Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

musti.1836

sibernetik hocam yani konuyu açan kişi il sayfalarda açıklamasını yaptı. daha az enerji ile daha çok hidrojen üretmek daha mantıklı. biraz zahmetli bir iş ama avantajıda çok.

yeniacemi

Arkadaşlar bende uzun uğraşlardan sonra dün devreyi tamamlayıp araca monte ettim. Ozan arkadaşın pwm devresi kurulu yalnız ampermetre bu gün geldiği için ampermetre yoktu. sabahtanda 190 km. yol yapıp işe geldim. tahminen 2 amper civarı akım çekiyor (tam emin değilim). kotağı kapattım ana tank ile bubler\'i kontrol ettiğimde hem ana tank hemde bubler buz gibiydi ısınmadan eser yoktu.  ama tank üzerindende kontrol ettiğimde fazla yaktığını gördüm. gaz ayarı yaptırmadım. geçen haftalarda fazla yakıyordu zaten. yani 100 km normal 90 km. civarı 6.5 lt. yakıt tüketimim vardı motor bakımından sonra 7.5 litreye çıktı. artık hafta sonu gaz ayarı yaptırıp öyle deneyeceğim ampermetrede kargodan yeni geldi. takıp bakacağım artık. sonuçlarını sizlerler paylaşırım. Bide gaz ayarını nasıl yaptıracağım hakkında bilgisi olan varmı. yani sistem açıkkenmi, kapalımı, zengin karışımmı, fakir karışımmı. yardımlarınızı bekliyorum.
Efsane - Corolla

ehrari

ben hep ingilizce yazılar buldum stanly hakkında ilk sayfalardan da pek bişey anlayamadım. bir arkadaş bana detay verebilir mi nasıl yapabiliriz.

oktay

ben lpg ayarını sistem kapalı iken biraz fakir ayarlattım iyi olmadı şimdi ise standart bir ayar yaptırdım yani olması gereken sistem kapalı olacak ne fakir ne zengin olacak karışım oranı lpg ayarı yapılırken önce 3000 devir ayarı sonra rölanti ayarı yapılmalı en son lpg ayar resmi aşağıda.

yeniacemi

Alıntı yapılan: oktay - 01 Ekim 2013, 00:57:13ben lpg ayarını sistem kapalı iken biraz fakir ayarlattım iyi olmadı şimdi ise standart bir ayar yaptırdım yani olması gereken sistem kapalı olacak ne fakir ne zengin olacak karışım oranı lpg ayarı yapılırken önce 3000 devir ayarı sonra rölanti ayarı yapılmalı en son lpg ayar resmi aşağıda.

oktay kardeşim. peki daha evvel sistem açıkken ayar yaptırdınmı. Yapıldı ise ne gibi sonuçlarla karşılaştın. benim şu an şehir içi kullanımım hafta sonları 50 veya 60 km. civarı genelde uzun yol kullanıyorum ve aylık en az 2000 km. yol yapıyorum. aracım 1998 model 1.3 lpg\'li Toyota Corolla
Efsane - Corolla

yeniacemi

Birde pazar günü tv de Frankfurt fuarında toyotanın ceo su capasitörler çözüm alabilir gibi laflar etti. açıklayıcı bir bilgi vermedi ilerleyen zamanlarda göreceğiz dedi. Anladığım kadarıyla akülere alternatif olarak farklı bir sistem düşünüyorlar.
Efsane - Corolla

oktay

sistem açıkken hiç ayar yaptırmadım biz zaten araçlarımızda lpg kullanırken asgari tüketim ayarı yaptırırız, bu tüketime hidrojenin gücünü ekledik mi on numara olur, hidrojeni devreye alıp ayar yapılırsa yanıltıcı olur bence, bundan önceki  lpg ayarı yapılırken ayarcı arkadaşa resim alacam dedim 3000 devir ayarında resim aldım sonra hidrojeni devreye aldım yine resim aldım fark yoktu ayar yapanda fark yok dedi

musti.1836

sulu sistemi kurim dedim daha şeffaf boruyu bulamadım yahu nereyi arasam en az 100mt satıyoruz diyorlar kullanacagım 30cm gerisini neyapim be :D çelik boru bakim dedim oda aynı keza. bir başka güzeldir benim memleketim be.

