Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

philipmsno

: ) Konu mısır piramitlerinin aslında atmosferik enerjiyi elektriğe dönüştüren birer enerji santralı olduğuyla ilgili tee önceden okuduğum bir teoriye geldi dayandı... o zaman biraz düşündürücü olmakla beraber mantıklı da gelmişti. Rölyeflerde elinde ampule benzeyen ışık saçan asalar tutan insanlar vardı. Biraz uçuk olmakla birlikte ben bu teknolojinin yer çekimini bölgesel olarak yok edebildiğini de düşünmeye başladım o olasılığı düşününce. Neyse konu güzel derinleşti gerçekten. Doğru yollardayız ama ulaşmaya çalıştığımız tesla seviyesi çok yukarıda geliyor bana. Birileri evet bulmuş uygulamış, patent almış, seminerler vermiş. Fakat asıl konu şu ki insanlar pratikte, kullanımda görmedikçe bu yazıp çizdiklerimizi yaygınlaşmayacak. LPG gibi bu HHO Plasma spark olayıda patlasın istiyorum kişisel otomobil kulanımında. Bizim Türk insanı teknolojiye çok çabuk uyum sağlar (Örnek: Cep telefonu vb)
İki gram bilgimle anlatıyorum sağda solda merak sarsın insanlar diye ustalara, esnafa, arkadaşlara. Daha şimdiden deli muamelesine başladılar bana yahu: ) en ufakta olsa çalıştığını kanıtlamak istiyorum. Bizim vosvos derneklerinin toplantılarında göstermek istiyorum. En kolay yayılacağı ortam bana göre böyle gruplar.
Bu konu daha uzun zaman denemelere, paylaşımlara açık kalacak, takip edilecek fikrimce. Umarım bir süre sonra (para, zaman elverirse) bu gibi denemeleri beraber yüzyüze buluşup sınama, tartışma, beyin fırtınası yapma imkanı da buluruz. 
Ve konu hakkında bir soru..;
Sıvı oksijenin manyetik olduğunu geçen bir video da izlemiştim. Derste profesör kamera önünde gösteriyor. Bir elektromıknatısın iki kutbu arasına sıvı oksijeni akıtıyor ve iki kutbada sıvı birikiyor. aklıma takıldı gaz oksijen ne tepki veriyor acaba manyetizmaya? suyun içindeki proton elektronlar üzerinde etkisi olur mu anot katota manyetizma uygulansa? Bizim meyer devreli bir elektrolizde kullandığımız bobinler de darbeli akımın yanı sıra manyetizma oluşturuyor ama bunun acaba bahsettiğim manada bir fonksiyonu var mıdır?  Kestane kebap acele cevap : ) iyi çalışmalar...

ozantavsan

Bu pazar sizlere biraz vidyo hazırladım.Ses biraz geriden gidiyor kusura bakmayın..

http://youtu.be/zJ2SdEcH5HI         

Ben ve çalışma odam.. Inverter\'ı anlatırken 350volt demişim 350 watt olacak.Ayrıca çok sayıda \"gördüğünüz gibi\" sözü kullanmışım farkında olmadan ,kusura bakmayın.

------------------------------

http://youtu.be/sXsoH2CF8Zc   Şarkı söyleyen bujim

Plasma Hoparlör vidyom.Ateşleme bobini sürücü devresine verdiğimiz müzik sinyalini oluşan ark vasıtasıyla hoparlörsüz dinliyoruz.

----------------------------------

http://youtu.be/-9IBf5rLb0M Plasma Ses vidyom
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

philipmsno

Ozan hocam videolar güzel omuş eline sağlık. Sen bitirmişsin plasma olayını : ) sorun bujilerde
anırım. Dün bende vosvosumda kullandığım bir bujiyi parçaladım ve inceledim. Elimdeki buji bosch-super markaydı. Üzerinde RO yazıyordu. R sıfır mı yoksa RO anlamındamı çözemedim sorduğum elektrikçiler bişey diyemedi. Öncelikle sizin ucundan söktüğünüz buji kablosunun takıldığı memeyi söktüm. ardından eksi tırnağa bağlı olan ve büyük somunla motor bloğuna denk gelen kısmı spiral taşla kestim. Porselen kısım kesintisiz buji kıvılcım ucuna kadar gidiyordu. Ardından porseleni kırdım. buji kablosunun bağlandığı vidalı memeli kısım içeri kadar tek parça gidiyor ve üzerinde baklava desenleri var eyelerde olduğu gibi. Porselen bunun üzerine dökülmüş, yani sökülmesi imkansız kırmadan ısıtılsa dahi. motor içine giden metal kısımla buji kablosundan gelen metal kısım birbirine kaynak elektrot çubuklarındakine benzer camsı bir toz harcıyla birbirine eklenmiş. Reziztans bu oluyor sanırım çünkü içerde başka hiç bir şey yok. Uzun sözün kısası yaptığınız devrleri birde herhangi bir marka rezistanssız bujiyle deneyin. Bizim bujilerin rezistansını sökme gibi bi durum zannediyorum ki imkansız...
           Ben de şu şarj-deşarj olayına takıldım. Platinli ateşlemede platin ayrıldığında devre şarj oluyor, platin temasında ilgili bujiye akım boşalıyor diye biliyorum ben..  Bahsettiğimiz şaj-deşarj olayı bu değil mi ? Devrede farklı bir şarj olayı mı söz konusu?  Ah bu benim elektrik-elektronik cahillliğim: )  Hani bazen sormayada çekiniyorum, sorduğum soru seviyesi konu hakındaki bilgi seviyemide direk yansıttığından: )  Kusuruma bakmayın arkadaşlar...

ozantavsan

Şarj ve deşar jolayı benim aklımda şöyle bir muamma.

Devreyi yaptık inverter ile besledik.İnverterdan çıkan 220 volt köprü diyotta aC akımdan DC akıma dönüşüyor.
Kondansatör köprü diyotun DC + ve - ucuna bağlı.Yani inverter çalıştıkça sürekli şarj oluyor.
Kondansatörün +\'ya bağlı ucundan bir kablo aracın topraklamasına veriyoruz.- ucundan ise diyot grubuna veriyoruz.Diyot grubuda distiribütördeki buji kablo başlangıçlarına bağlı.4 adet ayrı ayrı bağlantı.
İşte benim zihnimde zurnanın zırt dediği yer burası.
Böylece şase + buji kablolarına bağlantı ile aslında deşarj başlıyor.Çünklü bujilerin hepsi bağlı.Dc akım bujilerde deşarj olmalı.bu da zamansız ateşleme yapmaz mı?

Ayrıca distiribütör mekanizması dönünce ,tevzi makarası (platinlerde platin aç kapa) ateşleme bobininden gelen ana voltajı , distribütör kapağı içindeki ilgili buji ucuna atlayarak bujide ark yaratacak.EE zaten uçlar dokunmadan da plasma devremizden gelen dc akım vardı.

Benim anlamadığım konu ve devrelerde kavrayamadığım AC\'den DC\'ye çevrilen akımın ateşleme bobinine verilerek daha yüksek ark elde edilmesi.Bunu yaptık diyelim bu seferde elektronik ateşleme modülüm geri besleme alıp zarar görürmez mi?
Aracım elektronik ateşlemeli olduğundan bu iyi olmaz.
Ayrıca lpg için  bağlantılar da ateşleme bobininden alınıyor.Yüksek dc lpg sistemine de zarar vermezmi ?

tam bir muamma... Kafamda bitiremiyorum ki bağlantıları aracıma uygulayayım.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

philipmsno

Valla bende hiç bir şey anlamadım!  : )))
Acaba şu volkswagen bus\'unda deneyen amcaya soramaz mıyım diye youtube kullanıcı adına baktım aradım geçende ama bulamadım amcayı. google da genel bi aratayım iyisimi...
         İşin içine elektronik ateşmele, LPG vs girerse ayvayı yedik. Dediğiniz gibiyse araca uygulamada bir sürü sorunla karşılaşıcaz demektir! 
         Bu gaz oksijen olayını araştırdım ayrıca, sıvı oksijen (düşük sıcaklıktaki) manyetiklik gösteriyormuş ama gaz halinde çook düşük etkileniyormuş manyetizmadan. oksijenin elektron hareketinin çok hızlı olmasından dolayıymış zannımca. Ben meyer tipi iç borunun (eksi elektrod) içine mıknatıslar koyup alttan üstten yalıtkan tıpayla kapatıp oksijeni eksiye çekmeye çalışmak gibi bi teori üretmiştim kafamda. Denemeden tam birşey de söylenemez sanırım...
         Bir soru daha belirdi kafamda; içinden akım geçen her kablo bir miktar manyetik etki gösteriyormuş. Bu kablo bobin şeklinde sarıldığında dahada büyük bir manyetiklik gösteriyormuş. Bir de manyetik alan kablosuz bir iletkenmiş. Manyetik alan çemberi içinde kalan her cisim iletken içinden geçen akımdan etkileniyormuş. (Örnek ışıkları yanan mouse, tesla bobnine yaklaştırılınca kablosuz yanan ampul vb.)  E şimdi bizim araçta kullandığımız indüksiyon bobini manyetik alan yaratmıyor mu? Akımı güçlendirmekten bahsediyoruz ve bujdeki rezistansı kaldırmaktan. Bu manyetikliği en üst seviyeye çıkarmaz mı? Bunun araçta başka olumsuz etkileri olabilir mi? Sorular sorular uykularım kaçıyo boyuna : )))

ozantavsan

Aracımızın ateşleme bobinin teslanın buluşudur.Aslında bir tesla bobinidir.Ateşleme bobinimiz yalıtımlıdır.Dikkat edersen dışı aliminyumdur.Aliminyum dış yüzeye floaran yaklaştır yanmaz.Lambayı dokundur yanmaz.Lamaba ve benzeri şeyler sadece yüksek voltaj çıkış ucu dışarıya bırakıldığında yanar.

Akşam denedim.Ana buji çıkış kablosuyla masaya koydum.Aldım elime florasan ampülü.Lambanın bir bölümü 15 cm uzakta durmasına rağmen yanıyor.Sonra kablo ucuna yaklaştırınca.Ohhhh   lamba biraz daha yandı ama benim elimide gıdıkları .Sonra lambayı masaya bırakıp kabloyu yaklaştıdrım.Ark lambaya atlayınca biraz daha parlaklaştı.Sonra süper beyaz ledlerden koydum 3 voly ile çalışanlardan.Bir ucuna ark atlayınca yandı ama çok parlak değildi.

Elektromanyetik alan yaratmaması için ateşleme bobinimiz yalıtımlıdır.Bujilere giden kablolar yalıtımlıdır.
Böyle olmasaydı araçta teyp çalıştıramazdık.Öyle bir manyetik parazit olurduki motoru dinlerdik.
KAlitesiz ve eski buji kablolu araçlarda teypte parazit sorunu hep yaşanır.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

philipmsno

Hımm... Teşekkürler. Şimdi anlaşıldı konu...
        Bu gün nnnihayet vosvosun marşına bastık. Bir kaç günlüğüne taburcu oldu. Ayar için geri dönecek. Aküm bitmişti basa basa bujilerim eskiymiş değişmemiş ustada sökünce, üstünde değiştirdik. Bu gün bujilerin önemini bir daha anladım ateşlemede  ve motorda. Sesi düzeldi bujiler değişince. Sağlıklı plasma ateşleme çok şey katacak araca.
        Yarın biraz dolsun akücüğüm hidrojen düzeneğimi heemmen deniyorum. Ne ampermetre ne voltmetre ne termometre var elimde ama bi aküye verelim kalboların uçlarını ne tepki verecek bakalım dry cell... Plasma arc için daha inverter bakamadım koşturmacadan. Erzincan\'da tecrübeli bir elektrik ustam var ona göstericem gidince plasma devresini ve şu artı şase eksi şase olayını, bakalım ne diyecek. Bu gün dinamomu bağlayan usta işin içine convertır girince işler değişir meğişir dedi yoksa devre boşalır dedi amma, haftaya bitecek bu muamma: )
         Kolay gelsin, herkese iyi çalışmalar...

ozantavsan

Ben bu resimdeki devreyi kullanmaya karar verdim.Nedeni ise mevcut ateşleme sistemine bir müdahale yok.Ateşleme bobinine doğrudan bağlantı yok.

Resimdeki ingilizce anlatım şöyle.

A,B,C ve D doğrudan her bir buji kablosuna bağlanır.Mevcut ateşleme sistemini olduğu gibi bırakın.
İnverter\'ı aracın şase topraklamasından yalıtın(temas ettirmeyin).Bu devre 48Kv\'ya kadar ateşleme palsi oluşturabilir.Paralel olarak bağlayacağınız her bir kondansatör bujilere giden enerjiyi arttırır.

Not : Bu devre ateşleme bobinininden negatif ateşleme ile kıvılcım oluşturan tüm araçlarda kullanılabilir.
Pozitif ateşleme kıvılcımı kullanan araçlarda diyot yönünü değiştiriniz.

---------------
Bu devrede LSI 100T ibareli trafo yerine vidyomda gösterdiğim dimmeri bağlamayı düşünüyorum.Köprü diyotuda kullanacağım.
Bu devreyi bahsettiğim şekilde tek buji için yapacağım.Tek bir diyot dizisi ve tek bir buji.Devreyi yapınca bu şekilde çalıştıracağım ,ateşleme bobini ve sürücü devresini bağlamadan.
Eğer bu şekilde çalıştırınca bujide kıvılcım oluşmazsa tam benim istediğim şey olacak.
Ateşleme  bobinini bağlayınca kıvılcımı arttırırsa aracıma gözüm kapalı bağlarım.

Eğer ateşleme bobini bağlamadan ark oluşuyorsa ,ateşleme bobininide bağlayacağım.Ark artıyorsa ve ateşleme devresine zarar vermiyorsa aracıma yine bağlarım.

Bu arada plasma ignition ile ilgili bugün çok araştırma yaptım.CDI IGNITION olarakta arama yapın.SAdece plasma olarak geçmiyor bu konu.

CDI : Açılımı Condanser Decharge Ignition : Kondansatör deşarjlı Ateşleme .Yani bizim konu.
Google görsellere CDI IGNITION CIRCUIT yazıp aratın.Değişik devreler göreceksiniz.

Ve bugün gözlerim ağırdı araştırmadan , baş ağrısından hiç bahsetmiyorum bile.BU sistem için uygun bujide araştırdım.Buldum ama sizlerle paylaşamadım.Forumda bakım vardı ve giremedik.Bulursam eklerim.

ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

philipmsno

Bu nexus tabanlı devre daha güzelmiş, normal ateşlemeye hiç dokunmadan , bir sürü değişikliğe gerek kalmadan plasma arc!... Ozan hocam emeğine sağlık. Araştırdığına değmiş hakikaten...

ozantavsan

Gece olii ben foruma bakii ,siz gelmisiniz ... Nirdesiniz ?  Bu saatte beni burdaa yalnız bırakisiniz :)
Ben korki korki .....................        02:39

ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

ozantavsan

ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

philipmsno

Hayırlı kandiller herkesee...
     Ozan hocam, ben her gün bakıyorum foruma, ama bi gelişme yok bende... Konu ilk açıldığında epey bi rağbet vardı konuya ama hevesi mi kaçtı arkadaşların ne oldu anlamadım. Ya da uyguladılar, yaptılar da  kenara mı çekildiler ? Sanıyorum ki işin teorik kısmı doyuma ulaştı ve atrık denemelerin deneylerin konuşması lazım. Ben daha başlayamadım bir türlü, ama plasma konusunda ozan hocam sona yaklaştı yaklaşmasına da tek başına yol alıyor! 
     Canın sıkılmasın hocam bu kişisel bir hobi artık bence: ) Ben sıkı takipteyim. Hani yapıp uygulasakta verim de alsak mükemmele ulaşana kadar bu konu kafamızda kapanmayacak sanırım...

