Ana Menü

Ses Kayıt Devresi

Başlatan senqua, 28 Kasım 2012, 17:22:50

senqua

Merhaba arkadaşlar, forumda yeni değilim sadece yeni üyeliğim burada(söylememin sebebi ileti sayıma bakıp yok bu adam yeni yazıp gitmiştir dememenizdir) Şimdi gelelim konumuza;
Bir manken yapıyorum, manken bilgisayar parçalarını anlatıcak yani ses kayıtı ve buton yönlendiricisi yapıcam. Buton yönlendiriciside şu şekilde olucak, mesela anakart butonuna basıldığı zaman anakartı anlatan ingilizce ses kayıtı çalıcak diğer hepsi böyle olucak. Sizce ne yapmalıyım böyle bir devre için? Elektrik elektorinik bilgim var lütfen bilgin yoksa karışma demeyin:)

yazici67

Ses kayıtlarını yapın. SD karta WAV biçiminde kaydedin. Sonra kullanacağınız işlemci/mcu ile devreleri kurun ( çıkış anfi, besleme vs. ) Yazılımda hazır FAT kütüphanesini kullanın. WAV biçimi çok basit bir biçim. Header ardından açık ses verisi gelir. Elektronik yanında PIC, AVR veya ARM yazılımı biliyorsanız iş kolay. Daha detaylı bilgi veremem çünkü hangi mcu kullanacağınızı, çalışma frekansını, imkanları yazmamışsınız.

senqua

Alıntı yapılan: yazici67 - 28 Kasım 2012, 18:44:47Ses kayıtlarını yapın. SD karta WAV biçiminde kaydedin. Sonra kullanacağınız işlemci/mcu ile devreleri kurun ( çıkış anfi, besleme vs. ) Yazılımda hazır FAT kütüphanesini kullanın. WAV biçimi çok basit bir biçim. Header ardından açık ses verisi gelir. Elektronik yanında PIC, AVR veya ARM yazılımı biliyorsanız iş kolay. Daha detaylı bilgi veremem çünkü hangi mcu kullanacağınızı, çalışma frekansını, imkanları yazmamışsınız.

Imkanlarda sikinti yok, siz mumkun oldugunca herseyi bana verirseniz sevinirim:)

yazici67

Her şeyi veremem. O kadar vaktim yok. Biraz araştırın. Zamanınız varsa zor birşey değil.

engin.763

dijital ses kaydıyla alakalı bi devre görmüştüm ,tübitak ın sitesinde kendimiz yapalın köşesinde var : linki atıyorum   :   http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/6.htm
Bir insan iyi bir mühendis olabilir,yada iyi bir doktor,çok iyi bir yöneticide olabilir ,ama ne olursa olsun insan iyi yumruk atmayı ve iyi nişan almayı mutlaka bilmeli....