Ana Menü

Powerled aydınlatma yardım

Başlatan alekfe, 02 Eylül 2014, 22:01:13

alekfe

Tamam Teşekkürler peki batarya-guc kaynagi degiskenini size biraksam ne onerirsiniz ve nasil bir devre olmalidir?

seron

o dediğinizi bilmiyorum.

ancak dikkat edilmesi gereken en önemli şey, LED'e uygulanan maksimum akım-gerilim sınırlarını aşmamak ve şarjlı pillerin belli bir voltajın altına inmemesine gayret göstermektir. bunu da sık sık ölçü aletiyle kontrol ederek yapacaksınız. Li-iyon piller, yanlış hatırlamıyor isem 3,2V un altına inmemelidir. ama emin değilim araştırın...

kendi imkanlarınızla yapacağınız en ideal devre de yukarıdaki 1N4007 li veya 33ohmlu devredir. eğer uzun ömürlü olsun isteniyor ise 33ohm daha iyi olur. parlaklıktan memnun kalmaz iseniz 22ohm a kadar düşebilirsiniz.

serkan_48

BataryaYI değiştirin 6 volt 4 amper kullanın lm317 ilede akım regülasyonu sağlayın

alekfe

Teşekkürler cok yuksek akimli olunca aku kategorisine giriyor o agir olur ben en iyisi en basit dirençli devreyi yapayim cok zorlamayayim hepinizden Allah razi olsun zahmet ettiniz dislamadiniz benim gibi bir cahili, ama ben ultimatomu aldim gezerim buralarda rahatsiz ederim sizi :D
Selamunaleykum

seron

aleyküm selam. rahatsız olmaktan ziyade yardım etmekten zevk alırız. bir sorununuz olursa konu başlığı açın, yardımcı olmaya çalışırız. aramızda uzman abilerden bizler gibi az anlayana, başlangıç seviyesinde üyelere kadar her türümüz var. eğer konunuza fazla ilgi duyulmamışsa bunun nedeni her üyemizin farklı bir alana yoğun ilgisi olduğundan ve bir çoğunun işlerinin yoğun olduğundandır.
kolay gelsin.

alekfe

toyer

ledler paralel olursa devrede rsense direncini akımınıza göre hesaplayıp kullanabilirsiniz gibime geliyor. entegre direnc.net te var. kadiköy de yazıcıoğlunda direnc.netin yeri.