Ana Menü

rc araçlarıma ışık kiti yapmak istiyorum ?

Başlatan thebozo, 16 Aralık 2012, 15:09:43

thebozo

Konu başlığını buraya açtım merak ettiğim devreler genelde burada olduğu için adım Kadir 29 yaşındayım istanbulda yaşıyorum. 3 yıldır rc araç hobim var bu araçlarda kullandığımız ışık kitlerini kendi imkanlarım doğrultusunda yapmaya çalıştım. Aslında basit gibi görünen bu kitler 2 kabloyu birbirine bağlamaktan daha öteymiş bunu siteyi incelediğim günlerde ne kadar kapsamlı olduğunu anladım. Neyse konuyu toparlayayım birçok arkadaşımızın işe başlangıç olarak girdiği bölümden ledleri merak ederek işe dahil oldum. Dediğim gibi rc araçlarıma ışık kiti yapmak istiyorum bunun sağlıklı yanması için mesela nasıl bir devre yapmam lazım 2 ön far 2 arka stop şeklinde.

Bunun dışında takip ettiğim projeler şunlar;

Sese duyarlı led sistemi bunu hem hoparlöre takılı şekilde yapabiliyoruz onu anladım basit bir işlem ayrıca ben şu şekilde yapmak istiyorum usb den güçü alıp ayrıca hoparlör girişine jack ile takmak istiyorum laptopa bu şekilde usb den led bağladım ama bana aşırı güç tüketimi şeklinde hata verdi bunu nasıl engellerim kaç led kullanırım.

bunun dışında polis led i anşmasyonlu led rc araçlara uygun nasıl yaparım gerekli malzemeler nelerdir. Nereden bulurum kolayca internetten sipariş edebileceğim uygun siteler varsa bunları öğrenmek istiyorum ayrca led tabelalar hakkında da forumu araştırıyorum. Konu biraz karışık oldu kusura bakmayın siteye girince bazı şeyleri inceleyince 3 4 gündür baya bişe birikti yapmak istediğim.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

Elektrik2012

Kadir abi öncelikle hoşgeldin ben 10.sınıf öğrencisiyim ismim nurullah  usb den en fazla 500ma akım çekilebilir daha fazlası çekilirse usb portu yanabilir diye biliyorum tekrar hoş geldin:)
Kolay gelsin
Büyük adım atmaktan korkmayın uçurumu küçük  sıçramalarla geçemezsiniz

thebozo

Hoşbulduk Nurullah evet onu duymuştum toplamda 500ma mı acaba bu değer mesela  benim pc de o anda laptop ve soğutucu fan takılıydı usb ye bağladığım led setinde ise 5mm kırmızı 3mm beyaz led vardı bunu nasıl hesaplayabilirim.

yapmak istediğim şey tam olarak bu ama ben güçü usb ye bağlamak istiyorum şemasını inceledim parçarıda temin ettim sayılır. Onun dışında flip flop denen devre ile polis led i yapmayı planlıyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=HPhm8VTCWpg&feature=player_embedded

internetten bulabileceğim site buldum ama flip flop olarak geçmiyor o devre sanaırım ya da ben bulamadaım bunları temin edebileceğim bir site varsa iste ismini verebilir misiniz eğer yasak değilse.

Teşekkürler

thebozo

konu ile ilgili sitede yayınlanmış bir proje gördüm http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/dosyalar/8/usb_lamba.JPG

bu projede R1 R2 R3 R4 deki 100R değerli parçaların ne olduğunu bilmiyorum bunları temin edebileceğimi bilmiyorum internet üzerinden http://www.bluemavi.com/ ( site link payllaşmak yasak olabilir kurallara baktım ama çaresizim) diye bir site buldum burdan bunları temin etmek istiyorum ama parçaları bir türlü bulamadım site üzerinden uygun parçaların linklerini ya da internet üzerinden nerden temin edebileceğimi söyler misiniz?

Yapmak istediğim

Usb üzerinden sese duyarlı led lamba sesin ritmine göre yanacak

2. olarakta rc arabam ışın polis led sistemi

siteyi inceliyorum ama bilmediğim kodlu bir sürü parça var ben bu parçaları nerden temin edebileceğimi bilmiyorum sadece adresini verdiğim siiteden bazı ürünler buldum bunların listeside şunlar.

Mal ismi   

Şeffaf Led Mavi 5mm 10 Adetlik Paket      

TIP 31      

Anahtar Çift T-120      

Plastik Çekmece 300      

Kontak Sprey Yağlı      

Plastik Kaplayıcı Sprey      

Makaron 4.8mm      

150 Ω ¼ W Direnç 100 Adetlik Paket      

100 Ω ¼ W Direnç 100 Adetlik Paket      

470 Ω ¼ W Direnç 100 Adetlik Paket      

5mm Led Kırmızı Renkte 100 Adetlik Paket