Yakıt tasarruf cihazı / Suyla çalışan araba olayı

Başlatan sibernetik, 24 Eylül 2010, 00:32:54

eypde

Alıntı yapılan: fatih - 20 Temmuz 2012, 18:25:03merhaba arkadaşlar. eypde arkadaşım hayırlı olsun başarılı çalışmalarda kullanırsın inşallah, plakanın ebatları ve kalınlığı nedir, birde ne kadara aldığını sorucaktım 

hayırlı akşamlar

başarılar

teşekkürler Fatih kardeşim  1m*2m 130 tl istiyorlar 0.6mm kakınlık 1mm baya bi ağır oluyor bu ebatta

Arkadaşlar banada lazım bir ampermetre 50A lik flan Ankarada yada nette varmı bildiğiniz bi yer ankara konya sokakta 50A  olana birisi 90TL dedi hemen yanındaki dükkana sordum aynısına 50TL dedi nasıl iş anlamadım..

eypde

Selamun aleykum arkadaşlar sizlere uzun beyin jimnastikleri sonunda yeni tasarladığım youtube ve internet aleminde bulamıyacağınız  TAMAMEN BAĞIMSIZ  ve AKIM KAÇAKSIZ  kendi tasarladığım hücremi tanıtacağım  :)

plaka ebadı14*25     8 plaka 7 hücre         hücre içi  13*21 cm        yani 273 cm2          13.8V / 7 = 1.97V hücre başına   

henüz tamamlamakta olduğum bağımsız elektroliz sıvısı tankları her hücreye ayrı tank yapıcam... Tankları sığdırmak zor olucak ama uzun yüksek ve yanyana bitişik olarak yapabileceğimi düşünüyorum tanklardan çıkıştan sonra gazlar tek bir bublerde birleşebilir...

eypde

devam..

betelguz

Eypde arkadaşım iyi güzelde bu hücredede  kaçak akım olacak. Bu kadar uğraşmaya gerek yoktu bence.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

philipmsno

Herkese merhabalar... Biliyorum forum her gün kontrol ediliyordur ben gibi ama ramazan rehaveti çöktü sanırım kayılımcılara :D Ben açıkçası akü patlatma olayından sonra sigortasız vs siz dokunmuyorum bile düzeneğe. Elektrikçim, montajı yapacak olan iyice oruç çarptığından yarın yaparız öbür gün yaparız sukoyverdi. Bende o gerekli araç bağlantısını yapmadan dokunmamaya and içtim :) Sodyum hidroksitti, akü asidiydi derken arabanın döşemeler leke içinde kaldı. Ben ekmek sodası kullanmaya karar verdim. Mali krizdeyim birazda, tayin işleri başladı o işlerde biraz yoluna girsin sanırım o zaman devam edebilicem.
      Ozan hocam sizde ne var ne yok? PWM den vazgeçtim sizin gerekli görmüyorum tavsiyenizden sonra. Plasma spark düzeneği ne durumda? İş güç yoluna koymuşsunuzdur umarım...

ozantavsan

Benimde işyeri kapanma ,iş arama derdim var.Araya ramazan girdi.
Yağ var , un var , şeker var bir türlü tatlıyı yapamıyorum.Bütün malzemeler var.İş basit elim ermiyor.
Akşam 22 gibi eve geliyoruz hanımla.Saat 02:30 sahura kalkış.Yatış 5:00..Bu zaman darlığında elim ermiyor.
Ayrıca aracımın üst kapak contasını değiştirmiştim.1000 km sonra tekrar sıkılacaktı.1500 km oldu ustadan randevu alamadık.Ben arayacağım dedi 2 hafta geçti.Abi ramazana bırakmam seni demişti ramazan geleli  9 gün oldu.13 ağustosta fenni muayene var.Biraz maddi sıkıntı var , derken hal böyle elim ermedi.
İnsanın keyfi yerinde olmayınca hiçbirşeye el süremiyor.

Aslında geçen sistemde kullandığım malzeme boyutlarını ölçtüm.Neye monte edeyim ,ne kadar yer kaplar ,yok yüksekliği kaç olsun , eni kaç olsun, bagajamı koysam , motor bölümüne mi monte etsem.Her sahur sonrası başımı yastığa koyduğumda bunları düşünüyorum.Yapacağız amma önce biraz keyiflenmek lazım.
En azından şu fenni muayene geçsin , bayram sonu takmak istiyorum.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

eypde

Alıntı yapılan: betelguz - 27 Temmuz 2012, 20:06:52Eypde arkadaşım iyi güzelde bu hücredede  kaçak akım olacak. Bu kadar uğraşmaya gerek yoktu bence.

