Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

wisdom_rs232

Ya içimdeki canavar tekrar çıktı. evet arkadaşlar bende hidrojen denemesi yapan ve araba patlatanlardanım. 1978 model anadol patlattım. olay şöyle, HHO katalizör yaptım 55 paletlik, 30 a akım çekti, direk aküye bağladım, bir müddet çalıştı araba, gaz beyninin girişine bağlamıştım olmadı, bende direk hava filtresinden verdim hho gazını, araba bir müddet çalıştı ve 1 dk falan ondan sonra muhteşem bir patlama yaşadım. ve pistonun birini üstünü delmiş, tabi hurdacıdan yeniden bir motor buladum ve arabaya tekrar taktıtk. o gün bu gündür bırakmıştım bu çalışmayaı ama şimdi yeniden içim alevlendi, MSN adresim [email protected] konuşmak isteyen arkadaşlar eklesin madem çalıma var güzel bir çalışma çıkaralım, 2 gündür PWM mikro işlemci kontrolü ile uğraşıyorum, IRFP064n ile bir devre tasarlıyorum. PWM DUTY SCYL mantığı nı mikro işlemci ile kontrol etmeyi düşünüyorum, devreyi 1-40 khz arasında çalışması gerekli bunun için yüksek frekanslı mosfet sürücü devresi tasarlamaya çalışıyorum,  düşük frekansta sorun yok ama yüksek ferakns ve mosfet pek iyi geçinemiyorlar. düşük frekansta gaz çıkışı iyi değil, dakikada 10 lt gaz çıkışı sağlıyom 30 a yakın bir değerde, resimeri eklecem ama nasıl eklecemi bilmiyom. ayrıca telefonla görüşmek isteyen arkadaşlar 05327721142 detaylı konuşuruz. Herkese hayılı hho lu günler. GELECEKTE birgün bir imzamız olacak. HHO da.

Hattuşa

s.a.
wisdom usta sizin msn yi ekledim. işlemcili bir devre tasarlamak iyi olurdu. bunun için yardımlaşalım istiyorum. benim yazılım dili proton plus devre şemasını oluşturmada yardımlaşabilirsek yazılım dillerimiz farklı da olsa işi sonuçlandırmış oluruz. nette analog olarak çok devreler mevcut, ancak işlemcili olanı pek yok sanırım. en verimli hale getirebilmek için yeterli bilgiye sahip değilim. yani frekansımız hangi aralıkta olmalı, duty değerlerimiz sabit mi olmalı? bazı devrelerde çift frekanslar vs var. bu konuyu netleştirme noktasında yardımlaşmak istiyorum.
benim en iyi bildiğim, hiç bir şey bilmediğimdir

mehmetkalkan71

sudan anında hidrojen ve oksijen elde edip kaynak yapan <oksijen kaynak makinası > yapıldı piyasada var zannedersem ostimde yapılıyor..

sibernetik

Arkadaşlar oldukça yoğun bir dönemdeyim.Birşeyler yazmak,paylaşmak için heyecan duyuyorum ama zamanım olmuyor pek.Yazımızı takip eden,ilgilenen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ve beklettiğim için özür diliyorum.En kısa zamanda paylaşımlarımıza devam edeceğiz.

Selamlar saygılar.


sibernetik

Aslında düzenek güzel görünüyor.İşçilik gayet iyi ama benim anlamadığım birkaç nokta var.
Elektroliz hücresindeki suyun bir şekilde soğutucu radyatör üzerinden dolanması gerekiyor ki soğusun.Hele bu kadar küçük bir hücreden 20 amper geçirdiğimizde bence ısınma fazla olacaktır.Büyük bir ihtimalle suyun içine elektrolit madde de katılmasını önerecektir kullanım kılavuzu ama elektrolit madde gaz çıkışını artırmakla beraber ısınmayı da artıracaktır.
Suyun radyatör üzerinden dolanmasını sağlayan bir pompa düzeneği göremedim.
Kafanızdan düzeneği bir kurun,siz olsanız ısınan suyu o radyatörde nasıl dolaştırırsınız ? Mutlaka bir motor/pompa düzeneği lazım.
Bir ikinci aklıma takılan şey bir kontrol düzeneğinin olmaması.Yani akımı veriyorsun iş bitiyor.Bence böyle olmamalı.Bir elektronik kontrol düzeneği lazım.
Tanıtım videosunda izlediğim kadarıyla verimli görünüyor.
İnternette amatör denemeler yapan insanlar bile ölçü aletleri ile düzeneğin ne akım çektiğini,bağlantıların ayrıntılarını vs vs tek tek görüntülüyorlar.
Bu ürün ticari bir ürün ama tanıtım videosunda ben ampermetre göremedim.
Yani bileşenler nasıl bağlanmış nasıl çalışıyor,bu insanların ayrıntılarıyla göstermesi lazım.

İlk yazılarımda bu konuya değinmiştim arkadaşlar.Pek çok verimli çalışan düzenek var ama bunların dışında bazı uydurma düzenekleri  ticari ürüne çevirip,gerek malzeme olsun gerekse CD DVD şeklinde  anlatan kişiler olsun,bir sürü sahtekar da var.
Yine bazı arkadaşlarımız kendi deneyimlerini,patlattıkları motor kaputlarını vs anlatmışlar.O konulara pek ayrıntılı cevap veremedim ama bu kurulan düzenekler 10 amperden fazla akım çekecek düzenekler değil.Açıkcası fazlasıda riskli.Çünkü 10 amperle bile yeterli miktarda gaz üretimi mümkün.Daha fazla akım çekmek Aküye yük,kontrolü denetimi zor,uzun kullanımlarda bağlantı kablolarında ve düzenekte ısınmalara sebep olabilir.
Malzeme temininde sıkıntı olmasa 800 liraya bu düzenekten 2 tane yapılır diyorum ben.Hatta daha verimli bir sistem bile yapılır ama laboratuvar çalışmaları öldürüyor adamı.1 aydır gidip bir  pleksiglas malzeme alamadım,Elektronikçiler çarşısına uğrayamadım,sizlerle forumda birşeyler paylaşamadım.
Zaman oluyor para olmuyor,para oluyor malzeme olmuyor vs vs.
İşlerim biraz azaldı gibi,bu hafta içi birşeyler paylaşacağım naçizane.
Artık kafa kafaya verip güzel birşeyler çıkaralım.Benzin fiyatları gerçekten el yakmaya başladı,ellerimiz kömür oldu hatta :)
Bu üründe dediğim gibi karanlıkta kalan noktalar var.O yüzden ben pek güvenemedim açıkcası.Belkide gerçekten canavar gibi çalışıyordur ama risk almaya değermi bilemiyorum.
Selam ve saygılarımla.

murat3854

BU DOSYAYI İNDİR SİBERNETİK GEREKLİ ŞEMA VE DOSYALAR MEVCUT 12 VOLT 1.2 AMPERDE H2 ÜRETİYO

murat3854







http://www.hyiq.org/Library/HHO.htm
buradan inceleyebilirsin

kedigen

merhabalar
benim için oldukça faydalı bi konu olmuş. ben alternatif yakıtlar konusunda bilgisi olan biriyim aslında. alternatif yakıt denince ilk akla gelen bio dizel ve bio benzindi ama önünü kestiler ötv lerle. şimdi 10 numara tabir edilen baz yağlar ve yapma mazot denen karışımlar var. hatta benzinin de yapması 2.50 tl. imalattan halka :) satıyorlar ben bile kullanıyorum.aracım 2.9 motor benzinli. ben de başedemiyorum yakıtla.madeni yağ toptancısı olmam rağmen ben de talepler doğrultusunda mecburen 10 numara satar oldum. ancak tasarruf sistemleri daha akla yatkın geliyor. aslında benim bu konuyla ilgili bilgim sıfırın altında. forumlardan ve bazı üretici firmaların sitelerinde anlattıklarından başka bi bilgim yok. üstteki sisteme yurtdışı sitesinde baktım burada satan arkadaşla görüştüm, o da henüz ürünün eline gelmediğini ve denemediğini 10 güne kadar geleceğini ve test edeceğini söyledi. istanbul da hho imalatı yapan 2 ayrı firmayla görüşmeye çalıştım.ilk firma geri bile dönmezken diğer üreticiden ilk firmanın da üretim yapmadığını kendisininde üretimi durdurduğunu öğrendim. nedeni ise kablo ısınmasına çözüm bulamamalarıymış. ama yılmadım araştırmaya devam ettim ve ediyorum. müşteri portföyüm bu tür bir cihaz için çok uygun zira büyük kısmı personel ve otel servisi, nakliye firması gibi yakıt tüketimi çok olan firmalar. ben sadece kendi kullanımım için değil bu sistem üzerinden para da kazanmak derdindeyim. neyse en basitinden bir sipariş vermiştim ama henüz ulaşmadı. anlayabildiğim kadarıyla da çok maliyetli bir sistem değil. ama güvenilebilir bir sistem bulmak mesele.65 dolardan 2350 dolara kadar birşeyler var nette. ama net değil :) baktımlarımın arasında karmaşık gibi görünen bir sistem var en pahalılarından. bir incelemenizi görmenizi istedim. belki bir faydası olur, üstteki sistemdeki radyatörün çağrışımı gibi. bu arada 10-15 yıl önce bir ara revaçtaydı sanırım bu sistem ama pek tutmadı nedense. sanırım sorunlar çıktı. netice olarak umarım türkiye de birileri kullanışlı bir şeyler yapar da ebay da bir memleket evladı en çok satan olur. ben de seve seve türkiye de satışını yaparım tabi. herkese denemelerinde başarılar dilerim. bahsettiğim site  http://www.hydrogen-generators-usa.com/diesel-fuel-saver.html