offfffff offffff of

yeniacemi

Arkadaşlar bizi bu işe heveslendiren kişiler nerelerdeler. Artık özel mesajlara bile cevap vermez oldular. Okadarmı küsmüşler. tekrar dönmeleri için neyapabiliriz acaba
Efsane - Corolla

musti.1836

aynen bende katılıyorum. okadar mesaj yolluyorum ama tık ses yok. troidal trafo ile alakalı dogru düzgün birşey bulamadım. nasıl sara bilirim hesaplaması nasıl bir programı varmı. sibernetik hacanın söylemesine göre 2000v lazım imiş.,
:(

yeniacemi

Alıntı yapılan: musti.1836 - 07 Ekim 2013, 11:35:26aynen bende katılıyorum. okadar mesaj yolluyorum ama tık ses yok. troidal trafo ile alakalı dogru düzgün birşey bulamadım. nasıl sara bilirim hesaplaması nasıl bir programı varmı. sibernetik hacanın söylemesine göre 2000v lazım imiş.,
:(
Arkadaşım. Bu işi bize başlatıp heveslendirdiler ( Severek yapıyorum.:)  Aylarca sayfaları tekrar tekrar okudum. bilgi paylaştıkça güzeldir dedik ama bir yerde tıkanıp kaldık. birkaç yardım ederim sor diyen arkadaş oldu bu forumda yazıyorum. Biliyorum yazdıklarımıda okuyorlar ama ne hikmetse cevap alamıyorum. 
Efsane - Corolla

shasar

arkadaşlar merhaba,
bugün birşey gözüme takıldı. arabamın rölanti valfi bozuldu. temizlemek için kelebek boğazını açtım. içeride simsiyah yakıt kurumu vardı. eğer kelebek boğazının içinde az da olsa yanma oluyorsa, bizim hidrojen daha yanma odalarına gitmeden kelebek boğazında yanıyor olabilir mi?
bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var mıdır? eğer böyle bir durum varsa boşuna uğraşıyoruz demektir. hidrojen gazını hava ile beraber değil de yakıtla beraber gönderip yanma odasına ulaştığından emin olmak gerekir...

yeniacemi

Alıntı yapılan: shasar - 07 Ekim 2013, 19:33:06arkadaşlar merhaba,
bugün birşey gözüme takıldı. arabamın rölanti valfi bozuldu. temizlemek için kelebek boğazını açtım. içeride simsiyah yakıt kurumu vardı. eğer kelebek boğazının içinde az da olsa yanma oluyorsa, bizim hidrojen daha yanma odalarına gitmeden kelebek boğazında yanıyor olabilir mi?
bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var mıdır? eğer böyle bir durum varsa boşuna uğraşıyoruz demektir. hidrojen gazını hava ile beraber değil de yakıtla beraber gönderip yanma odasına ulaştığından emin olmak gerekir...
Valla benim bildiğim boğaz kelebeği sık temizlenmesi gereken parçalardan birisi tamirciler rölantide falan sorun olursa ilk bakacakları yer boğaz kelebeği oluyor. Onuda spreyle temizleyip sorunu hallediyorlar. HHO\'dan olduğunu zannetmiyorum. Eğer senin dediğin gibi boğazda yanmış olsaydı. durum daha vahim olurdu diye düşünüyorum. Kolay gelsin
Efsane - Corolla

oktay

ben karbüratörlü araç kullanıyorum boğaz kelebeği bilmem ancak kurum o kısma nasıl geldi tek nedeni var sibop bindirmesinin  normalden fazla olması sanayide bir kaç silindir kapağı baktım karbüratörlü aracınki eksoz sibopları  siyah ince kurumlu emme sibopları ise daha fazla ve kalın kurumlu bi düşündüm bu kısımdan temiz hava ve lpg benzin geçiyor nasıl oluyor diye araştırdım ve karşıma sibop bindirmesi çıktı bende sizin gibi düşünüyorum emme manifoldunda yanıyor hho, çünkü test yaptığımda normalden % 40-45 fazla yaktırdı araca. yani bunu nasıl önleriz?

shasar

Alıntı yapılan: yeniacemi - 07 Ekim 2013, 19:37:02Valla benim bildiğim boğaz kelebeği sık temizlenmesi gereken parçalardan birisi tamirciler rölantide falan sorun olursa ilk bakacakları yer boğaz kelebeği oluyor. Onuda spreyle temizleyip sorunu hallediyorlar. HHO\'dan olduğunu zannetmiyorum. Eğer senin dediğin gibi boğazda yanmış olsaydı. durum daha vahim olurdu diye düşünüyorum. Kolay gelsin

ben hidrojenden dolayı kurum oluyor demedim zaten. hidrojen kullanmayan araçlarda da kurum var kullananlarda da. ve bu kurum dışarıdan gelen toza benzemiyor. yanmış yakıtların kalıntıları gibi geldi bana. motordan iyi anlayan bir arkadaşımız varsa bu durumu bizden daha iyi bilir ve açıklar tabiki.

t.t

s.a bu işi aracına yapıpta deneyen varmı 20. sayfadan sonra konudan koptum şu sayfaları bi temize çeksek

yeniacemi

http://data.obitet.net/obitet/alternatif_enerji/hirojen_arabada_kullanimi.htm
Araçlarda hidrojen kullanımı sorunları ve çözümleri ile ilgili bir çalışma arkadaşlar.
Efsane - Corolla

shasar

yeniacemi arkadaşımızın eklediği dosyada dikkat edilmesi gereken paragraf:

İçten Yanmalı Motorlarda hidrojen kullanımı ile ilgili ilk deneylerde propan ve doğal gaz için kullanılan yakıt - hava karışım cihazları hidrojene uygun olarak geliştirilmiş ve motor üzerinde deneyler yapılmıştır. Hidrojen diğer yakıtlar la karıştırıldığında farklı yanma ve ateşleme karakteristiklerine sahiptir. Başlıca karşılaşılan iki problem şunlardır (Jorach ve ark. 1997).
Geri yanma (Back flash) problemi: Hidrojen yakıtlı motorlar üzerinde yapılan çalışmalarda karşılaşılan problemlerin başında geri yanma ve erken tutuşma gelmektedir. Geri yanma, yanma odasına gönderilen yakıt - hava karışımının emme tamamlanmadan çeşitli etkenlerle tutuşması sonucu motorun emme manifoldundan geriye doğru alevin ilerlemesidir. Emme sistemindeki elemanların tahrip olmasına yol açabilecek ve emniyet açısından sakıncalı olan bu olayın önlenmesi gerekmektedir.
Erken tutuşma (Preignition) problemi: Önlenmesi gereken diğer olaylardan biri de erken tutuşmadır. Erken tutuşma yanma odası içinde karışımın hidrojenin tutuşma enerjisinin düşük olması sebebi ile bujide ateşleme olmadan önce tutuşmasıdır.
Genel olarak geri yanma ve erken tutuşmanın sebepleri şunlardır:
• Yanma odasındaki sıcak noktalar
• Supap bindirmesi sırasında sıcak egzoz gazlan ile karışımın temas etmesi
• Çok fakir karışımlarda yanma hızının düşük olması sebebi ile yanma süresinin artması sonucu yanmakta olan gazlarla yeni karışımın teması,
• Motor yağından ve yanma ürünü olan sıcak partiküllerin erken tutuşmayı başlatması v.b. dir.
Geri yanma ve erken tutuşmanın önlenebilmesi için;
A. Yanma odasının sıcaklığının düşürülmesi, bu amaçla:
I Karışımın fakirleştirilmesi
II. Egzoz gazlarının resirkülasyonu
III. Emme manifolduna veya yanma odasına su püskürtülmesi
IV. Supap bindirme süresinin azaltılması
V. Giriş havasının sıvı hidrojen kullanımı ile soğutulması v.b.
B. Doğrudan enjeksiyon sistemlerinin kullanılması
Hidrojenin içten yanmalı motorlarda kullanılmasında bir diğer problem de yanma ürünü olan ve soğutma için püskürtülen suyun yağı kirletmesidir. Yağdaki bu kirlenme yağlayıcılık özelliğinin azalmasına sebep olur ve motorun çalışması açısından potansiyel bir tehlikedir. Genellikle yağ ile suyu ayırmada kullanılan yöntem yağın suyun kaynama noktasına kadar ısıtılmasıdır.

Burada yazanlara göre verim almamamızın sebebi erken yanma yada geri yanma olabilir. bunun önüne nasıl geçilir bilmiyorum ama bunu benim gibi motor bilgisi çok az olan birinin çözemeyeceğini biliyorum.

musti.1836

http://www.youtube.com/watch?v=jcjr101jJuc

sibernetik hocam bir ara bu kişinin başka bir videosunu paylaşmıştı. genelde plasma devresi diyor ama. plasma yüksek votaj ve yüksek frekans degilmi ki.

musti.1836

adamlar özgür enerji diye cıkıyorlar yola. buluncada hemen paraya yatıyorlar nevar ne yok satmaya kalkıyorlar. ondansonra da tahtalı köye. boruların arasındaki mesafe ye dikkat edin boşluk çok. otomobil yakıt tasarrufundan vazgeçtim sanayide kullanılsa ülke kurtulur. saklayın bakalım nezaman kadar.