm diye verilen devrede tek mofset kullanılmış bu nedenle bu pwm verimli olarak 10-15 amperlerde çıkış verir.Daha fazla akım çekilirse kısa sürede mofset arızalanacaktır.Mofsetin datasheetlerinde 150 amper yazsada bunu verebilmesi için çooook iyi bir soğutma olması gerekir.

Sayın shasar benim hücre 14volt 15 amperde 1 litre gaz üretiyor yani 210watt elektrik kullanarak.sizin hücre 12volt 10 amperde 120watt elektrikle 500ml üretiyorsa 240watt ile 1 litre üretir.Benim hücreye göre 30watt fazla elektrik tüketir.Demekki sizin hücreyi biraz daha geliştirebilirsiniz.Üzerinde çalışmanız gerek.Ne kadar verimli hücre olursa araç motorundan o kadar az enerji kullanır buda yapacağınız tasarrufu önemli ölçüde etkileyebilir.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

shasar

Alıntı yapılan: betelguz - 30 Kasım 2012, 00:35:42150 amper pwm diye verilen devrede tek mofset kullanılmış bu nedenle bu pwm verimli olarak 10-15 amperlerde çıkış verir.Daha fazla akım çekilirse kısa sürede mofset arızalanacaktır.Mofsetin datasheetlerinde 150 amper yazsada bunu verebilmesi için çooook iyi bir soğutma olması gerekir.

Sayın shasar benim hücre 14volt 15 amperde 1 litre gaz üretiyor yani 210watt elektrik kullanarak.sizin hücre 12volt 10 amperde 120watt elektrikle 500ml üretiyorsa 240watt ile 1 litre üretir.Benim hücreye göre 30watt fazla elektrik tüketir.Demekki sizin hücreyi biraz daha geliştirebilirsiniz.Üzerinde çalışmanız gerek.Ne kadar verimli hücre olursa araç motorundan o kadar az enerji kullanır buda yapacağınız tasarrufu önemli ölçüde etkileyebilir.

çok teşekkürler yanıt için. mosfeti soğutucuya bağladım ama dediğiniz gibi çok iyi bir soğutucu değil tabi.
zaten çekilen akım 10 amperler civarında benim sistemde. ısınıyor mu diye kontrol ediyorum elimle. ısınma olmuyor. fakat benim asıl rahatsız olduğum konu akımı belli değerde sabit tutmuyor. örnek olarak devreyi ilk çalıştırdığımda 7 amper çekiyor. denemek için 7 ampere sabitliyorum akım sınırlayıcı pot ile. fakat bir süre çalışıpta sıvı ısınınca akım 10-12 amperlere çıkıyor. devreyi hiç kullanmazsam belki 15 amper olacak. tamam bir sınırlama yapıyor. ama sabitleme yapmıyor. bu devreyi başka kullanan var mı? benim devrede mi bir sıkıntı var?

betelguz

Sayın shasar devrede akım sınırlama özelliği yapılmış görünüyor ancak bunun etkin çalışması için şöyle yapın. Hücre pwm\'siz direk elektriğe bağlı iken mesela 15 amper çekecek kadar kimyasal koyun. sonra pwm i bağlayıp akımı 7 ampere ayarlayın.Birde devrede vr3 potu var akım sınırlama için. onuda ayarlamak gerek.7 amperi geçmeye başlarsa o pot ile oynayarak 7 amperde kalıyormu bir bakın.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

shasar

Alıntı yapılan: betelguz - 30 Kasım 2012, 13:36:50Sayın shasar devrede akım sınırlama özelliği yapılmış görünüyor ancak bunun etkin çalışması için şöyle yapın. Hücre pwm\'siz direk elektriğe bağlı iken mesela 15 amper çekecek kadar kimyasal koyun. sonra pwm i bağlayıp akımı 7 ampere ayarlayın.Birde devrede vr3 potu var akım sınırlama için. onuda ayarlamak gerek.7 amperi geçmeye başlarsa o pot ile oynayarak 7 amperde kalıyormu bir bakın.

Maalesef akım sabit kalmıyor. dediklerinizi denedim ama olmadı. siz veya başka bir arkadaş bu devreyi denediniz mi acaba? sizlerinki doğru çalışıyorsa benim devrede sorun var demektir. baştan kurarım. elemanları çifter çifter almıştım zaten.