Merhaba arkadaşlar ben transistör ile akım yükseltmek istiyorum.bu nasıl yapılır açıklarmısınız?
http://www.google.com.tr/cse?cx=partner-pub-4526022692708240%3Abx7sh1-tfdx&ie=ISO-8859-9&q=transistorle+ak%FDm+yukseltme+devre
http://www.otokon.itu.edu.tr/forum/index.php?topic=21.0
http://www.silisyum.net/htm/transistorler/transistorlerde_yukseltme_isleminin_gerceklestirilmesi.htm
Akım yükseltme derken neyi kastettiğini anlamadım.Trafo vs. ile akımı yükseltip gerilimi düşürmek mi,yoksa küçük bir akımı herhangi bir şeyi sürmeye yetecek kadar yükseltmek(kollektörü ortak yükselteç gibi) mi istiyorsun?
Evet küçük bir akımı bir şeyi sürmeye yetecek kadar yükseltmek istiyorum
Neredeki akımı yükselteceksiniz?
Bataryadan cikan akimi yukseltmek istiyorum ama voltu dusurmeden transistorden baska akim yukseltmeye yarayan cihazlarda varsa bilgi verebilirmisiniz.
Bataryadan çıkan akım batarya uçlarına bağladığınız yükün direncine göre değişir. Direnç azaldıkça bataryadan çekilen akım artacaktır. Fakat her bataryanın verebileceği maksimum bir akım miktarı vardır. Ne kullanırsanız kullanın bu akımı yükseltmek mümkün değildir. Kullandığınız batarya çekilen akıma cevap vermiyorsa daha büyük kapasiteli bir batarya kullanmalı veya aynı voltajda çıkış veren bataryaları paralel bağlayarak çekilebilecek akım miktarını artırabilirsiniz.
Bunun haricinde yükseltmek istediğiniz akım bir devreden alınıyorsa bu durumda transistörlü ya da entegreli yükselteç kullanabilirsiniz. Fakat devreye bağladığınız bataryanın verebileceği maksimum akımını yükseltemezsiniz.
Arkadaş transistörün akım yükseltme esasına göre çalıştığını duymuş ve yanlış yorumlamış.
İstediği şeyin yoktan var etmek olduğunu 7 ay sonra anlıyabiliyoruz.
Geçen zamana yazık.
Almadan vermek olamaz. Enazından biz yapamayız. Ama büyük bir kaynaktan yüksek amper almak mümkün.
Zaten transistör yapısı akımı diğer kaynaktan alır, kaynak gerilimi kontrol eder.Yani akımı yoktan var etmez, var olanı kontrol eder.