Ana Menü

ON - OFF BUTON

Başlatan mustafaaxu, 19 Kasım 2020, 09:05:01

seron

@asma 'nın bahsettiği iyi oldu, birşeyler aktaracaktım ama unutmuşum. Şu pdf'yi açınız ve 65. sayfaya gidiniz:
http://www.talkingelectronics.com/projects/200TrCcts/101-200TransistorCircuits.pdf

Oradaki yazıda devrenin 13,5Voltta çalışması gerektiğini söylüyor. Başka olmaz diyor. Şimdi bulamadım, yine bir başka pdf'de aynı adam bazı bilgisayarların COM portundaki voltajın uygun olmaması sebebiyle pic programmer devrelerinin bazen düzgün çalışmayabileceğini aktarıyor. Dolayısıyla bu önemli bir ayrıntıydı paylaşmak istedim.

AX

RS232 Portla bir sürü Telefon programlamak için Interface, Eeprom, PIC Programmer v.s yapmıştım hepsinin besleme gerilimini COM Portundan kullandım fazla akıma gerek olmadığı için 1N4148 yeterli oluyordu hatta zener diyot ve transistörle gerilimi sınırlamam gerektiği devrelerim de olmuştu. Siz eşik değeri çok daha düşük olan Schottky Diyot kullanın çalışacağını düşünüyorum hatta MAX232 IC lerin içinde gerilim katlayıcılar mevcut bu entegreyi programlamada kullanabilirsiniz.

07 Osman

Herhalde güzel ve faydalı şeylerden bahsediyorsunuz. ::op  :)