Ana Menü

Sayın ustalar bu DIY icadı çalışır mı ?

Başlatan 07 Osman, 14 Mayıs 2026, 13:49:49

07 Osman

Merhaba arkadaşlar,
Normalde bu tür videoları hiç kaale almam. Ama yorumların geneli çalıştığı konusunda. Elimde o transistörlerden yok, olsa deneyecektim. Üstadların yorumu nedir bu konuda.

Yusuf usta

Bazen güldüğüm şeyler gerçek çıkmıyor değil. ama ben yine de bu videodaki iddiaya gülmeyi tercih ediyorum. mouse kısmını geçtik de bilgisayarı kullanamayacağınız hale getirmeseniz iyi.
Mühendislik Diplomayla olmaz. İnsanı adam eden, bilgi değil görgüdür.

dede_salih

Tamamen uydurma ve yanıltıcı bir içerik. Malesef bu tür içerikleri sıklıkla yapmaya başladılar.

Besleme kısmını tp4056 ve li-ion ile halledebilir fakat veri gönderme kısmı bu şekilde mümkün değil çalışmaz.

Kablosuz sistemler çoğunlukla MHz ve üzeri frekanslarda kullanılıyor. Frekans yüksek olduğu için devredeki her bir elemanın değeri çok kritik olmalı. Kaldı ki transistör dışında devre elemanı da kullanılmamış.  :D

Hem alıcı hemde verici aynı hassas frekansta olmalı. Verinin bozulmaması için taşıyıcı sinyal kullanılmalı. Ham sinyal encoder ve decoder işlemlerinden geçmeli v.s.

Alıntı YapBazen güldüğüm şeyler gerçek çıkmıyor değil. ama ben yine de bu videodaki iddiaya gülmeyi tercih ediyorum.
@Yusuf usta 'ya katılıyor ve bende bu içeriğe gülüyorum.  ;)

seron

Bir defa en büyük saçmalık şurada:

Hadi vericiyi bir transistörün emetörüne bobin yapıp ucunu boşta bırakarak bizi kekledin anladık.

Peki bilgisayara takılan tarafta iki DATA kablosunun birleştirilmesine ne demeli?

Peki bu birleştirilen DATA uçları niye transistörün beyzine bağlanıyor? Ya da kollektörüne? Ne oluyor öyle yapınca.

En büyük saçmalık geliyor: Transistörün CE'sine direkt +5V ve GND bağlamak ne oluyor abi?

Şu anda beynimden dumanlar çıkıyor.

:ebebe:

Hintliler bu tip sahte videoları çok üretiyor. Tam dayaklık adamlar.

Bana bu tür videolar hiç öneri olarak gelmiyor. Çünkü ben bunları sadece engellemiyorum, her gördüğümde şikayet ediyorum.

Google baktı ki benle başa çıkamıyor, artık göndermemeye karar verdi :s7: