PCB Yapmak İçin Laminasyon Makinesi

Başlatan Buji, 11 Eylül 2024, 18:32:50

tahaberber

Buji

Alıntı yapılan: tahaberber - 18 Eylül 2024, 23:30:23https://youtu.be/DU4UQwY8qhM
Lazer için örnek

muhteşem olmuş... bizede  bu makineden lazım yalnız  plaketi  neden siyaha  boyamadılar orasını anlamadım  genelde plaketi siyaha  boyuyorlar... :du:  :du:

tahaberber

Fiber lazer direk olarak metal eritebiliyor.diger lazerler metal eritemiyor.diyot lazerler parlak ve şeffaf yüzeyleri işliyemiyor.fiber hepsini işliyor

Buji

Alıntı yapılan: tahaberber - 19 Eylül 2024, 20:28:52Fiber lazer direk olarak metal eritebiliyor.diger lazerler metal eritemiyor.diyot lazerler parlak ve şeffaf yüzeyleri işliyemiyor.fiber hepsini işliyor

peki  bunların kullandıkları  arayüz  programının adı nedir  ? 
adana da  bir  arkadaşım var elinde lazer makine var benim için pcb kart basmayı deneyecek ama şemayı nasıl gönderecem onu bilemedim  ??gerber dosyası mı göndersem acaba  ?

tahaberber

Cnc de kazıma yapmak için flatcam ile gerber dosyası işleniyor başka bir dosya oluşturuyor.nc uzantılı lazer için bilmiyorum

Buji

Alıntı yapılan: tahaberber - 20 Eylül 2024, 19:18:21Cnc de kazıma yapmak için flatcam ile gerber dosyası işleniyor başka bir dosya oluşturuyor.nc uzantılı lazer için bilmiyorum

adanada bir  dostum var büyük lazer cnc si  var deneme  amaçlı bir devre şeması  yolladık bakalım nası olacak sonuç bende merak ediyorum.... 

tahaberber

Alıntı yapılan: Buji - 20 Eylül 2024, 19:33:19
Alıntı yapılan: tahaberber - 20 Eylül 2024, 19:18:21Cnc de kazıma yapmak için flatcam ile gerber dosyası işleniyor başka bir dosya oluşturuyor.nc uzantılı lazer için bilmiyorum

adanada bir  dostum var büyük lazer cnc si  var deneme  amaçlı bir devre şeması  yolladık bakalım nası olacak sonuç bende merak ediyorum....
Lazer cihazının boyutu değil lazer teknolojisi önemli gelecek olan PCB nin detaylı resimlerini yakın çekim ve genel çekim olarak eklerseniz bende merak ediyorum öğrenmiş oluruz

Buji

Alıntı yapılan: tahaberber - 20 Eylül 2024, 19:52:26
Alıntı yapılan: Buji - 20 Eylül 2024, 19:33:19

Lazer cihazının boyutu değil lazer teknolojisi önemli gelecek olan PCB nin detaylı resimlerini yakın çekim ve genel çekim olarak eklerseniz bende merak ediyorum öğrenmiş oluruz

:D   valla henüz ses yok arkadaştan devrenin resimleri gelsin ekleyecem  bende merakla bekliyorum...

tahaberber

Reçine 3d yazıcı ile PCB basma yöntemi var elinde reçine 3d yazıcısı olan deniyebilir.şu şekilde yapılıyor PCB yi kuru filim ile kaplayıp yazıcının ekranında pozluyorsun gerisi kuru filim yöntemi ile aynı.