Haberler:

Forum Yeni Kuruldu

Ana Menü

amfi tamiri

Başlatan krali26, 13 10 2022, 20:47

« önceki - sonraki »

krali26

merhabalar forumda aranızda yeniyim kendi çapımda atolyemde boş zamanlarda elektronik kart tamiri yapmaya kendimi geliştirmeye çalışıyorum sayenizde daha da çok bilgi edinip gelişeceğimi düşünüyorum, şimdiden bir hatam olursa affola.
Bir kaç gündür uğraştığım ancak sonuca varamadığım bir amfi tamiri hakkında yardımınıza ihtiyacım var amfiyi belki bilenler vardır jbl gto 5355 katil serisi diye anılan bir amfi amfi arıza ışığı yakıp korumaya geçiyordu çıkışlarını kontrol ettim bir sorun göremedim tek tek denerken kart üzerinden A940 mosfeti sökünce(kırmızı ile işaretlediğim yerdeki ) arıza ışığı söndü ama mosfet sağlam mosfetin bağlı olduğu şeylerden şüphelendim teker teker sökerek denedim fotoğraftaki eklediğim amfi devresinin üzerindeki küçük karta geliyor o karta gelen yolun birini iptal edersem arıza ışığı sönüyor amfinin 4 kanalı çok güzel çalışıyor ama bas kanalı sanki sesi net vermiyor hafif cızırtılı gibi
benim aşıl sorum ise o küçük karttaki transistörler dirençler diyotlar vs sağlam ama arıza nereden kaynaklanıyor olabilir ?
amfi daha önce kurcalanmış ama tamir edememişler.
o kart ne işe yarıyor olabilir(mavi ile işaretlediğim kısım)  bu konuda bilgisi tecrübesi olan varsa yardım edebilirse çok sevinirim

gevv

Merhaba hoş geldiniz  ::up

jbl gto 5355  şemasını buldum ama o kart görünmüyor sanırım yeni versiyonlarda sonradan eklenmiş. Kartın şemasını çıkartabilirseniz  ilerleyebiliriz.

Birde bass filtre katının besleme kondansatörlerini ve regüle elemanlarını (transistör, zener) kontrol edin.

Farklı marka oto amfide cızırtı sorunu ile karşılaşmıştım filtre kondansatörleri sorunlu çıkmıştı
Umarım gelmez ilham perilerimin sonu.. ! Modifiye uzmanı web üzerinde 320volt ile yaktı mumu.

Bauuu_Amplifier_Repair

Tamir yaparken karttan teker teker sökmeni değil, ölçerek gitmeni tavsiye ederim. Eğer kısadevre olmamışsa transistör veya mosfet... Saglam olanının değerlerine bak mesela saglam olan emitter base arasi 500 veriyor. Sıkıntılı olan 300. O zaman parçayı sök o bacakları dışarıda ölç. Eğer söktüğün parçanın aynı bacaklar arası 500 veya yakın bir değer veriyorsa karttaki sürücüleri kontrol et. Bu şekilde arızayı daha kolay bulursun. Konuya gelelim. Bahsettiğin kart büyük ihtimalle çıkışı kontrol ediyor. Yani protect ve poweri yönetiyor. Sen iptal edince kart sıkıntı olmadığını düşünüp power ışığı yakıyor ve çalışmasını sağlıyor. Bass kanalına bir bak tüm sürücü transistörlerini kontrol et. Dirençlerin değerlerini ölç. Herşey tamamsa opampı değiştirmeyi dene. Eğer ses düzelirse bil ki opamptan. O zamanda opampı yenisiyle değiştir.
Kolay gelsin

Adnancoskun

Ayrıca
A940, namı diğer,2SA940 mosfet değil BJT pnp.