Ana Menü

Bedava E-Kitap - Elektronikle Dans-4: Hatalı Devreler

Başlatan seron, 18 Mayıs 2025, 20:31:50

seron

Forumda incelediğim ve hatalarını gösterdiğim devreleri toplayarak bir kitap oluşturdum.

Hatalı devreleri incelemek, devrelerde hata bulmak da elektronik öğrenmede çok etkilidir. Bu nedenle bu kitabı oluşturdum.

Kitabın hem Türkçe hem de İngilizce versiyonu mevcuttur.

Faulty Circuits_copy.pngElektronikle dans-4_copy.png

"Elektroniği öğrenmek, yalnızca doğruyu bilmekle değil; yanlışı tanımakla da mümkün olur. Bugüne kadar paylaştığım 'Elektronikle Dans' serisinin önceki bölümlerinde, temel kavramları, uygulamaları ve pratik örnekleri anlattım. Bu dördüncü kitapta ise yaklaşımı tamamen tersine çeviriyoruz: Bu kez yanlışlardan öğreniyoruz.

Elektronikle ilgilenen herkesin karşısına mutlaka bir noktada 'hatalı' bir devre çıkar. İnternette dolaşan, çoğu zaman iyi niyetle hazırlanmış ama teknik olarak kusurlu bu devreler, yeni başlayanlar için ciddi zaman kaybına, maddi zarara ve heves kırıklığına yol açabilir. Ne yazık ki, bu yanlışlar bazen çok basit seviyede, bazen de ileri düzey bir dikkat gerektirecek karmaşıklıktadır.
'Elektronikle Dans-4: Hatalı Devreler', bu tür hatalı devrelerin örneklerini sistematik biçimde inceleyerek, okuyucuya sadece 'neyin yanlış' olduğunu göstermekle kalmaz; 'neden yanlış', 'nasıl fark edilir' ve 'nasıl düzeltilir' gibi sorulara da net cevaplar verir."

Buradan İndirin:https://disk.yandex.com.tr/d/6pgtNc3zAQ-GDw

Site kitabı yüklememe izin vermiyor, boyut çok büyük.

İyi çalışmalar.

mustafaaxu

seron hocam emeğine sağlk
sen böyle kitaplar yayınlıtorsun ya
sene 1984 kaynak yok birkaç kitap varçok pahalı  ben trac alıyordum
birde o zamanlar yetkisiz ekektronikle uğraşanlar 3222 sayılı telsiz kanun gereği hoop içeri

o zamanlar bazı arkadaşlar 4017 ile yaoılan yürüyen ışık devresini bile kimseye vermiyorlardı
zamanında marcus electronic 12 cm kalınlığında elektronik kitabı vardı
o kitap ingilizce olmasına rağmen bana çok konuda ilham kaynağı oldu

genç arkadaşlara tavsiyem seron un bu kitapı indirip  kitab modunda çıktı almaları ve şema okumayı öğrenin

yapay zeka chatGBT bunlar insanı tembelliğe alıştırıyor kullanmayın demiyorum chatGBT ye bilginizin sağlamasını yaptırın alternatif alın

seron hocam yolun açık olsun

Brdk Khn

Açık kaynak bir kitapsa bir şey diyemem ama, kopyalama hakkı ile koruna bir kitapsa indirip kullanmak doğru değil. Kimseye hak hukuk geçmemesi için böyle ayrıntılara dikkat etmek gerekir.. diyecektimki  kitabın yazarı zaten Seron arkadaşmış :))

Sizin şu kitap yayınlama macerasını okudum. Belki bir yayıncıyla anlaşırsanız, formaliteleri o halleder, siz sadece telif ücreti alırsınız. Kitap hazırlama gibi bir yeteneğiniz varsa bunu değerlendirin bence. Şu saçma filigranı kaldırın yalnız :)

seron

Alıntı yapılan: Brdk Khn - 19 Mayıs 2025, 01:12:10Açık kaynak bir kitapsa bir şey diyemem ama, kopyalama hakkı ile koruna bir kitapsa indirip kullanmak doğru değil. Kimseye hak hukuk geçmemesi için böyle ayrıntılara dikkat etmek gerekir.. diyecektimki  kitabın yazarı zaten Seron arkadaşmış :))

Sizin şu kitap yayınlama macerasını okudum. Belki bir yayıncıyla anlaşırsanız, formaliteleri o halleder, siz sadece telif ücreti alırsınız. Kitap hazırlama gibi bir yeteneğiniz varsa bunu değerlendirin bence. Şu saçma filigranı kaldırın yalnız :)

Yorumunuz için teşekkürler.

İmkanlarım sınırlı ve mevcut yazılımlarla kitap hazırlamak çok yorucu bir süreç. O yüzden filigranla neyle uğraşamadım. Belli bir filigran seçtim ve her kitabımda farklı bir renge boyayıp yapıştırıyorum. :P

Yayına gelince, yayıncılarla muhattap olmuş bir ağabeyle görüştüm ve piyasanın g.te parmak olduğunu, o işe hiç girmemem gerektiğini söyledi.

elektronikci34

çalışma için teşekkürler, diğer pdf'lere nasıl ulaşabiliriz. Link paylaşırmısınız

seron

Diğer kitaplarımı yayınlamayı düşünmüyorum. Bunları tanıtım amaçlı yüklüyorum.