gatabil

Herkese merhaba ,
bende uzun zamandır bu konuyu Kuşadasından  takip ediyordum.
murat3854 arkadaşın yukarıdaki gönderdiği  uygulamanın dalga forumu şöyle ;
birde yukarıdaki devre ile ilgili şuna dikkat çekmek istiyorum !
\"su hücresine o görünen trafo ile 220 v uygulanıyor.\"zan ediyorum bu yüksek voltaj uygulaması \"hho\" nun ayrışmasını daha çok yapıyor olabilir.
 ;) belirtmedende geçemeyeceğim ; hani konuda gittikçe heyecanlanıyor.  :D
 selamlar
Bülent.
alıntı : http://h2o0il.com/



sibernetik

murat3854 bu devreyi biliyorum.Çok ta verimli olduğunu söyleyemem

Aynı borular ve benzer bir düzenek bende de var.Orda görünen trafo yüksek frekans trafosu değil gibime geldi sanki.Ben ordaki trafoyu Stanley MEYER ve Ravi RAJU nun dökümanlarında bahsettiği gibi  toroid çekirdek üzerine sardım.
Primer 0,7 lik telden 200 spir sekonder ise 0,2 lik telden 600 spir sardım tek tek.

Çıkışta 2000 volt civarı bir gerilim veriyor.Yani dökümanlarda öyle bahsediyor.

Stanley MEYER düzeneğinde devreyi REZONANS a getiriyor.Uygun rezonans yakalanırsa ve bir PLL devresi ile bu sabit tutulursa devre coşuyor ve muazzam gaz üretiyor.
Ravi RAJU ise Çelik boruların iç tarafa gelen eksi yüzeylerini 1 ay kadar  kondisyona tabi tutup kireçlendiriyor ve bu da gaz çıkışını muazzam bir şekilde artırıyor.
Her iki sistemi de denedim.Yalan şeyler değil.Gaz çıkışı sağladım.Hatta bu kireçlendirme olayını da yaptım 1 ay uğraşıp.Düzgün kireç tutturamadığım için,ve kireçler zamanla döküldüğü için çok bir verim alamadım.Gerçi yeterince gaz çıkışı vardı ama Ravi RAJU devresinde 12 volt 500mA bir akımla yani yaklaşık 6 watt lık bir güçle muazzam gaz elde ediyor.
Aslında devreler birbirine yakın ve benzer ama ince bir nüans var,onu çözersem iş hallolacak.





sibernetik

Kedigen arkadaşım burdaki düzenek bence ciddi güzel bir düzenek ama bahsedilen rakamlar da deli rakamlar.
Biz bunu kendimiz yaparız bence.Burda PIC programlayan pek çok arkadaş var ve bize seve seve yardımcı olacaklardır.
Ben naçizane deneyimlerimi paylaşacağım.Malzeme teminidir,mekanik ve elektronik aksamdır artık ne biliyorsam.

Güzel bir osilatör devresi kurarız.İşte sıcaklıktır,basınçtır bu tür değerleri okuyan bir PIC programı yazılır.Arabamızın içine monte edilecek şöyle LCD ekranlı filan,akımı frekansı vs gösteren birşeyler yapılabilir.Bunlar farz değil,olmasa da olur ama yapılsa da güzel olur hani.
Nelerin yanlış olduğuna,nelerin nafile çabalar olduğuna,nelerin aracımıza zarar vereceğine  karar veririz.Kurartız bi düzenek.En az %20 tasarruf sağlarız.Benim hedefim %50-%60 açıkcası.Arabamın bagajını bu işe tahsis etmeye hazırım :)Kocaman 2 tane düzenek kurup bağlamayı düşünüyorum.
Zamanım az çıkmam gerekiyor.Selam ve saygılarımla

hasan35

Su ile çalışan yakıt sisteminde ısınma ve elektrik sorunu mutlaka olur.Kimyasal reaksiyonun açığa verdiği gazların değişim-stok-enerji ihtiyacından olmalı.Bununla ilgili 8 yıl önce opel bir arabanın klima sistemi,farklı bir elektrik üretecinden yararlandığı için motoru zorlamıyor ve yakıt miktarını arttırmıyor olarak biliyorum.Arabayı bursa\'dan izmir\'e getirmişler öyle görmüştüm.İkincisi de bir bardak su ile 1/2 saat oksijen kaynağı yapan bond çanta ebadında,rus yapımı makina görmüştüm.Bu konuda araştıran ,teorik ve yazılım bilgisi fazla arkadaşlar araştırırlarsa sonuca ulaşacaklardır.Hatta  bu çanta şeklindeki kaynak aracının bazı AEMeslek Liselerinde olduğu söyleniyor.Benim bilgim tanıklığım bu kadar.Kolay gelsin.İnşallah sonuca ulaşırsınız.

kedigen

sibernetik
neyi nasıl yaparız bilmem dedim ya hiç bilgim yok o konuda top sende olsun. iş görecek bir şey yapabilirsek satışını yapma şansım çok. göstergeli falan bişey olsun tabiiki. türk milleti gösterişi sever:) istersen msn ekle daha rahat görüşelim detayları [email protected]

uyeniay28

benim merak ettiğim potasyumlu bir çözelti. su içerisinde 4 ay beklerse bozulur mu. acaba sorunun cevabını bilen var mı

ozantavsan

Merhaba ,

 Bende bir süre bu olayı gece gündüz araştırdım.Kendime göre denemeler yaptım.
Malzeme sıkıntısı ve maddi imkanlar hep engel  olarak karşıma çıktı.Olayı kavramak için ilk zamanlarda marketlerde satılan çelik toplar vardır.Temizlik çelik top geçeiyor.%100 çelik diyor ama emin değilim.Sonuşta bununla gaz çıkışı elde etmiştim.Uzun süre sıvı içinde kalmasına rağmen küf vesaire olmamıştı.Gaz çıkarken suda berrak olarak duruyordu.2 adet topu bir birine temas olmayacak şekilde uzatarak dairesel olarak yerleştirmiştim.Bilgisayar güç kaynağı ile beslemiştim.5 Amper civarı akım çekiyordu.Çözelti olarak yemek sodası kullandım.
Bir çok döküman , video inceledim.Şu an askıya almıştım ki bugün araştırrken buradaki yazıları görünce tekrar alevlendirdim.
Ben cam kavanozu önümde patlatanlardanım.Saat gece 02:00 idi.Bilgisayar masama düzeneği kurdum.Bir yandanda sıvı sıcaklığı ,çektiği akımı gözlemliyor not alıyordum.Bublerdan çıkan gaz miktarını gözlemleyip , hidrojen kabarcıklarını pastik birşeyle alıp çakmakla patlatıyordum.SOnrasında boştamı bulundum ne yaptımsa , tehlikesini bile bile çakmağı cam kavanozun üzerine götürdüm.İğne deliği kadar bir delik vardı ,çakmağı yaklaştırmamla beraber sanki ses bombası patladı oda da.Donup kaldım , eşim uykusundan uyanarak yanıma geldi ne oldu diye.Dedim bomba patladı.Çakmak hale elimde öylece ilk ateşlediğpim konumda donmuş duruyorum.MAsa üstü sodalı su , etraf parça pinçik cam parçası.Çakmağın üst metal kısmı uçmüş yok , çakmak taşı ve çakma bölümü yok ,çakmağın plastiği paramparça yarısı yok.Kendime gelince hemen kendimi kontrol ettim.Cam battımı kestimi ,gözüme geldimi diye.Allahtan ucuz atlattım.Klavyemin içi sodalı su doldu , masada 2 adet lcd monitör vardı.Allahtan zahiyat yok.O an bilgisayar açıktı ,kasasının üzeri su , ön usb portlarına kadar sodalı su.KEndim bilgisayar teknisyeni olduğum için ilerleyen günler klavyemi onardım.Nede olsa 7 yıldır kullanıyorum.Usb portlarımıda hallettim.

Şimdi bunları hikaye gibi niye anlattım.BU işe kalkışırken tehlikelerini göz önünde bulundurmak gerek.Önce emniyeti oluşturmak gerek.Şahsen aracımda deneme yapmadım.1300 aliminyum motor bir aracım var.Aracıma zarar vermek istemem.Ama herşeyi en uygun ,verimli çalışır duruma getirip ,gerekli önlemleride oluşturduğumda kullanabilirim.

Oluşan gazı karbüratöre vermek için şunu yapabilirmiyiz ?
Aracımda lpg mevcut.LPG karbüratöre mikserden geçerek ulaşıyor.Daha önceki araştırmalarımda mikser gerekli gaz ve hava miktarını ayarladığı gibi geri ateşlemeyide engelliyor.Biz gerekli düzeneğimizi kurarak , hidrojenimizde karbüratör içindeki miksere vererek düzenli ve sorunsuz bir ateşleme sağlayabilirmiyiz.Şunuda belirteyim ,aracımız benzinde çalışacak ,lpg\'yi iptal edeceğin.miksere lpg yerine hidrojen göndereceğiz.

Denemeler sonucu benzin litre bazında nasıl bir sarfiyat ile ne kadar tasarruf edebildiniz?
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

sibernetik

#78
Arkadaşlar uzun zamandır yoktum.Özür ve selamlarımı sunayım.Kendim birşeyler geliştirmeye uğraşıyorum.Amacım  şubat tatili içinde bitirip arabaya monte edebilmekti ama olmadı.Yine de gelişmeler fena değil.Yaza kalmaz biter sanırım.
Son iletimden bu yana yazılan iletilere cevap vermeye çalışayım naçizane.
Kedigen arkadaşım ben Ankaradayım.Hem öğretmenlik yapıyorum hem de piyasada müzik yapıyorum,çalıyorum.Zamanım oldukça kısıtlı.Şubat tatilinde dediğim gibi zaman bulup birşeyler yapabildim.Şimdi sana ya da başka bir arkadaşa ben;bitmiş halde,çalışır bir düzenek yaparım,ticari bir değeri olur sorunsuz çalışır desem yalan olur.Bu iş aslında teorik olarak basit  ama uygulamaya geldiğinde geniş bir alan içeriyor.Bir ucu elektroniğe uzanırken öbür ucu kimya fiziğe,diğer ucu otomotiv sektörüne uzanıyor.Önceki yazılarımda da belirttim sanırım.Ben PIC programlama bilmem mesela.Yıllar önce assembly(makine dili)programlamıştım ama PIC ile hiçbir uygulamam yok.Bunları neden söylüyorum.
Ben birlikte birşeyler yapabileceğimizi sandım ama takip eden arkadaşlar pek birşey paylaşmıyorlar.Bunu sitem şeklinde söylemiyorum.3-5 tüyo alan arkadaş gidip tekrar çalışmalarına kaldığı yerden başlıyor düzeltmeler,yenilemeler vs yapıyor.Varsın öyle olsun,dilerim arkadaşlar faydalı çalışmalar geliştirirler kullanırlar,biz de mutlu oluruz.
Ben aslında yapılmış denenmiş verimli birkaç projeyi daha burada paylaşmak istiyorum ama hem benden kaynaklı aksaklıklar oluyor hem de gelen soruları yanıtlıyoruz,bazen başa dönüyoruz vs vs.
Evet elektrolizin temel prensiplerini,kurallarını vs vs naçizane paylaştım ama ticari bir proje geliştirecek kadar elektronik  bilgim vb yok.Atıyorum içinde uygun PWM devresi olan,devreden kaç amper geçtiğini gösteren,sıcaklık basınç gibi değerleri de okuyabilen bir PIC devreyi bir arkadaşımız kurar,yazılımını yazar paylaşır,bizler de kullanırız.
Tamam bundan da geçtik ben birkaç PWM devre eklesem en azından bir proteus çizimini oluşturup  buraya ekleyecek bir arkadaşımız varsa bizi mutlu eder.İnsanlar gidip malzemesini alır,kartı basar,üzerine malzemeleri lehimler,zamandan,emekten tasarruf etmiş oluruz diye düşünüyorum.İnanın memleketteki akaryakıt  fiyatları beni üzüyor,hepimizin cebini yakıyor.Böyle bir sistemden ticari bir kaygım olsa bildiklerimi burada  paylaşmazdım arkadaşlar.

