Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

ozantavsan

Sulu sistemde kaçık akımın fazla olacaktır.
Bu sebeple bizler gibi kuru hücreye geç.
Ve sakın cam kavanozda yapma bu işi.Kazara patlatırsan Allah muhaza hastanelik tıbbi bir durum yaşayabilirsin.
Benim ilk denemelerimdi senin durumun.Ta ki bir gece kavanozu patlatmama kadar.Şükrediyorum o parça pinçik camlardan biri
göze damara olmayacak bir yere gelseydi.Çok kötü şeyler yaşayabilirdim.

Kuru hücre için ihtiyacın
25x40x2 cm kesme plastiği (aşçı veya kasapların kullandığı sebze meyve et kesme levhası)
Çelik plakalar arasına 3mm conta
En az 7 adet plastik L  (hücreye 2 , bubbler\'a 2 , Sıvı tankına 3)
Sıvı haznesi (PVC maşon olabilir ,alt ve üste uygun kapak)
Bubbler kabı (Pvc boru ,alt üst kapaklı)
İnce hortum
Vida, somun , pul
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

coco

ilgin ve desteklerin için cok tesekkurler ozantavsan benim cıkıs hortumum buyuk ama dogru soyluyorsun allah muafaza patlasın ıstemem kabıda plastık metal aksam yok fakat dedımya cok ısınıyor 2 saatın sonunda gaz cıkısıda a dedıgın gıbı akım kacaklarından olsa gerek bubleri dot 4 hidrolik kutusundan yaptım kapağı baya buyuk giriş ve cıkış rahatca oldu benımde sıtedekı arkadaslara ufakda olsa katkım olsun yağ satan marketlerde var dot 4 hidrolik kutusu 10 tl kuru hücre güzel fakat ondada ısınma sorunları oldugunu goruyorum.

antalyasimsek

arkadaşlar gittigidiyorda satışa sunulmuş 11 plakadan oluşan 10x10 cm hücreyi almayı düşünüyorum. http://urun.gittigidiyor.com/garaj/hho-cell-4-quot-52584870 kararsız kaldım. serçe araçımda kullanıcam.lütfen fikirlerinizi söylermisiniz?teşekkürler.

ozantavsan

Ebay fiyatlarına göre malzemeler.Ben Ebayden aldım hepsini.

9 adet plaka 40 $ = 70 TL (9x9 cm) kesilmiş delinmiş.Herşeyi hazır.
Oring conta 10 adet  10 $ = 18 TL
Vida + somunlar       2 TL
Plastik L bağlantı =   8 TL
Polietilen levha (25x40x2 cm) = 18 TL  (Türkiye)  bu hücreden 10x10 4 adet hücre çıkar.

Toplam 116 TL.. Kargo vs = 130 TL
---------------------------------------

ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

afatsum09

Merhaba antalyasimsek arkadaşım almayı düşündüğün ürünü arabana taktığın zaman hayal kırıklığıyla karşıulaşabilirsin. Görünün itibariyle plaklar arasında ne kadar nötr plak olsada tek hücreli bir sistem o ürün. Üreteceğin hidrojen ve buna bağlı çekeceğin akım doğru orantılı olduğu için ısı problemi yaşayacağını hiç düşünmeden söyleyebilirim. al ve dene istersen; üreteceğin gaz miktarı beklentilerini karşılayamıyacak ve karışımın yoğunlunu arttıracaksın; buda sana üretim için daha fazla enerji sarfiyatı demek. Malesef kuru sitemde hüçrelerin arasına nötr plak koymakla falan verim arttırmak çok zor; bunun için daha fazlası lazım ki bu benim fikrim. Biraz el becerin varsa şimdiye kadar yapılmış örnekleri göz önüne alarak bilindik kalıpların dışına çıkmanı öneririm.

antalyasimsek

afatsum09  öneriniz için teşekkür ederim.stanley meyer in boru hücreleri birçok kişi yotube da iyi verim alıyor gözüküyor.pulse devresi sanırım frekans yükseltiyor onunla beraber.krom nikel borular kullanmayı düşünüyorum.

