600 watt smps devresi hakkındaki düşünceleriniz nedir.

Başlatan emre_41, 29 Aralık 2014, 17:16:30

emre_41

Çikis voltu ayni degisen birsey olmadi. Direncleri söküm ölcerim kac amper cektigini abi

Adnancoskun

805 voltu doğrulttuğunda 12 volta yükselir, ama devreden 2 amper çekince yeniden 8.6 volt civarına düşer, sen bu devreyi akü ile besleyerek dene bence, hatta giriş kablolarını da mümkün olduğu kadar kalın tut....
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.

emre_41

Anlaştık abi . o konuda  akü ile besleyeceğim. Boştayken mosfetler ısınıyor ve 2 amper akım çekiyor devre bunu nasıl çözeceğiz anlamadım.  devrenin çalışma frekansı nüveye az geliyor olabilir mi . Alakası var mı. Birdi giriş voltajının düşük olması mosfetlerin isinmasına neden olur mu.

ibbayram

Alıntı yapılan: emre_41 - 30 Aralık 2014, 15:52:55linkten indire bilirsiniz.

600W-SMPS-TAMIRCIHASAN.LYT indir
[mergedate]1419868821[/mergedate]
Devrede  ırfz44-48 kullanila bilirmi yada Irfn 064n yerine kullana bilecegim mosfetler hangileri . iyi forumlar.saygilar
lişnk uçmuş rar yapıp tekrar yüklemen mümkünmü
ATATÜRK'ÜN KURDUĞU BU ÜLKEDE ATATÜRK'ÇÜYÜM DİYENE VE CUMHURİYETİMİZİ KORUYA BİLENE SEVGİLERİMLE NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

ibbayram

Alıntı yapılan: emre_41 - 30 Aralık 2014, 15:52:55linkten indire bilirsiniz.

600W-SMPS-TAMIRCIHASAN.LYT indir
[mergedate]1419868821[/mergedate]
Devrede  ırfz44-48 kullanila bilirmi yada Irfn 064n yerine kullana bilecegim mosfetler hangileri . iyi forumlar.saygilar
BEN IRF 3205 KULLANIYORUM SIKINTI OLMUYOR DENEYEBİLİRSİN
ATATÜRK'ÜN KURDUĞU BU ÜLKEDE ATATÜRK'ÇÜYÜM DİYENE VE CUMHURİYETİMİZİ KORUYA BİLENE SEVGİLERİMLE NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

volkanyalcin

Tamirci Hasan Nereye kayboldu bilen gören varmı?

asma

Gonya yolunda görülmüş en son.  :D
Konu tamda doğum gününde buraya nasıl geldi acaba.
Görür ise haberi olursa, selamlar.

tda 1562q

Slm adnan abi bende bu arkadaşı araba anfisi beslemek için kullanacağım eı-33 trafo var elimde onlarla yapmayı düşünüyorum. Siz trafo olarak emre arkadaşa başka trafo ile yapmasını önermişsiniz
150 watt eı-28 trafolu smps inverter devresini yapmıştım halen daha kullanıyorum. Ben EI-33 trafo ile yapsam verim alabilirmiyim  ?
2x250 watt rms anfiyi besleyecem bununla
Teşekkür ederim.

Adnancoskun

Alıntı yapılan: tda 1562q - 08 Haziran 2020, 10:04:56Slm adnan abi bende bu arkadaşı araba anfisi beslemek için kullanacağım eı-33 trafo var elimde onlarla yapmayı düşünüyorum. Siz trafo olarak emre arkadaşa başka trafo ile yapmasını önermişsiniz
150 watt eı-28 trafolu smps inverter devresini yapmıştım halen daha kullanıyorum. Ben EI-33 trafo ile yapsam verim alabilirmiyim  ?
2x250 watt rms anfiyi besleyecem bununla
Teşekkür ederim.
elbette ki verim alırsın ancak?
1- 2x250 watt yani 500 watt bu trafo ile ıcık zor...
ama 2 tane kullanırım dersen bu sefer evet yaparız.
Sana dc kaç volt lazım? yani hali hazırda sarılı bir trafonun sana tam olarak kaç volt verebileceğini kestiremeyiz,
Ancak şunu yaparız, takarız trafoyu bakarız kaç volt verdi? eğer bizim istediğimiz değerlere yakınsa feedback ayarı ile istediğimiz değerlere getiririz, ancak çıkan gerilim bizim istediğimiz değerlerden çok uzaksa verimliliği iyi olmaz, bu sefer de boş bir nüve ve karkas bulup sararız...
Hani demişlerya, üstad kaybettik ne yapalım,,,
Elcevap...
Çay koyun yeniden başlıyoruz.... :)
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.