Birkaç PWM devre ekleyeyim,ilgilenen arkadaşlar kullansınlar,birer baskıdevre çizimini de ekleyen olursa hepimiz memnun olacağız.
--------------------
uyeniay28  arkadaşım,böyle bir çözeltinin bozulacağını akacağını kokacağını sanmıyorum.Benim söylememe gerek yok,kapalı bir kapta durursa,buharlaşarak suyu uçupta karışım yoğunlaşmazsa,ya da havadan toz toprak gibi başka maddeler gelmezse hiçbirşey olmaz benim bildiğim.
--------------------
ozantavsan arkadaşım,Konunun ilk başından itibaren yazılanları dikkatli bir şekilde okursan sanırım olayı biraz daha çözeceksin.İnternette bulunan pek çok yabancı dökümanda da mevcut,ayrıca ben ve burada deneyimlerinin paylaşan  arkadaşlarımızın da yaşadıkları sorunlar sıkıntılar var.
Özetle tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok.
Bu patlama,taşma,köpürme,çatlama,kaynama,yüksek akım çekme,ısınma gibi  sorunların nerden kaynaklandığı,neden böyle olduğu gibi durumlara açıklık getirdik yeterince sanırım.






sibernetik

#79
Evet bir PWM devresi ekleyeyim arkadaşlar.





kaynakta TL594 demiş ama datasheet lerini okudum ve TL594 ile TL494 arasında çok bariz bir fark göremedim.TL494 ise çoğumuzun bildiği gibi switchmode  güç kaynaklarında,bilgisayar güç kaynaklarında sıklıkla kullanılan bir entegre.Ucuz ve verimli.
Devrenin çalışırlığını yine elektronik bilgisi iyi olan arkadaşlar bir incelesin,baskı devresi de hazır.Devrenin bence tek sorunu daha önceki konularda değindiğim üzere 555 entegresi ile başarabildiğimiz mark/space yani  iş ve bekleme zamanlarını ayarlayamıyor olmamız.TL494le de böyle birşey yaptırabiliyorsak ne ala,ne iyi olur.Hatırlatmak için tekrar resim ekleyeyim

Evet 2 tane 555 entegre  ile kurulan Dawe LAWTON/Stanley MEYER  devresinde yukarda örneklendiği gibi iş ve bekleme zamanlarını elde edebiliyorduk.Yinede yukarıdaki devre basit verimli güzel bir devre bence,kullanılabilir kanaatindeyim.
Bahsi geçen Dawe LAWTON/Stanley MEYER  devresi  aşağıdaki devre ve biraz daha özelleştirilmiş bir devre.

Bu devre ile bi pulse train (darbe treni,darbe katarı ) oluşturarak daha yüksek verim almak mümkün
Oluşturulan frekansın osiloskoptaki dalga görüntüsünü de daha evvel eklemiştim tekrar ekleyeyim.

Şimdi eklediğim alttaki resimdeki devrede ise sağolsun ilgili şahıs 2  tane 555 yerine tek bir 556 entegresi(2 tane 555 i içinde barındırıyor) ile bu devreyi kurmuş daha da sade ve verimli olmuş bence.Birebir aynı mı kontrol etmedim ama sanki aynı gibime geliyor.
Bu devreyi,yazıları takip eden  bir arkadaşımız proteus ile çizer,olabildiğince küçük bir karta yerleştirebilir ve bizlerle paylaşırsa bize bir iyilik yapmış olur.
Ayrıca alttaki LM311  ilede akım kontrolü yapılıyor yanılmıyorsam.


Şimdi acil çıkmam lazım,zaman buldukça gerek elektronik devre  gerekse malzeme kullanımına ilişkin naçizane bildiklerimi  paylaşacağım arkadaşlar.
Selam ve saygılarımla.