Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

vayoger

Merhabalar arkadaşım ben de elektronikten çook az anlarım. vede sana yardımcı olmak isterim. önce şemanı görebilirmiyim.?*

vayoger

Arkadaşlar engin ve derin bilgilerinize bir sualim olacak. Yakıt olarak benzinli araçlarda metanol denilen (yanlış yazmış olabilirim.) şeyi kullanabilirmiyiz acaba???

blackdragon

methanol için \"aem water/meth\" kitler var oda performans için yani NOS hesabı işlem yapıyormuş....

Bide Ethanol sistemler var oda e85 yakıt genelde brezilyada kullanılıyor ve %85 i etil alkoldur gerisi benzin karışımı diye biliyorum....

asim

bu plakalara açacağımız deliklerin ideal çapı ne olmalı sizce...

blackdragon

çokta önemli değil bende tek delik var mesela çapı 4mm

asim

deliklerin büyük oluşu gaz çıkışı, devirdaim ve ısı dağılımı için iyi olur fakat kaçak akım içinse kötü olur diye hesap yaparken  ideal delik çapı ne olmalı acaba diye düşünüyordu asım sezai.....

blackdragon

dediğim gibi üst tarafta 4mm tek delik kullanıyorum daha bişeyini görmedim sistemimide 5-8 amper arasında kullanıyorum herhangi bir sıkıntım yok test sonuçları almaya çalışıyorum sağlıklı şekilde....

t43

merhaba.

bu hidrojen işiyle lisedeyken biraz uğraştım en sonunda damacanayı alev alıp tavana yapışınca bi daha uğraşmadım.elektronik okudum ve bilgime güvenirim.en azından amator seviyede.fakat mikrosaniyelerle heasplanabilecvek tetikleme devreleri programlamıştım pic ler ile.

bi gecede 17 sayfa okduum daha fazlasını okuyacak halim kalmadı ve son sayfaya geçtim.
her neyse bir kaç yerde dikkatimi çekti 1, 23 volt yeterli denmiş elektroliz için ve fazla gerilime gerek yok denmiş.

sonuc olarak frekans olarak test ettiğiniz yada sağlam kabul edebileceğimiz değer nedir.
irfp064n transistoru hassastır ve invertor devremde kullanmıştım.60 ampere rahat dayanıyor.50 hz lik tetikleme programı yazmıstım devre 16f84a ile çalışıyor.eğer bu sizlerin bahsettiği frekans doğru ise bunu yapacak devre ve programı tasarlayabilrim.zaten toros var araç olarak bende kullanmaya niyetlendim bu sistemi ama sizler kadar ne bilgim ne de pratiğim var fakat devre ve mikroişlemci olayında gerçekten birşeyler karalayabilirim.

konunun başlarındaki arkadaşlar halen takip ediyorlar mı buraı merak ettim son postlarda pek göremedim onları.

her neyse ara ara takip edeceğim burayı.hepinize iyi çalışmalar

zıva

uzun aradan sonra herkese merhabalar
şu linkini verecegim sistem hakkında bilgisi olan taktıran deneyen varmı yorum yazarlarsa memnun olurum hayırlı cumalar.
http://www.yakittasarrufucihazi.com/dizel-araclar-icin-montaj/

asim

zıva
linkini verdiğin sistem de uygulanabilir

ancak elektroliz ile elde edilen hho yanında verimsiz kalacağını zannediyorum.
zira bu sistemin tam aktif olabilmesi için motorun bi müddet çalışıp egzosu ısıtması gerekmekte. yeterli ısıya ulaştıktan sonra ancak olabildiğince verimli çalışmaya geçer.
 güzel yanı ise sistemden elektrik çekmemesi ve eğer aşındırıcı kimyasal kullanılmıyorsa drycel e göre motora aşındırıcı kimyasalın gitme ihtimalinin hiç olmayışı....

vayoger

SYN T43
Ben sizlerden bir boru hücre için devre yapabilirmisiniz diye sorsam??
aynen 60a ya dayanıklı 16f84 ile ...

t43

konuyu baştan beri okudum dün geceden beri.pek cok yerde 555 entegreli devreden bahsedilmiş ama bu devreler belli bir saat frekansı olmadaığndan gerilim ve akım çekimleri değiştiğinde hesaplanan değerlerden çok sapar.
o yüzden pic ile proteusda devre çizdim osilaskop olmadığından program üzerinde deneyeceğim.
eğer mosfeti tetikleyecek frekansı belirtirseniz ona göre birşeyler yapmaya uğraşacağim bu akşam.şuan işteyim o yüzden pek vaktim olmuyor.

ozantavsan

Bence bu sistemi bir kenara atmamalı.Hatta emme manifoltuna girdiği bölümde hidrojenimizle birleştirip vermek daha verimli olabilir.

Bunu yapmak kolay ,bir tane 1 litrelik bidon veya pet , Biraz bakır boru ,kelepçe , plastik cırt
Bende 1 litrelik kolonya bidonu bu iş için tam uygun ,orada katalizatör dediğide bence içi boş metal , çabuk ısınan.Bakır bir boruda kıvrılıp kullanılabilir.Karter havalandırmasına bir T boru koyup bir tarafından su buharı ,diğer tarafından hidrojeni verebilirim.

Kartel havalandırması biraz sıcak hava acaba hidrojen boru içinden geçerken tutuşturma ihtimali olumu bilemiyorum.Kartel havalandırmaya takılmasın nedeni ise burada vakum olması.Karbüratör içine boru uzatsak bu kadar vakum oluşmaz.O nedenle karter havalandırmaya bağlıyorlar.

ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

kanber_kav

Alıntı yapılan: zıva - 16 Kasım 2012, 18:08:34buda sitesi arkadaşlar
http://www.hypnow.fr/telechargement.html
Selam.

http://www.yakittasarrufucihazi.com/
Su buharını yüksek ısıya tabi tutup ayrışmaya neden oluyor nekadar gerçekçi bilemiyorum suyun ayrışması için ne kadar bi sıcaklık gerek araştırılmalı.

Bu düzeneği güçlendirmek için su buhar makinası ile bi çalışma yapılabilir. Katalizör olarak ne kullanılıyor bilemiyorum ama gerçekten bi ayrışma varmı merak ettim.

rhmnylmz

Herkese merhaba;
Drycell hücrem bitti.(Bilmek isteyen olabilir 100TL tuttu.)Haftaya aracıma takacağım.Test şartlarını ve sonuçlarını paylaşırım.İşler yoğun...

ozantavsan

Çok temiz işçilik olmuş ,tebrikler.

Bugün kısıtlı bir zamanda montaj hazırliğna başladım.1 yıla yaklaşmıştır tekrar monte edeceğim diye.
Bir yerden başlamak gerekli dedim.Önce sistemi komple söküp çelik plakalarıma ikinci delikleri açtım.
Plakaları temizledim ve tekrar hücremi yaptım.

+ ve -  bağlantı vidalarımız çekilen akım orantısında ısınıyor.Proetilen levha veya pleksi kullananlar için erime ve buna bağlı bağlantılarda gevşeme olabiliyor.vida başı ve sonunda kullandığımız pullar plastiğe gömülebiliyor.Bu da plakalar arası sızdırmaye neden olabiliyor.Çok yüksek akımda kullanmadığımdan başıma gelmedi.Ama yinede önlem almak istedim.

Neler yaptım ??

Pullardan önce yanmaz ısıya dayanıklı malzemeden kullandım.Saç kurutma makinasının içindeki ısı yalıtım malzemesinden kullandım.Pul ile plastik arasında bu malzemeden kullanmış oldum.

Ayrıca vidaların plastiğe girdiği delik içlerine fırında kullanılan yanmaz kağıttan rulo şeklinde yerleştirip içinden vidayı geçirdim.Böylelikle vidadaki ısı plastiğe hiçbir etki yapamıyor.Hücrelerinizi yaparken bu detayı atlamayın.Özellikle aracında kullanacak ve uzun süreli çalıştıracak ve yüksek akımlarda kullanacaklar için.

Aracıma montaj için bugün kendimi zorladım.Öncelikle aracımın havalandırma ızgaralarının , 4lü ikaz ,arka cam ısıtıcı , ön ve arka sis far düğmelerinin olduğu paneli söktüm.Çünkü bu kısımda cep telefonu veya başka şeyler koymak için bir bölme bulunuyor.
   Bu bölme 50 ampere kadar DC akım ölçen ampermetrem için çok uygun.Ampermetreyi bu kısma yerleştirdim ,tam oturdu.Sağ kısmında bir boşuk var.İstersem buraya butonlar koyabilirim.Ben hidrojen sistemimin rölesini tetikleyen butonu göğsün alt kısmına yerleştirdim.

