220 v şebeke Elektriğini tek taraflı iletme 1n4007 Diyot u hakkında Yardım

Başlatan serhat_186, 05 Mayıs 2016, 20:52:27

serhat_186

Eyvallah hocam sağol, okulumuzda teknisyen arkadaş var onunla beraber yapıyoruz...Hemen deniyorum inşallah, selam ve dua ile

serhat_186

Tamamdır hocam oldu, Emeğinize yüreğinize sağlık çok güzel çalışıyor sistem....Allah razı olsun her şey gönlünce olsun. :)

serhat_186

Arkadaşlar yine ben sorun halloldu diyordum 2 sensörle sistemi çok güzel kullandım yarın sunum var bahçeye çıkardım sistemi 4 lamba yla kurdum yine lambalar aynı anda yanmaya başladı roleyi mi yanlış bağladım acaba... Sensörlere 220 v faz ve nötr giriyor, sensör çıkışından sadece faz ı alıp nötr ü 220 v kısmından alıyorum roleyi bağlıyorum roleden de yanacak lambaya bağlıyorum sistemi açınca 1. Lamba hareket algılayınca 2-3 sn içinde diğer lamba da yanmaya başlıyo neden olabilir

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: serhat_186 - 16 Mayıs 2016, 18:37:43Arkadaşlar yine ben sorun halloldu diyordum 2 sensörle sistemi çok güzel kullandım yarın sunum var bahçeye çıkardım sistemi 4 lamba yla kurdum yine lambalar aynı anda yanmaya başladı roleyi mi yanlış bağladım acaba... Sensörlere 220 v faz ve nötr giriyor, sensör çıkışından sadece faz ı alıp nötr ü 220 v kısmından alıyorum roleyi bağlıyorum roleden de yanacak lambaya bağlıyorum sistemi açınca 1. Lamba hareket algılayınca 2-3 sn içinde diğer lamba da yanmaya başlıyo neden olabilir
Yukarda vermiş olduğum resmi dikkatlice incele.
Bu doğrultuda şunlara dikkat et.
1) Sensorların tüm giriş ve çıkışları aynı bağlantıda olsun. Yani sensor bire fazı hangi uçtan girmişsen sensor 2 ve 3 e de aynı uçtan gir.
2) Tüm rölelerin bağlantılarının faz ve nötr uçları da aynı numaralardan olmalıdır. Rölelerin nötr bağlantıları aynı hat üzerinden yapılmalıdır.
3 Diyotlarda ısınma veya kaçırma sözkonusu olabilir. Emin olarak ölçüm yapmalısın.

serhat_186

Üstad sensörleri söküp sadece tek tek 220 v ile lambalar ve sirenler çalıştı diyotlarda sıkıntı yok muhtemelen... Roleyi bağladığım şekli yollayayım lehimle kablo lehimledim rolelere sakıncası olmaz değil mi?

serhat_186

Sarı ve kırmızı kabloyu birleştirip lambadan çıkan faz a bağladım... Nötr ü lambadan çıkan nötrden almıyorum direk 220 v girişinden alıyorum ki lambadan çıkan nötr den alsam da aynı sorun

serhat_186

Üstad sıkıntı yokmuş çocuklar 220 v fişi prize yanlış takmış dolayısıyla faz ve nötr ters gidiyormuş okulun teknisyeni geldi de farketti... Sağol her şey için  :)  3-4 saat uğraştım ya fişi de ters takmak hiç aklıma gelmedi sistem bozulur diye

serhat_186

Sergimizi dün itibariyle gerçekleştirdik ve projelerimiz çok beğenildi...İlginiz için teşekkür ederim, bu siteden ve sizlerden daha öğreneceğim çok şey var, her şey gönlünüzce olsun.  :)  :)