ozantavsan

Merhaba , -nnn+nnn- 9 plaka 8 hücre sistemimi deneme amaçlı olarak +nnnnn- olarak 7 plaka 6 hücreye çevirdim.
12 volt uygulamada Plakalar arası  2 volt ölçüm yaptım.Buraya kadar herşey güzel.Fakat gaz çıkışı çok çok düşük.Çıkayımmı çıkmayayımı diyor.
Lavabo açıcıyı arttırdım.Olmadı arttırdım.Olmadı biraz daha ekledim.Pek değişen birşey olmadı.
Sonra sodada denedim.ondada aynı boca ettim bol bol değişmedi pek.
5 hücre yapınca gaz çıkışı biraz artıyor.4 hücreye düşünce dahada artıyor.
Zaten normalde yaptığım hücre 9 plaka 8 hücre (-nnn+nnn- bağlantıda 4+4=8hücre).Ondada ısı biraz var.
Acaba plakalar arası 2 volt yeterli gelmedimi.Akımı yükseltemedim bir türlü.Daha öncede böyle olmuştu.Sonra 9 plaka 8 hücre yapmıştım.
Aslında buda 4 hücreli 2 adet hücre yapıp birleştirmekle aynı.

Neden -nnnnn+ 6 hücre 7 plakada akımı yükseltemiyorum?
En ideali 6 hücre olarak bahsediliyor yabancı sitelerde de.Hücre başına 2 volt düşümün ısı oluşumu açısındanda avantajlı olduğu anlatılıyor.
Fikriniz nedir ?

Ayrıca sistemin sızdırma sorunu olanlar , montaj sorunu yaşanlar için bir önerim var.

Aracınızda kullanım için bu yapıştırıcıyı öneririm.Delik radyatör , sızıntı yapan motor bloğu ,kopan parça ,tampon vs.
Aklınıza gelebilecek her yerde.Cama , fayansa ,metale , ahşapa hepsini birbirine yapıştırabilirsiniz.
Kırık bir parçamı var ,diğer tarafını yapıştırıcı ile şekillendirip oluşturun.Veya tamamını yapıştırıcı ile yapıp zımparalayabilirsiniz ,delebilirsiniz.Kuvvete dayanıklı ,200 derece ısıya dayanıklı..Hidrojen hücrelerinizin hortum bağlantılarında da kullanabilirsiniz.
Yoktan bir bölümü yapıp işleyip kendinize gerekli parçayı yapabilirsiniz.

Vidyo
-------
http://vimeo.com/24093836

Forumlarda Sunfix
------------
http://www.sun-fix.com/page.php?PageID=11

İyi Akşamlar.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

zıva

Alıntı yapılan: antalyasimsek - 20 Şubat 2012, 09:41:03afatsum09  öneriniz için teşekkür ederim.stanley meyer in boru hücreleri birçok kişi yotube da iyi verim alıyor gözüküyor.pulse devresi sanırım frekans yükseltiyor onunla beraber.krom nikel borular kullanmayı düşünüyorum.

Alıntı yapılan: ozantavsan - 20 Şubat 2012, 17:55:31Merhaba , -nnn+nnn- 9 plaka 8 hücre sistemimi deneme amaçlı olarak +nnnnn- olarak 7 plaka 6 hücreye çevirdim.
12 volt uygulamada Plakalar arası  2 volt ölçüm yaptım.Buraya kadar herşey güzel.Fakat gaz çıkışı çok çok düşük.Çıkayımmı çıkmayayımı diyor.
Lavabo açıcıyı arttırdım.Olmadı arttırdım.Olmadı biraz daha ekledim.Pek değişen birşey olmadı.
Sonra sodada denedim.ondada aynı boca ettim bol bol değişmedi pek.
5 hücre yapınca gaz çıkışı biraz artıyor.4 hücreye düşünce dahada artıyor.
Zaten normalde yaptığım hücre 9 plaka 8 hücre (-nnn+nnn- bağlantıda 4+4=8hücre).Ondada ısı biraz var.
Acaba plakalar arası 2 volt yeterli gelmedimi.Akımı yükseltemedim bir türlü.Daha öncede böyle olmuştu.Sonra 9 plaka 8 hücre yapmıştım.
Aslında buda 4 hücreli 2 adet hücre yapıp birleştirmekle aynı.

Neden -nnnnn+ 6 hücre 7 plakada akımı yükseltemiyorum?
En ideali 6 hücre olarak bahsediliyor yabancı sitelerde de.Hücre başına 2 volt düşümün ısı oluşumu açısındanda avantajlı olduğu anlatılıyor.
Fikriniz nedir ?

