Haberler:

Forum Yeni Kuruldu

Ana Menü

Pil Kapasitesi nasıl hesaplarım

Başlatan crixallis31, 02 09 2022, 07:15

« önceki - sonraki »

crixallis31

Merhaba elimde hidance t18 usb test cihazı var. Bu cihaz ile şarjı bitmiş ve kapalı olan bir cihazı %100 şarj ettiğim zaman cihazın pil kapasitesini öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız hesaplama için sevinirim. Cihazda süre ölçme, volt, akım, watt değerleri gözüküyor. Cihazın ekran aydınlatması için gereken akımı harici bir porttan besleyerek hesabın şaşmasını önleyebiliyoruz(ne kadar sağlıklı bilmiyorum tabi). Ama şarj işlemi bittikten sonra hala akım çekiyor olması orada yazan mah değerinin doğru olmadığını gösterir kanımca o yüzden şarj işlemi bittikten sonra çekilen akımı normalde boşa yakılan bir değer olarak şarj süresince olan değerden çıkarmak lazım ama nasıl Hesabını öğretirseniz sevinirim.
Mesela en son kablosuz kulaklığımı şarj ettim şarj işlemi yaklaşık 0.2 amper ile başladı. Yeşil ışık yandığında cihaz 128mah gösterdi(pilin orjinali 110mah sanırım 3 senelik cihaz olduğuna göre doğruya daha yakın halini bulmak için hesap kitap lazım olduğu buradan belli ::) ).
Doluğunda hala akım çekiyor 5.163v, 0.020a, 0.107w gösteriyordu cihaz.  Yeşil ışık yanana kadar 1saat 20 dakika  geçti yanlış hatırlamıyorsam.

Ek olarak: T18 yerine biraz daha gilişmiş kablo testi aynı zamanda kapasite ölçümünde kullanabileceğim cihaz önerisi olan var mı? Cihazdan beklentilerim.
  • T18'de belli bir süre 1w altında enerji çekilirse akımı kapat gibi özellikler var ama benim istediğim min 0.1w gibi değerlerinde kapatabilmesi
  • Belli bir akımın altında cihaza enerji vermeyi kesebilsin. Minimum 0.01a
Aliexpress'de ya da Türkiye'de satılan cihaz varsa almayı düşünüyorum t18'i satıp. Tabi cihaz ekrana çekilen enerji için harici besleme alsın. Öteki türlü cihaz ekrana gereken enerjiyi falanda hesaplayacağı için hesaplar hepten şaşar :-*
Kullandığım cihaz bu resmini ekledim