PAM 8403 Mini Amfi ses girişini köprüleyerek mono hale getirme?

Başlatan 07 Osman, 23 Mayıs 2025, 16:06:37

07 Osman

Merhaba arkadaşlar başlıktaki amfiyi eski antika bir kasetçalarımda kullanacağım, sesi çok kısık olduğu için.  Ama kasetçalar mono. Amfi stereo. Birkaç yerde bu amfinin stereo olarak bağlanmazsa yanacağını falan okuduğumu hatırlıyorum. Ustalar bu doğrumu ne yapmalıyım.

Stereo giriş köprülenerek mono hale gelse problem olur mu? Bu şekilde olursa çıkışa mono olarak tek hoparlör taksam olur mu?

Adnancoskun

1-köprülenir mi?
datashhet'e bakmak lazım, veya kullanılan entegrenin iç yapısına.
2-gelelim niye monu kullanacaksınız ki? girişlerini 2u2 kondansatörlerle birleştir , ampliye tek gir, çift çık. :)
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.

gevv

Merhaba,

PAM8403 köprü bağlantı yaparak kullanan olmuş. Ses girişinde ki sistemi kullanarak tek veya iki kanal kullanabilirsiniz;

pam8403-bridge-mode.png
(pam8403 bridge mode)

mustafaaxu

hocam R ve L bağlantısı stereo gelen sinyal farklı fazda ise kısa devre etkisi
gösterip kaynak cihazın çıkışına zarar verirmi
devrenin girişini şu şekilde düzenlesek olurmu acaba
kolay gelsin

pam8403-bridge-mode.png

gevv

Haklısınız @mustafaaxu hocam 1 tane daha 4.7uf eklemek daha sağlıklı olabilir  veya 2 tane 1k ile R-L sinyali toplayıp 4.7ufye giriş yapmalı

pam8403-stereo-to-mono.png

seron

Ben mi yanlış anladım yoksa siz mi...

Osman abi mono çıkışı olan bir teybi stereo PAM modülüne bağlamak istiyor. Girişi birleştirirsem yanar mı diye soruyor.
Siz girişi transistörle köprüleyip çıkışı mono yapıyorsunuz...

Şöyle olmuyor mu?

pam8403-bridge-mode.png

07 Osman

Aynen amacım mono çıkışı olan bir kasetçalarda pam8403 ü kullanmak. Modül sonrası çıkış yine mono olacak.

Yani @seron un dediği gibi, stereo girişten mono çıkış istemiyorum. Giriş mono, çıkış mono olacak. Ama arada kullanılacak olan pam8403 stereo. Tek kanalını kullansak yanar mı?

mustafaaxu

sanırım osman kardeş şöyle birşey arıyor
mono anfi gene pam ile yapılmış pam 8302 mono anfi
sayın gevv dediği gibi stereo girişler iki dirençle birleştirilmiş
steroo giriş mono çıkış
orgin şema sıda var

pam8302a2.jpg

71UmrPt-66L._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg

mustafaaxu

stereo anfiyi mono olarak kullnmak istediğimizde  kullanmadığımız girişi şaselersek
çıkışınıda boşta bırakırsak hiç birşey olmaz
ama steroo bir çıkışı monoya çevirmek için çıkışlar arasında faz farkı yaratmak için giriş devresini sayım gevv şemasındakı hale getirmek gerekir

teknik olarak kullanmadığınız anfi tarafını stendby konumunda bekletmeniz gerekmekte
bazı enteğreler çıkş boşta kalınca kendiliğinden osilasyona girerek yanmasına sebeb oluyor
onun için  enteğrenin çıkışına hop yerine kondansatör ile uygun bir direnç koymalı  
girişinide 1 mf ile şaselemek te fayda vardır

kolay gelsin

seron

asdasdasdasdasdas.png

Denemekte fayda görüyorum. Bozulacağını sanmam.

mgozalan

Alıntı yapılan: Adnancoskun - 21 Mart 2025, 14:22:50
Alıntı yapılan: mgozalan - 21 Mart 2025, 14:12:36Merhabalar,
radyonun üzerinde patent numarası var sadece belirli bir marka yok
hediye için hazırlananlardan
ayrıca entegre fotoda çektim.
evet bu hoparlör ve bu entegre ile ancak 0.2 watt elde edersiniz,
şöyle yapın bence;
sizin amplinin giriş uçlarının canlı olan kısımlarını 2.2 uF kondansatörlerle birleştirin, sonra radyonun hoparlör canlı ucunu ortak noktaya, siyah ucunu da şase ye bağlayın.

radyonun çıkışı ile elinizdeki amplinin giriş empedansı tutmayabilir, o zaman araya ya bir pot, veya sabit bir direnç koyun.

Merhabalar,
Daha önce @Adnancoskun hocam yönlendirme yapmıştı.Tekrar teşekkür ederim.
https://320volt.com/forum/ses-elektronigi/nostalji-radyo-ses-sorunu/msg85627/#quickreply_anchor

Yusuf usta

uğraşma boş yere, tek kanalı kullan biri boşta kalsın. hiç birşey olmaz. boştaki çıkış durduk yere yanmaz. ses girişin kullanmadığın kanalı şaseye ver. sesi kullandığın kanalda dip ses ve etkileşim varsa girişe paralel 3.3 nF, yine de dip varsa 22nf at. o amfi modülü distorsiyon üretmeye bhane arayan bir üründür. çıkış kısa devre olursa votajı ters ya da fazla verirsen acımaz sana anında küser ses çıkarmaz. aşırı yük koruması olamn pam8610 kullansaydın daha iyiydi. 8610 kullanırsan 8 volt altında çalışmaz. 8 voltta eh işte. ama 10 ve yukarısında-ki12 volttur- bana mısın demez. sessiz sedasız dip sessiz canavar gibi çalışır. suyunu yemini eksik etme seni rahatsız etmez.
Mühendislik Diplomayla olmaz. İnsanı adam eden, bilgi değil görgüdür.

07 Osman

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Önerilerinizi dikkate alacağım, olmazsa  sayın @Yusuf usta mın dediği gibi Pam8610 alırım.

İlginiz için herkese teşekkür ederim tekrardan.