Röleyi tetikleyecek ayağa bu butondan kablo gidiyor.Kablonun bir ucu +12 v girmeli ,butondan sonra rölenin tetiklemesine gitmeli.+12 volt almak için ya sigorta panelinden yararlanmalıyız.Ya da başka bir bölümden.
Amaç kontak açıldığında rölenin tetiklenmesi ,kapatıldığında kapanması.Kazara açık kalıp kazaya patlamaya sebep vermemeli.Söktüğüm panelin arkasından 12 voltumu aldım.

Araç çalışmazken sistem devreye girmiyor , kontağı açıncada girmiyor.Güvenlik açısından araç çalıştığı anda tetiklemeli röleyi ,bende öyle yaptım.Araç çalışmadığı sürece , kontak açık olsada sistem çalışmıyor.
Araç çalışırken olumsuz bir durum olursa butona basmam yeterli ,sistem devre dışı.
Motoru stop ettiğimde sistem için bir işleme gerek yok.Motor çalıştığında devrede , motor stop edince o da çalışmayı durduruyor.

Ampermetrem 50 amper , arkasına ortak güç izolasyon elemanı monte ettim.Böylelikle hidrojen sistemi ve ampermetre aynı kaynaktan ,aküden besleniğinde çipi yanmıyor.Bir çok dijital ampermetrede aynı güç kaynağına bağlarsanız ampermetre mefta oluyor.

Ampermetrede dört kablo kullanıyorum. iki tanesi + ve - besleme , diğer ikisi şönt dirence bağlanıp akımı ölçüyor.Şönt direncimde 50 amper.söktüğüm paneldeki cebi delerek kabloları geçirdim.
Bu dört kabloyu Cat 5 , ağ kablosu ile göğüs altından akü tarafına kaput altına taşıdım.Şönt ve röle ile akü yakınında bağlantıları yapılacak.Cat5 kablo , 8 iç kablodan oluşur.Ben dört tanesini kullandım.İlerde farklı işlemler için 4 kablo boşta.Tekrar kablo çekmeme gerek yok.

En son hidrojen hücremi monte edeceğim bölüme karar verdim, ölçümleri yaptım.Akünün alt kısmındaki yere monte ediyorum.Hücreyi bu kısma alarak tekrar ölçümleri yaptım.Sıvı haznemin yeri hücrenin üstü , arada yeterli mesafe var.Bubbler aynı bölgeye monte edilecek.

Şu egzos ısısından yaralanılarak yapılan sistem içinde ayrı bir 1 litrelik hazne  yaptım.Bunuda egzos manifoltuna yakın bir bölüme takıyorum.Şimdilik manifolta katalizatör yerine bakır boru monte tmeyi düşünüyorum.

Bu sistemin motora giriş yeri olarak karter havalandırma borusunu kullanacağım.T bağlantı için çap ölçümü yapıldı.1,8 veya 2 cm çaplı olacak.Veya boru delinerek bağlantı yapılacak.Sonra hidrojenide buradan vermeyi düşünüyorum.

Hücre montaj için metal bağlantı seçip uygun şekli verip delecektim , fakat baktım ki hava kararmış.Aracın içindeki montaj kısmı bitti.Şimdi kaput altında bir kaç matkap darbesi , vida , somun sıkma ,hortum bağlantıları kaldı.
En kısa zamanda teste başlayacağım.

Fotolarda kullandığım ısı yalıtım malzemesini görebilirsiniz.Sıvı hazne ve bubbler bağlantı yerlerini sunfix ile kuvvetlendirdim.Eski sıvı haznemdeki plastik hortum basğlantılarınıda sunfixle yapıştırmıştım.Egzos sistemi için sökmek isitedim.Ne yaptımsa sökülmüyor ,kaya gibi olmuş.

ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

ozantavsan

fotoğrafların devamı ..
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

ozantavsan

Amper metrenin monte halini koymayı unutmuşum
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk