16F84 ile Radio Data System (RDS) Devresi

Başlatan mustafa ömer, 17 Mayıs 2024, 00:42:51

mustafa ömer



Ben bizzat inceledim. Güzel bir devreye benziyor. Radyo kanal adlarını LCD ekrandan gösteriyor. Aresten çizimi yapılırsa daha da iyi olur.

HEX KODLARI:

https://ulegan.net/rds/picrds.htm

DEVRE DOSYALARI:
https://www.jogis-roehrenbude.de/UKW-Projekt/RDS-Dekoder/RDS-Dekoder.htm


ipli jeton

#1
Paylaşım için teşekkürler. Çizimi ben yaparım.

ipli jeton

#2

Şimdilik bu kadar. 7805'i daha kaliteli bir regülatör olan 1117 ile değiştirdik.
Daha PIC16F84A için ICSP portu ve LCD arka ışığı eklenecek.

ipli jeton

#3


https://drive.google.com/file/d/1mdQeBKhn9DUUqnIE_S6hDjtbxplL_859/view?usp=drive_link

PIC16F84A'nın RB7 ve RB6 pinleri LCD data çıkışı olarak kullanılıyor. VDD ve GND bağlantısı LCD konektöründe zaten var. Bu nedenle çizimi sadeleştirmek için ayrı bir ICSP konektörü yerine LCD konektörünü ICSP için kullandık. Bir tek Vpp bağlantısı eksikti, onu da sağ tarafa pin ilavesi ile çözdük.

Ekleme: Kartı yeniden tasarlandı. Elemanlar LCD'nin olduğu tarafa alındı. MUX sinyali yüksek frekanslı olduğu için sinyalin yolu kısa tutuldu.
Ekleme: Besleme ve şase hatları optimize edildi.
https://drive.google.com/file/d/10pVpF4fvBAwTyOJhNo5Sx-i_P_ZdBYER/view?usp=drive_link

TDA7330-SON.PNG

Şifre:elektronikprojeler.com

mustafa ömer

Hocam eline sağlık süper duruyor. Ancak bu devrede SMD elemanlar var. Ayrıca bu devreyi bastırmak için çift taraflı bakır plaka lazım. Biraz fazla profesyonel. Amatörlere, evde devre bastıranlara veya öğrencilere gelmez bu. Çok profesyonel olmuş çünkü.
Biz bu devreyi amatör ev ortamında bastırmak istiyoruz. Bu yüzden plaket tek taraflı olmalı. SMD elemanlar yerine klasik elemanlı versiyonunu alabilirmiyiz  :D

(aslında senin tasarımdan kopya çekerek klasik versiyonlusunu çizebilirim ama çok uzun zaman oldu ares kullanmayalı  :D )




mustafa ömer

TDA7330 devresinin 2 tane versiyonu var. Birisi ATMEL' li olan. Öbürüsü PIC'li olan.

ipli jeton

#6
Alıntı yapılan: mustafa ömer - 19 Mayıs 2024, 18:25:14Hocam eline sağlık süper duruyor. Ancak bu devrede SMD elemanlar var. Ayrıca bu devreyi bastırmak için çift taraflı bakır plaka lazım. Biraz fazla profesyonel. Amatörlere, evde devre bastıranlara veya öğrencilere gelmez bu. Çok profesyonel olmuş çünkü.
Biz bu devreyi amatör ev ortamında bastırmak istiyoruz. Bu yüzden plaket tek taraflı olmalı. SMD elemanlar yerine klasik elemanlı versiyonunu alabilirmiyiz  :D

(aslında senin tasarımdan kopya çekerek klasik versiyonlusunu çizebilirim ama çok uzun zaman oldu ares kullanmayalı  :D )





Plaketin arka yüzünde fazla yol yok. Oraları diğer yüze geçirme, geciremediklerini atlama ile halledersen tek yüzlü plaket basabilirsin. Kartın proteus dosyasını paylaştım. Üzerinde düzenleme yapmak isteyenler yapabilir. Entegrelerin bacak araları yeterince geniş sayılır(1.27mm). 0.75 tel ve ince uçlu bir havya ile çok zorlanmadan lehimlenir. Amatörlere en çok sıkıntı çıkarabilecek parçalar 805 kılıf olanlar, onları da 1206 versiyonlar ile değiştirebilirsiniz.

SMD ile klasik DIP malzeme arasında yarı yarıya fiyat farkı var. Yapabiliyorsanız en mantıklısı SMD yapmak.

THT çizimi @seron yapabilir aslında. O THT'cidir. Ben SMD'ciyim.  :D

Bu arada konu sahibinin paylaştığı şema biraz özensiz hazırlanmış, kötü bir şema. Orjinalini de buraya bırakalım.

seron

Tabi ki çizebilirim ancak verilen linkte THT baskı şeması var zaten o işinizi görmüyor mu?

ipli jeton

#8
Uwe Nagel ile yazışarak kaynak kodlarını kendisinden aldım. Kaynak kodundan PIC16F628A için bir tane hex derledim.
Uwe kodları paylaşmaya izin verirse kaynak kodları da buraya eklerim. Şimdilik Uwe'nin izni olmadığından kaynak kodları paylaşmayacağım.