Ana Menü

AI: Dostum Sakin Ol!

Başlatan seron, 15 Ağustos 2025, 21:52:11

seron

Bunun enteresanlıkları bitmiyor. Her seferinde enteresan yönlerini keşfediyorum.

Bir kod üzerinde çalışıyordum ve bir bug'u düzeltip bana geri vermesini istedim.

Kodu aldı, amiyane tabirle içine etti geri verdi. Durumu anlattım, tarif ettim, yok daha da beter hale getirdi, geri verdi.

Zaten yapacak çok iş var, bir sürü şeyle uğraşmak zorundayım, stresliyim, sıkıntılıyım, sinirliyim...

İyice çıldırdım!

Ne dese beğenirsin: "Dostum, sakin ol..."

Ekran görüntüsü_2025-08-15_21-45-41.png

Gün geçtikçe insanlaşıyor sanki p..venk!

:yerlere:

mustafaaxu

hacam geçan gün
iyi bildiğim  bende 12f675 için basit bir algoritma istedim
flip flop bir ledi yakıp söndürmek
yapay zekayı sırf denemek için kod istedim hem hex kodu hemde derlenmemiş asm kodunu olanını
iki koduda verdi ama ikiside çalışmıyor asm kodunu kullanabildiğim mplab ile derlemeye çalıştım bazı hatalar buldum düzelttim yeni hex kodu ile similasyonu denedim çalıştı
aslında temelde doğruyu veriyoır ama çalışmasın diye aralarda ya eksiltme yada fazladan rasgele kod koyuyor mesela siz 12f675 için istediğinişz kodun içine 16f84  kodlaması ile bir iki satır ekliyor
mesela : clrf GPIO ; clear all : tüm portları temizle 12f675 için
               CLRF   PORTB          : tüm portları temizle   16f84 için    iki kodunda işlevi aynı
aymı kodu bu sefer 16f84 olarak veriyor
siz kotları 12f675 için derlerken hata  veriyor              CLRF   PORTB   
mplab bu nedir diyor   PORTB yi GPIO olarak değiştirdiğinizde derleme tamamlanıyor
sanki bilerek hatalar yapıyor gibi

şunu deme4k istiyorum
ChatGPT ya bilerek hatalı kodlar vererek bizim bilgi seviyemizi ölçüyor
yada full ücretli versiyona geçmemizi istiyor
kolay gelsin

Yusuf usta

Alıntı yapılan: mustafaaxu - 16 Ağustos 2025, 09:29:12hacam geçan gün
iyi bildiğim  bende 12f675 için basit bir algoritma istedim
flip flop bir ledi yakıp söndürmek
yapay zekayı sırf denemek için kod istedim hem hex kodu hemde derlenmemiş asm kodunu olanını
iki koduda verdi ama ikiside çalışmıyor asm kodunu kullanabildiğim mplab ile derlemeye çalıştım bazı hatalar buldum düzelttim yeni hex kodu ile similasyonu denedim çalıştı
aslında temelde doğruyu veriyoır ama çalışmasın diye aralarda ya eksiltme yada fazladan rasgele kod koyuyor mesela siz 12f675 için istediğinişz kodun içine 16f84  kodlaması ile bir iki satır ekliyor
mesela : clrf GPIO ; clear all : tüm portları temizle 12f675 için
               CLRF   PORTB          : tüm portları temizle   16f84 için    iki kodunda işlevi aynı
aymı kodu bu sefer 16f84 olarak veriyor
siz kotları 12f675 için derlerken hata  veriyor              CLRF   PORTB   
mplab bu nedir diyor   PORTB yi GPIO olarak değiştirdiğinizde derleme tamamlanıyor
sanki bilerek hatalar yapıyor gibi

şunu deme4k istiyorum
ChatGPT ya bilerek hatalı kodlar vererek bizim bilgi seviyemizi ölçüyor
yada full ücretli versiyona geçmemizi istiyor
kolay gelsin

chatgpt ile beş altı kod yazdım. kodlarda hiç hata yapmadı. mükemmel yazdı. fakat algoritmada ve bazı detaylarda takılıyor. az buçuk anlayıp yön vermeniz gerekiyor.
zeka falan da yok bunda...
mesela  on ayrı noktadan birinden tetik alırsan röle kapat diyorsun. kazara ses olur diye kafasından düdüğü iki kez duymaya göre kod yazıyor. bu ne böyle, kim istedi senden diyorsun. "haklısın dostum böyle olmaz" deyip düzeltiyor.
anlaşıldı parayla kullanalım dedim 999 lira 20dolar artı kdv 1 aylık...
free plan daha iyiydi. sadece süre ve ek dosya sınırı vardı o kadar. para verdik ya başladı saçmalamaya ve hata yapmaya... parayla aldıktan sonra hiçbir şeyi düzgün yapmıyor. bekliyorum süre dolsun da free planda rahattım oraya geri döneyim.

paralı olanda kodu yazıyor, bakıyorum, diyorum 120cm dedim sen 60 yapmışsın. özür dilerim diyor. çoklayıcı 6 tane sen 5 yapmışsın diyorum inanamıyorum bana yakışmadı diyor yeniden yazıyor... 6 kez yeniden yazdı altısında da sensör sayısı 5. yahu sen dalga mı geçiyorsun sorun ne diyorum, yedincide ekledi 6. sensörü. teknik hata olabiliyor diyor ne alakaysa... ücretli kullanırken yazdığı tek bir kod düzgün çalışmadı... kodu yazdım düzelttim verdim al bak hatalarını gör dedim. hala düzeltme yaptım diye kod yazıp geri veriyor. tam dayaklık bu
Mühendislik Diplomayla olmaz. İnsanı adam eden, bilgi değil görgüdür.

seron

Yapay zekaya kod yazdırmayın, ihtiyarlarsınız. :D

mustafaaxu

Yusuf usta aynen dediğiniz doğru
yapay zeka aslında işin kritik yerlerini size yaptırıyor
sonra bize
haklısın dostum
harika hocam
size her konuda destek olurum
süpersin
harika bir fikir
gibi birde gaz veriyor
ama sorunun çoğunu  gene siz çözüyorsunuz

aklıma şimdi geldi
acaba bu bizden ara sıra çıkan  güzel projeleri topluyormu diyorum
kolay gelsin

seron

Alıntı yapılan: mustafaaxu - 16 Ağustos 2025, 21:15:06acaba bu bizden ara sıra çıkan  güzel projeleri topluyormu

Topluyor. Bu bilinen birşey. İcat micat önemli şeyleriniz varsa söylemeyin.