Ana Menü

ATX modifiye hakkında yardım

Başlatan actros_5457, 11 Mart 2015, 22:38:10

gevv

@actros_5457     modifiyede  kullandığım psu modelini sormuşsunuz  hatırlamıyorum  ama  önemlide değil   

kontrol entegremiz  tl494    yani  tl494 kullanılan  at, atx güç kaynakları uygundur   tabiki  her tasarım farklı kimisinde opamplar var bazılarında hep opamp hem voltaj kontrol entegreleri var bazılarında  bolca transistör var  ama tl494 devrenin kalbi 

en temizi  tl494 için ek bir modül hazırlarsınız (delikli pertinaks veya pcb çizip yaparsınız) kablo ile ilgili bölümlere bağlayıp deneme yaparsınız

bağlantılar nedir  tl494  beslemesi   şase uçları  çıkış uçları ve geri besleme 

actros_5457

Alıntı yapılan: gevv - 06 Nisan 2015, 23:20:21@actros_5457     modifiyede  kullandığım psu modelini sormuşsunuz  hatırlamıyorum  ama  önemlide değil   

kontrol entegremiz  tl494    yani  tl494 kullanılan  at, atx güç kaynakları uygundur   tabiki  her tasarım farklı kimisinde opamplar var bazılarında hep opamp hem voltaj kontrol entegreleri var bazılarında  bolca transistör var  ama tl494 devrenin kalbi 

en temizi  tl494 için ek bir modül hazırlarsınız (delikli pertinaks veya pcb çizip yaparsınız) kablo ile ilgili bölümlere bağlayıp deneme yaparsınız

bağlantılar nedir  tl494  beslemesi   şase uçları  çıkış uçları ve geri besleme 

peki hocam ana güç trafosunun modelininde bi önemi yokmu(EE 33 veya EE 35 veya ERL 35) yani yeniden sarmaya gerek filan gerek olmuyormu?
Birde hocam 0 volta düşebiliyormu devre?
sizin devrenizde maximum minumum voltaj-akım değerler neydi hatırlıyor musunuz?

actros_5457

kifvet

Alıntı yapılan: actros_5457 - 18 Nisan 2015, 22:01:01@kifvet hocam nasılsınız:)
iyiyim siz nasılsınız:))Bu arada devre aklımda ama uğraştıracağı için vakit ayıramıyorum en kısa zamanda buralarda olacağım:))

actros_5457

bende vizelerden yeni çıktım:) bi ara bakalım iyi olur;)

kifvet

Alıntı yapılan: actros_5457 - 18 Nisan 2015, 22:34:30bende vizelerden yeni çıktım:) bi ara bakalım iyi olur;)
sakın yanlış anlama :)ilgilenmek istemediğim yok.benimde sınavlarım var ve devre şeması olmadığı için uzun sürecek o yüzden askıya aldım yoksa aklımda:))uygun bir zamanda buralardayım:)))

actros_5457

kifvet

haylaz

actros_5457

asma

Uzun aradan sonra ben de buradayım.

kifvet

evet kaldığımız yerden devam edelim ama projeyi bi daha gözden geçirelim diyorum ben:))

actros_5457

hocam k bakmayın bi buluşamıyoruz tapatalk ta olsa keşke site ordan kolay olurdu iletişim:)
projeyi gözden geçirelim tabi:)

kifvet

aslını söylemek gerekirse modifiye işleri biraz sıkıntılı işler:)elimizde iki tane atx var ama ne devre şeması ne de başka bir dökümanı var bu da işleri zorlaştırıyor:)ve osiloskop da olmayınca ölçüm işleri sıkıntılı oluyor:)aslında atx güç kaynaklarının temeli hep aynı:)ama yeni başlayanların bu konuyu daha iyi anlayabilmesi için sizden ricam bu atxleri şimdilik bi kenara bırakalım ve devre şemasını bulabileceğimiz bir kaç psu bulalım:)

actros_5457

dediklerinizde haklısınız fakat şu konuyu hala anlayamadım ki o da şudur:) akımı algılayan ve voltajı takip eden bölgeler bu bölgeleri ele geçirmiş olsak bizim işimiz aslında tamam olacak kısmen

kifvet

Alıntı yapılan: actros_5457 - 09 Mayıs 2015, 11:41:39dediklerinizde haklısınız fakat şu konuyu hala anlayamadım ki o da şudur:) akımı algılayan ve voltajı takip eden bölgeler bu bölgeleri ele geçirmiş olsak bizim işimiz aslında tamam olacak kısmen

işte o dediklerinizi anlamak içinde devre şeması lazım ki sadece oralarla da bitmiyor iş.

actros_5457

himm anladım peki birde step up devresi eklemek nasıl olur ATX leri hiç oynamadan 12 volt luk çıkışa dc dc konvertor

kifvet

o da uygun ama verimi göz önünde tutarsan %20 gibi bir  güç kaybımız olacaktır onu da eklemek gerek ve atx modifiye konusuna ait olmaz o konu bence:)))

actros_5457

Hocam burdamisiniz çalışalım musaitseniz

sistem57

Alıntı yapılan: kifvet - 11 Mayıs 2015, 00:28:11o da uygun ama verimi göz önünde tutarsan %20 gibi bir  güç kaybımız olacaktır onu da eklemek gerek ve atx modifiye konusuna ait olmaz o konu bence:)))
Hocam, bu resimde 350 watt atx güç kaynağı devresi üzerinde tl494 entegre ayaklarındaki voltaj değerleri var, bu voltaj değerleri yeşil ve siyah kablo uçları birleştirildiğinde yani tetikleme yapıldığındaki değerlerdir, öncesinde AZ7500BP vardı süphelendim ve tl494 ile değiştim sonuç aynı, güç kaynağını fişe takınca  yeşil ve mor kablolarda 5 volt var diğer voltajların hiçbiri yok, arızanın nerede olduğunu nasıl bulabilirim?