Betelguz arkadaşım kaçak akım nasıl  olacak birde açıklarsanız  sevinirim benim  projede hiçbir kaçak yoktur.  Tam incelerseniz ben belki tam anlatamamış vede resimleyememiş olabilirim ama kesinlikle kaçak akım yoktur sıvı tanklarına kadar  ayrı olarak tasarlandı kaçacak bir yer yok  :D saygılar

musti.1836

herkeze hayırlı ramazanlar.

bana yardımcı olurmusunuz. kondansatörü neye göre seçmem lazım. kapasite arttıkça hızıdamı düşüyor. kondansatörün voltajını neye göre belirlememiz lazım. arçtaki ateşleme hızlı oldugu için hızlı şarj ve deşarj olacak bir kondansatör lazım ama bunun hakkında hiç bir fikrim yok.

kondansatör degerleri hakkında pek bir fikrim yok bana yardımcı olursanız sevirim.

şu iskenderunda bir elektronikçi  bu formu okuyupta bana yardımcı olacak bir topragım varsa bana ulaşsın :)

coco

kymco like 125 motorum için hho çalışmalarım devam ediyor.
enson cok calısmasından ötürü konjektörüm yanmıstı degıstırdım youtube da eski bir vidyo geldi aklıma sitedeki üstadlara danısmak istiyorum

sanırım pwm devresi kurulmus sistemde 4000 mikrofarat da kondansatör var bu devre konjektörü patlatmamak için kurulmus olabılır dıye dusunuyorum

ama asıl merak ettıgım kondiransatörü devreye nasıl bagladıgı ve devredeki tam görevi nedir?

http://www.youtube.com/watch?v=k3NgzyqoHog

şimdiden teşekkürler...

sibernetik

Arkadaşlar herkese selamlar.Aydin Didimdeyim.Cepten baglandim,bisiler karalamaya çalışıyorum.Net yok anlayacağınız,internet cafeye filan gitmek gerekiyor.Fırsat bulursam bisiler yazmaya çalışırım.Herkese selamlar,iyi çalışmalar.

musti.1836

ozantavsan

Kondansatör değerinin küçük olması , daha hızlı şarj olmasını sağlar.Deşarj sonrası daha çabuk şarj olur.
Değer büyüdükte kondansatörün şarj değeride değişecektir.

Örneğin 100 mf kondansatör misal olarak 1 saniyede şarj olup enerjisiyi depolayabiliyorsa
1000 mf 2 saniyede şarj olsun.

Küçük bardak daha çabuk dolar ,büyük bardak daha geç.Küçük bardağı çabuk bitirebilirsin büyük bardakta süre biraz daha uzar.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

betelguz

Eypde arkadaşım resimlerden anladığım kadarıyla en dıştan giren su ilgili olduğu hücreye gidene kadar yine arada boşta olan metal levhalara azda olsa temas ediyor. kaçak akım olmaması için suyun diğer levhalara temas etmemesi gerek. Sen eğer aradaki levhalara teması engellemek için plastik bir hortum takarak izolasyon sağlamışsan  o zaman kaçak akım dediğin gibi olmaz. Ama tabi bu resimlerden  anlaşılmıyor.
cyberenerji. com Hidrojen sistemlerinde son nokta

eypde

SN Betelguz teşekkürederim aydınlatıcı bilginizden ötürü  yeni bir bilgi daha öğrenmiş oldum aslında ilk yaptığım hücrede metallere bile temas yoktu içerdede boru vardı ama patlak oldu sağlam olmadı boruları söktüm şu an metaller yoluyla temas var evet dediğiniz gibi şu haliyle kaçak akım var

Hükümet tarafından öldürüldü Su Yakıt Hücreli Inventor
http://www.youtube.com/watch?v=PSS1ZMdt3FQ&feature=watch-vrec

ozantavsan

Plasma Plasma derken uzadıı gitti mesele..

En iyisi düzgün bir sistem yapıp devam etmek.Gerçi halen ramazan mağrurluğu devam ediyor.El kol salıyor.
Ancak dün akşam sahura kadar şu plasma ignitiona el atayım dedim.

Plastik kutuya yeni devre ve aparatlar için işe giriştim.Biraz daha sürümcemede kalır ama boş durmaktan iyidir.
Resimlerle anlatayım.

devrede gördüğünüz yeşil klemensler kondansatör bağlamak için.Böylelikle istediğim kapasitede kondansatörü sök tak yaparak deneyebileceğim.Seri olarak bağlamamada olanak sağlayacak şekilde yapıyorum.
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

ozantavsan

daha foto çok
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

ozantavsan

devam fotoya
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

ozantavsan

5 dosya ek sınırı çoook azzzz...
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk

gevv

Alıntı yapılan: ozantavsan - 08 Ağustos 2012, 17:23:055 dosya ek sınırı çoook azzzz...

hocam  sıkıştırıp tek dosya olarak ekleyebilirdiniz rar, zip :)

ozantavsan

Biliyorum da herkes uğraşmadan görebilsin diye ekledim sıradan
ozantavsan.blogspot.com
alternatifyakit.tk