Ayrıca sistemin sızdırma sorunu olanlar , montaj sorunu yaşanlar için bir önerim var.

Aracınızda kullanım için bu yapıştırıcıyı öneririm.Delik radyatör , sızıntı yapan motor bloğu ,kopan parça ,tampon vs.
Aklınıza gelebilecek her yerde.Cama , fayansa ,metale , ahşapa hepsini birbirine yapıştırabilirsiniz.
Kırık bir parçamı var ,diğer tarafını yapıştırıcı ile şekillendirip oluşturun.Veya tamamını yapıştırıcı ile yapıp zımparalayabilirsiniz ,delebilirsiniz.Kuvvete dayanıklı ,200 derece ısıya dayanıklı..Hidrojen hücrelerinizin hortum bağlantılarında da kullanabilirsiniz.
Yoktan bir bölümü yapıp işleyip kendinize gerekli parçayı yapabilirsiniz.

Vidyo
-------
http://vimeo.com/24093836

Forumlarda Sunfix
------------
http://www.sun-fix.com/page.php?PageID=11

İyi Akşamlar.
geçekten güzelmiş çok işe yarar buralarda satan varmı teşekkürler

zıva

geçekten güzelmiş çok işe yarar buralarda satan varmı teşekkürler

ozantavsan

Nalburiyecilerde , hırdavatçılarda bulunuyor.
40 gramlık paketi 5 Tl\'ye aldım bugün.Ana sıvı tankında kullandım .2 saatte kemik gibi olmuş.
Sonra resim paylaşırım.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

hohhoh

ozantavşan, 6 hücreli sistem araçta kullanıldığında, yaklaşık 14V. olan alternatör gerilimi ile hücre başına 2,3V düşeceğinden daha randımanlı çalışacaktır. Ancak sizin kullandığınız plakaların yüzey alanı az olduğundan, fazla akım çekmekte sıkıntı yaşarsınız. Öncelikle kullanılan plakaları hücre başına santimetrekare başına 75 mA olacak şekilde tasarlamalısınız. Bunun için hücre sayısını çoğaltmak yani 2*6hücre yapmak sizin için çözüm olabilir, bu şekilde yüzey alanını ikiye katlayarak, çekebileceğiniz akımı da 2\'ye katlayacaksınız. Ayrıca sistem soğuk iken  daha az akım çeker, ısıyla birlikte çekeceğiniz akım artacaktır.
Unutmadan sunfix güzel bir üründür ancak KOH yada Naoh için kullanmanızı önermiyorum. Direkt elektrolit ile temas eden yerde kullanmayınız. Bunun yerine daha ucuz, çift komponentli, şeffaf Alcon Rapid iyi bir seçim olacaktır. Hem de daha çabuk kurur ve hızlı yapıştırır. Kolay gelsin.( Ayrıca bu linkte ve önceki sayfalarında Jumel kullanıcı adıyla paylaştığım bilgiler size yardımcı olacaktır).
http://forum.donanimhaber.com/m_46046831/mpage_13/key_/tm.htm

zıva

Alıntı yapılan: ozantavsan - 20 Şubat 2012, 23:22:35Nalburiyecilerde , hırdavatçılarda bulunuyor.
40 gramlık paketi 5 Tl\'ye aldım bugün.Ana sıvı tankında kullandım .2 saatte kemik gibi olmuş.
Sonra resim paylaşırım.
teşekkürler bakim bulabilecekmiyim videolarda mükemmel gözüküyodu çok işe yarar

safakgunay

arkadaslar selam forumu okuyucu olarak yakından takip ediyorum bu konuyla calısma yapaya bu aralar pek musait deilim ama en yakın zamanda bu kuru hucrelerden birtane yapıp bas ve sondakier hariç ic taraftaki plakarı bula bilirsen daha ince paslanmaz celik kullanıp aralarına piezo hoparlör yerlestirip pwm devresi ile yada baska bir sinyal jeneratoru ile hem elektriksel hemde fiziksel olarak suyu hareketlendirecegim herkese kolay gelsin arkadaslar.
Bir de sorum olacak ustadlar daha bie kac ay once aldıgım 800cc suzuki altomda bu sistemi kullanmak istiyorum motoru uc silindirli ve 42amper aku var uzerinin de acaba nasıl bi sey onerirsiniz sanırım dakikada 400ml yeterli olacaktır ama fazlasının zararı olurmu yeteli gazı uretmek için kac amper harcarım acaba. şimdiden herkese tesekkurler.

ozantavsan

teşekkürler Hohhoh ,

Yazından önce sunfixi çoktan iç kısımdada kullandım.Asit ve türevi sıvılara karşı kullanılabildiği yazıyor.
Sunfix ile sıvı tankını yapıştırdım.Bu sabah içini kaynar su ile doldurup bıraktıp.Bakalım akma filan olacakmi.

ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

safakgunay

ozantavsan umarım bi aksilik cıkmazda herkes rahatlar artık bu sızıntılardan:)

ozantavsan

Alıntı yapılan: safakgunay - 21 Şubat 2012, 10:04:13arkadaslar selam forumu okuyucu olarak yakından takip ediyorum bu konuyla calısma yapaya bu aralar pek musait deilim ama en yakın zamanda bu kuru hucrelerden birtane yapıp bas ve sondakier hariç ic taraftaki plakarı bula bilirsen daha ince paslanmaz celik kullanıp aralarına piezo hoparlör yerlestirip pwm devresi ile yada baska bir sinyal jeneratoru ile hem elektriksel hemde fiziksel olarak suyu hareketlendirecegim herkese kolay gelsin arkadaslar.
Bir de sorum olacak ustadlar daha bie kac ay once aldıgım 800cc suzuki altomda bu sistemi kullanmak istiyorum motoru uc silindirli ve 42amper aku var uzerinin de acaba nasıl bi sey onerirsiniz sanırım dakikada 400ml yeterli olacaktır ama fazlasının zararı olurmu yeteli gazı uretmek için kac amper harcarım acaba. şimdiden herkese tesekkurler.

Aracın hayırlı olsun.2. arabam Suzuki FX Alto idi.1000 motordu.Böcek gibi kaçar.Her yere girer çıkar.
400-500 ml gaz için kullandığın çelik plaka yüzeyine göre çekeceği akım 5 ile 10 amper arası olacaktır.
Aracına için bence 400-500 ml yeterli olacaktır.Fazlası aracında vuruntuya neden olabilir.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

ozantavsan

Alıntı yapılan: safakgunay - 21 Şubat 2012, 10:09:16ozantavsan umarım bi aksilik cıkmazda herkes rahatlar artık bu sızıntılardan:)

Bubler için daha önce şunu kullandım.90 derece plastik uca hortumu takıyorum.Plastik bağlantıyı teflon bantla sarark yerine taktım.Kenarlarına japon yapıştırıcı sürdüm.Üzerine yemek sodası serptim.Onun üstüne yine japon.Tekrar soda.Tekrar japon derken taş gibi oldu.Bubler hiç su sızdırmadı.

Sıvı tankında aynı şekilde yapmıştım.Zamanla naoh nüfüs edip sodanın beyaz rengini önce kırmızı sonra turuncuya çevirdi.Sızdırdı.
Akşama belli olur Sunfixli deneme.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

safakgunay

Alıntı yapılan: ozantavsan - 21 Şubat 2012, 10:10:43Aracın hayırlı olsun.2. arabam Suzuki FX Alto idi.1000 motordu.Böcek gibi kaçar.Her yere girer çıkar.
400-500 ml gaz için kullandığın çelik plaka yüzeyine göre çekeceği akım 5 ile 10 amper arası olacaktır.
Aracına için bence 400-500 ml yeterli olacaktır.Fazlası aracında vuruntuya neden olabilir.
cevabın tesekkurler hocam benim aku hem ufak hemde iki hucresi olu galiba ama motor calısırken 10amper pek etkileyecegini sanmıyorum farlar aynı akımı cekiyor zaten:)
insallah en kısa zamanda paslanmaz celik plaka temin edebilirim. yada forumda bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaslar varmıdır acaba usteri ile birlikte.

ozantavsan

Sormak istediğim bir konu daha var.Çelik plakalarım 3x3 \".9 cm\'e yakın.
Plakalarımda tek delik var. altlara bir delik daha açmam sistemimi ısı yönünden ve sıvı dolaşımı açısından olumlu etkilerm ?
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

zıva

316L saç bulamayan arkadaşlar beyaz eşya tamircilerinde hurdaya çıkmış bulaşık makinasının ön kapagındaki sacı kullanabilirler hakiki krom saçtır mıklatıs tutmaz kolay gelsin