betelguz

Hayırlı kandiller.
Uzun zamandır yazamadım foruma.Plasma ateşleme sistemi düzgün çalışırsa yakıt tasarrufunda faydalı olabilir.Sonuçta hidrojenin yaptığını yapacak. Ateşlemeyi iyileştirmek.
Eskiden yaptığım bir ruby lazer devresi vardı.ondada 4 adet çok büyük kondansatör 220 voltta şarj ediliyordu.Bu kondansatörler direk flaş lambaya bağlılar.yaklaşık 500-600 volta kadar doluyordular.Ancak bu voltajda flaş lamba ateşlemiyordu.Ateşleme yapması için ayrı bir yüksek voltaj oluşturan bir trafo  küçük bir kondansatörle tetiklenerek 3-5bin volt oluşturması sağlanıyordu.Bu tek başına flaş lambada ateşleme yaptığında çok küçük bir ışık oluşturuyor.Ancak büyük kondansatörler bağlı olduğunda trafonun ilk ateşlemesiyle birlikte  kondansatörlerde boşalarak çok güçlü bir ışık oluşturuyor.
Burada yapılmaya çalışılan devrede temelde benim lazer devresi ile aynı.Ateşleme bobini ateşleme yapmadığı sürece kondansatörler bir ateşlemeye neden olmazlar.Çünkü o denli yüksek bir voltaja ulaşamazlar.Fikir vermesi açısından devre planı  ve yapılmış halinin resimlerini ekliyorum.

cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

philipmsno

Heaa, bu kapacitör ile kondansatör aynı şeymiş beyaa: )
Bu akşam şu derve elemanlarını yavaş yavaş öğrenmeye karar verdim de...
O zamaan şimdi LT10A07 bir ac-dc dönüştürücüsü.  10uF dedikleri bir kondansatör, BY255 diyoot (37 tane çok değilmi ama yaa:) LSI 100T de trafo. Şu kalınlıkta 0,19 dirence sahip telle 330 tur sarılmış???... Bu trafonunda başka bir adı var mı elektronik dilinde acaba ?

ozantavsan

kondansatör : Kapasitör , Condanser , Capacitor  .Elektronikte C ile ifade edilir.
Direnç    : Resistör , Resistor         Elektronikte R harfi ile ifade edilir
Diyot : Diode   Elektronikte D ile ifade edilir
Trafo :  Transformer     
Bobin : L ile ifade edilir.

Philipmsno  aşağıdaki link işine yarayacaktır.Devre elemanları ve görevleri üzerine bir dosya.

http://www.obitet.gazi.edu.tr/MEGEP_files/Temel%20Elektrik%20ve%20Elektronik%202.pdf

Betelguz : Dün Youtube\'ta History Channel\'in bir belgeselini izledim.
Orada şöyle bir cümle geçti
\" Atmosfere doğru yükselen su buharı ,burada ultra viole ışınlara maruz kalır.
Bunun sonucunda su hidrojen ve oksijene ayrılır.Havadan hafif olan hidrojen atmosferin üst kısımlarına yükselir ve orada kalır.Oksijen ise aşağılara iner.
\"

Bu anlatımla bizde suyu ultraviyole ışıkla ayrıştırabilirmiyiz diye araştırmaya başladım.Şimdilik bulduğum şey.Ultraviyole ışığın su arıtma cihazlarında dezenfekte amaçlı kullanıldığı.Sizin fikriniz nedir.Ultraviyole ışık bombardımanı ile ayrışım yapılabilirmi ?
Veya elektroliz ile birlikte daha verimli hidrojen elde etmek için kullanılabilirmi?

Bugün Sizlerle biraz belgesel paylaşmak istiyorum.Hepsi yeşil enerji ve hidrojen ile ilgili.

Animated Documentary, Hydrogenhttp://www.youtube.com/watch?v=Ga-yOl5HnH8

Building Green                    :   http://www.youtube.com/watch?v=r5_BknLD2PU

future tech hydrogen car    :   http://www.youtube.com/watch?v=6DokQQ-VpbM

World\'s 1st Hydrogen Fuel Cell Jet-Wing UAV  :  http://www.youtube.com/watch?v=s4NSUA-soKs

Hydrogen; Nature\'s Fuel   :  http://www.youtube.com/watch?v=76ujMtLr5Z8

GM EV-1 Hydrogen Fuel Cell Documentary clip
  :  http://www.youtube.com/watch?v=8KPbklvIaMs

Renewable Resources Documentary: Hydrogen : http://www.youtube.com/watch?v=P3kC_GOy2zw

ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

philipmsno

ozantavsan

Ne güzel Felsefe dersinden bir terimi hatırlayan biri ile karşılaşmak.Severdim felsefe dersini.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

betelguz

Alıntı yapılan: ozantavsan - 05 Temmuz 2012, 10:10:42Betelguz : Dün Youtube\'ta History Channel\'in bir belgeselini izledim.
Orada şöyle bir cümle geçti
\" Atmosfere doğru yükselen su buharı ,burada ultra viole ışınlara maruz kalır.
Bunun sonucunda su hidrojen ve oksijene ayrılır.Havadan hafif olan hidrojen atmosferin üst kısımlarına yükselir ve orada kalır.Oksijen ise aşağılara iner.
\"

Bu anlatımla bizde suyu ultraviyole ışıkla ayrıştırabilirmiyiz diye araştırmaya başladım.Şimdilik bulduğum şey.Ultraviyole ışığın su arıtma cihazlarında dezenfekte amaçlı kullanıldığı.Sizin fikriniz nedir.Ultraviyole ışık bombardımanı ile ayrışım yapılabilirmi ?
Veya elektroliz ile birlikte daha verimli hidrojen elde etmek için kullanılabilirmi?

Birkaç yıl önce akvaryumumda suyu bakteri ve yosunlardan temizlemek için UV lamba kullanıyordum. Bu lamba 18 wattlık bir lamba idi. Suda herhangibir gözle görülür bir gaz ayrışımı, çıkışı görmedim.Piyasada bulunan UV lambalar genelde 7-25 watt civarıdır.Güneşten gelen UV  ışıma atmosferin üst katmanlarında lambaya göre çok daha güçlü olacaktır. Buda buhar halindeki suda ayrışmaya neden olabilir.Şuanki imkanlarımızla suyu UV ışıkla verimli şekilde ayrıştırmanın pek mümkün olmayacağı fikrindeyim.

Hidrojenle ilgili çalışmalarım devam ediyor. Şuan hidrojen ve oksijen çıkışı ayrı ayrı olacak bir kuru hücre yapımı için malzeme tedarik aşamasındayım.Biraz masraflı oluyor ama sonuç iyi olursa buna değecek.Şuan günümüz araçlarının hemen hepsi oksijen sensörlü araçlar.Bu araçlara hho gazı verildiğinde oksijen sensörüne fiziksel veya elektronik bir müdahale yapılmadığında yakıt tüketimi dahada artmakta.Bunun sebebi motora hho ile verilen fazladan oksijen gazı.Eğer motora sadece hidrojen verirsek bu sorun otomatikman ortadan kalkacak. Araç yazılım ve donanımına bir müdahalede gerekmeyecek.Diğer tür çözümlere göre çok daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.Böylece piyasada hidrojen takılamayacak araç kalmayacak.Bir süredir ürünlerimi yurtdışınada satmaktayım.Kanadadan yoğun talep oluyor.verilen bilgilere göre kamyonetlerde %10 civarı tasarruf yapılmış.Pakistana verdiğim setlede toyota corollada %20 lik bir tasarruf sağlanmış.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

ozantavsan

Çalışmalarını takdir ediyorum.Yeri geldi çok yüklendiler sana , ama yılmadın devam ettin.
Yurtdışında senin ürünleri kullananlardan vidyo isteyebilirsin montaj esnasında.Ben Ebay\'den çelik plakaları aldığımda sitelerine üye olup montajı vidyo veya resimle aktarmamı ve yorumda bulunmamı istemişlerdi.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk