AR-391 Arzum çay makinesi arızası

Başlatan ozgurece, 01 Mayıs 2016, 22:14:40

i3uz

ölçü aletinde kondansatör ölçme varmı? ayrıca yukarıdakilerden biri 12vluk zener olabilir ölçebildinmi onları?

Teori gerçek verileri vermez, pratikte yaptıkların doğru verilerdir.
Tanrı Türk'ü korusun
        TA1OME

ozgurece

Ölçü aletinde Kondansatör ölçüm yok malesef,

ama elimde kondansatör var siz değiştirilecek olanları gösterebilirseniz ben değiştiririm, zener diyotlar sağlam, Yanlızca D3 yazan kısa devre o eleman jumper mi anlayamadım.

i3uz

bunlar zener 12v galiba, bak bakalım kısadevre falanmı bence bozul olanlar bunlar 12 gerilim bulmamız lazım. biri 5v biri 12v olabilir.

[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=B397[/img]
Tanrı Türk'ü korusun
        TA1OME

ozgurece

O zenerler sağlam, devre üzerinde  2 defa ölçtüm , sağlam görünüyorlar ama isterseniz çıkartıp ta ölçerim

i3uz

Tamam ozaman bana şimdi resimdeki kondansatörün artı eksine düşen gerimi söylermisin?

[IMG]https://320volt.com/forum/in/image.php?di=ZSU6[/img]
Tanrı Türk'ü korusun
        TA1OME

ozgurece

üstteki zenerde +5V alttaki zenerde 0,5V.

i3uz

kondansatör uclarında 12v yokmu?

yoksa 12v kayıp. o sarı röle gibi kondansatörleri istersen değiştir. 220vac yi düşürmek için kullanılır.
Tanrı Türk'ü korusun
        TA1OME

i3uz

kondasatör uclarında 12v yokmu dedigim kondanstör siyah olanlar.. aman ha sarı kondansatörlerin gerilimini öçme..
Tanrı Türk'ü korusun
        TA1OME

ozgurece

C4 5v, diğeri 0,5v, tamam sarı renkli kondansatörleri değiştirip sonucu yazarım. Teşekkürler.

i3uz

tamamdır.umarım onlar değişince çalışacak.
Tanrı Türk'ü korusun
        TA1OME

ozgurece

Elimde birçok hurda Board var ama ben bunların aynısını bulamadım, En iyisi Uygun bir zaman da Elektronik Pasajdan Temin eder AR-391 in board ına lehimlerim, inşallah bu defa çalışır.  :-[

i3uz

biri 5v iiçin kullanılan kondansatör. diğer 12v besleme için kullanılan. değerleride 275v olduğu için yüksek gerilim geldiğinde bozulmaları lazım.. şöyle yapabilirsin aslında temiz olan kondansatör yerine takıp diğerini takmadan sistem bozuk şekliyle aynı duruyorsa demek bozukdur diyecem ama bunla beraber paralel dirençlere yük biner başka yeri bozarız. neyse en iyisi yenilerini takıp şüpheyi ortadan  kaldırmak
Tanrı Türk'ü korusun
        TA1OME

ozgurece

kondansatörleri değiştirdim ama malesef sonuç aynı ,yanlız dikkatimi çeken bir nokta var on- Of tuşuna basınca röle sesi geliyor yani röle çekiyor, dijital panel çalışıyor , ama ısıtma , (Alt ısıtıcıda) diğer üstteki rezistans ısıtma yapıyor. Biraz daha uğraşacağım , sonra karşı cadde de teknik servis var , oraya götürürüm.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 21 Mayıs 2016, 15:49:08kondansatörleri değiştirdim ama malesef sonuç aynı ,yanlız dikkatimi çeken bir nokta var on- Of tuşuna basınca röle sesi geliyor yani röle çekiyor, dijital panel çalışıyor , ama ısıtma , (Alt ısıtıcıda) diğer üstteki rezistans ısıtma yapıyor. Biraz daha uğraşacağım , sonra karşı cadde de teknik servis var , oraya götürürüm.
Devrede 2 adet röle olması lazım.
Komut verildiğinde bu iki rölenin de komutlara göre çalışması lazımdır. Rölelerden birisi çalışmıyorsa rezistansa elektrik vermiyor olabilir.

ozgurece

Yahu Arkadaşlar Neden söylemediniz Ben hep kart üzerinde yoğunlaştım , Eski kondansatörleri yeniden yerine taktım uğraşıp dururken Meğerse sorun kontak pimlerdeymiş , ortadaki pin ısıtıcıya temas etmiyormuş, onu biraz yukarı kaldırınca cihaz tıkır tıkır çalışmaya başladı, Eh artık çayımızı içebiliriz. Yardımcı olan tüm Forum Arkadaşlarıma Teşekkür Ederim.

Mr_YAMYAM

ramazank

Benim makinemde bugünlerde arızalandı. On off tuşuna bastığımda ışığı yanıyor. Fakat işlem başlamıyor. Sonrasında makineyi söküp, devre elemanlarını kontrol ettim. Görsel olarak sorun yoktu.
    Röleleride tek tek akım verip kontrol ettim sağlamdı. Sonrasında tekrar makineyi toplayıp, denedim ne hikmete çalıştı.
Birkaç gün sonra aynı sorun tekrar oluştur. ne yapcağımı bilemedim.

Kazasker

Tanrı Türkü Korusun
TB1BSE

taydin

Elektrik sayacı döndürücüsü ...

aliihsan25

arkadaşlar ben bu sorununuzu şimdi gördüm halen elinizde ise yardımcı olabilirim.