Ana Menü

Transistörlü Mini Kulaklık Amfisi

Başlatan seron, 15 Eylül 2024, 02:25:11

seron

İki pille çalışıyor ve mükemmel yükseltiyor. Çalışırken 32 Ohm'luk bilgisayar kulaklığını takamıyorsun o derece. Giriş ses jeneratörü olarak bir 555'in çıkışı 10k direnç ile kullanılmıştır (resimdeki 10k potu kullanmadım).

İki transistör basit kulaklık amfisi.png

Osiloskopum olmadığı için bir hoparlöre bağlayıp devreleri dinlemekte kullanacağım. Preamp çıkışlarını kontrolde, 555, flip-flop gibi debrelerin sinyal yapısını dinlemede vb kullanacağım.

Devre çıkışına basit ton kontrol vb eklenebilir. Gitar, bağlama gibi enstrumanlar için preamp olarak kullanılabilir.

Stereo:

Steryo.png

İyi çalışmalar.

NOT: İnternette transistor preamp yazınca çıkan şu resme ve benzerlerine aldanmayın hiçbir işe yaramıyor:

İşe Yaramayan Preamp Amfi.png

07 Osman

İlk devren araç teyplerindeki aux girişlerinin sinyalini yükseltmede de kullanılabilir seron. Eline sağlık.

seron

Devreyi uzay modda da kurdum. Zaten yükseltilmiş olan bir sesi yükseltmiyor, hatta düşük çıkış veriyor. Ancak NE555'in çıkışından frekans üretiyorum, 10k ile girişe bağladığım zaman kulaklığımı takamıyorum sinyali çok bağırtıyor.

07 Osman

Bu iş için  aliexpresin vergisiz olduğu zamanlarda mikrofon preamfi almıştım.

seron

Mikrofon preamp da lazım bana araştırayım da kurarsam test eder paylaşırım burda.

EDİT: Konuyla ilgili şurada bir örnek var: https://320volt.com/forum/ses-elektronigi/mikrofon-preamp-devresi

minimalite24

elimde eski sony kulaküstü kulaklık var, doğrudan jak ile çalışıyor ama sesi çok kısık geliyor. bu devreyi yapıp usbnin 5 voltu ile beslesem nasıl olur?

seron

Alıntı yapılan: seron - 27 Eylül 2024, 14:11:51Devreyi uzay modda da kurdum. Zaten yükseltilmiş olan bir sesi yükseltmiyor, hatta düşük çıkış veriyor. Ancak NE555'in çıkışından frekans üretiyorum, 10k ile girişe bağladığım zaman kulaklığımı takamıyorum sinyali çok bağırtıyor.

Denemen lazım. Garanti veremiyorum maalesef.

mustafaaxu

çok girişi olan bir preapli devresi buldum
teknik olarak iyi
frekans kontrol ayarlı
denemedim bilgine
priammp.jpg

seron

Bu devre güvenilir bir devreye benziyor.
Eski pikaplı-radyolu cihazların preaplisi sanırım.
Çizime bakılırsa ELEKTOR tarzı bir dergiden alınmış muhtemelen çalışır.
Ancak unutulmamalıdır ki bu bir preamp. Çıkışa çok yüksek ses veremez. Ana amfiye giriş için.

asma

Evet çift transistörlü devre ön amplifikatör. Çıkışa bakın , 10k pot sonraki kat için olabilir , logaritmik potlar her değerde bulunmuyor 10k standart bir değer. Şüpheli duruyor.
Çıkış kollektörden alınmış. Kollektör direnci 18k. Yani çıkış empedansı da 18k. Bu çıkışa 4/8/32ohm kulaklık bağlamak olmaz.

Bunun yerine hazır devre öneririm. PAM8403 ile kurulu modüller 15 liraya kadar bulunuyor. USB çıkışından besleme alınır oldu bitti.
(üzerinde pot , jak olanlar daha pahalı)

Kolay gelsin.