Ana Menü

GERİLİM ÇOKLAYICILAR

Başlatan Egeadiguzel, 13 Mayıs 2012, 19:52:42

Egeadiguzel

Arkadaşlar merhaba benim elektroniğe çok ilgim var ama bilgim pek yok benim merak ettiğim bişey var. Gerilim çoklayıcılar girişteki gerilimi çıkışa 2,3,4 katında iletiyolar. Bu şekilde bedavaya gerilim yükseltmiş olmuyomuyuz yani bu nasıl bişey gerçekten anlamıyorum anlatıcaklara şimdiden teşekkürler.  :)

Muzoo42

 :D Keşke Düşündüğün Gibi Olsa...3 Kuruşa 5 Köfte :D
Sahip Olamadığım Birşey Varsa Yeterince İstemediğim İçindir...

ibrahim626

evet böyle devreler mevcut ama kullanım amaçları bedava elektrik için değildir.
http://www.silisyum.net/htm/guc_kaynaklari/gerilim_coklayicilar.htm
 
onun haricinde transformatörlerin yapısını , çalısmasını , boost converterleri arastırabilirsin , mantık olarak yakınlar ama kullanım alanları farklıdır.

veli dayı

şöyle analatayım.elimizde 1,5 voltluk bir pil olsun 10 adette elektrolitik kondansatör olsun önce bunları teker teker 1,5 voltla şarj edip sonrada seri bağlarsak toplamda 15  volt elde ederiz.bu voltajıda anca anlık kullanırsın hemen deşarj olur.gerilim çoklayıcılarda bu seri bağlama işini diyotlar yapar.

Egeadiguzel