Ana Menü

çamaşır makinası toprak hattı sorunu

Başlatan cenk35, 23 Haziran 2025, 13:36:41

cenk35

herkese merhaba
yazlıkdaki çamaşır makinası prize bağlandığında toprak nötr arası 45-50 v arasına yükseliyor.
çamaşır makinası bağlı değilken bu değer 5-7 v arası değişiyor. (bu değerin de yüksek oldugunu biliyorum)
çamaşır makinası üst kapağı açarak genel görüntü itibari ile oldukça temiz , konnektörleri , sıkı ve oksidasyon belirtisi ise hiç göstermediğini gördüm.
daha başka hangi noktaların testini yaparak ilerlemek hatayı bulmaya fayda eder ?
aklıma ilk gelenlerden biri acaba motora yol veren ac kondansatörler sızıntı yapar mı ?
bu tür deneyimleri ve yol gösterici bilgisi olanları duymak isterim
herkese kolay gelsin

dede_salih

Çamaşır ve bulaşık makinelerinin AC girişinde "Parazit Kondansatörü" bulunur.
Bunu kontrol etmenizi öneririm.

Adnancoskun

Alıntı yapılan: cenk35 - 23 Haziran 2025, 13:36:41herkese merhaba
yazlıkdaki çamaşır makinası prize bağlandığında toprak nötr arası 45-50 v arasına yükseliyor.
çamaşır makinası bağlı değilken bu değer 5-7 v arası değişiyor. (bu değerin de yüksek oldugunu biliyorum)
çamaşır makinası üst kapağı açarak genel görüntü itibari ile oldukça temiz , konnektörleri , sıkı ve oksidasyon belirtisi ise hiç göstermediğini gördüm.
daha başka hangi noktaların testini yaparak ilerlemek hatayı bulmaya fayda eder ?
aklıma ilk gelenlerden biri acaba motora yol veren ac kondansatörler sızıntı yapar mı ?
bu tür deneyimleri ve yol gösterici bilgisi olanları duymak isterim
herkese kolay gelsin

çamaşır makinesinden gövdeye veya başka bir noktaya sızıntı olsa kaçak akım rolesi atar,
Çamaşır makinesini fişten çekip, buzdolabı, bulaşık makinesi çalışırken toprak ile nötr arasını ölçtünüz mü?
topraklama yapılırken acaba ne şekilde yapıldı? Komple temel demirleri ve temel hat toprağı mı? levha gömülerek mi? çubuk çakılarak mı? Topraklama yapılırken iletkenliği artırıcı faktörlere (Kömür, tuz vs) dikkat edildi mi acaba?
Bina müstakil mi? site şeklinde mi? apartman mı?
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.