Ana Menü

LED Lamba Bozuldu, Güç Kaynağında Yardım Lazım

Başlatan seron, 20 Ocak 2019, 19:20:25

Kazasker

tebrik ederim el birliğiyle bir mesele daha çözülmüş oldu. ben de payıma düşen birşeyler kattıım kendime. sağolun var olun :)
Tanrı Türkü Korusun
TB1BSE

seron

Çocuklar dün gece gene cartayı çekti bizimki. :D
Bozuk üçlü diye gösterdiğimin hemen sağındaki üçlü de de siyah noktacıklar oluşmuş.
Ben de 22 Ohm'un bir ucunu çıkarıp bu yeni bozulan üçlünün sağına lehimledim. Çalışıyor. Ama galiba böyle bozula bozula gidecek...
En iyisi şerit LED bulup üçer üçer kesip seri bağlamak. Hele hepsi bozulsun da :D

gokrtl

Alıntı yapılan: seron - 24 Ocak 2019, 16:55:36Çocuklar dün gece gene cartayı çekti bizimki. :D
Bozuk üçlü diye gösterdiğimin hemen sağındaki üçlü de de siyah noktacıklar oluşmuş.
Ben de 22 Ohm'un bir ucunu çıkarıp bu yeni bozulan üçlünün sağına lehimledim. Çalışıyor. Ama galiba böyle bozula bozula gidecek...
En iyisi şerit LED bulup üçer üçer kesip seri bağlamak. Hele hepsi bozulsun da :D

Ahahaha...
Demekki dirençle olmuyor. Benim tamir ettiğim uzun süredir sorunsuz devam ediyor. Üşenme ledleri değiştir  :))

seron

O kadar LED yok :)
Ama elimde warm LED çubuk var iki tane. Onları kesip üşenmeden yapıştırabilirim. Işık gün ışığı olacak ama olsun.  Lambanın kutusu içinden değerli lan :D İçini her türlü değiştirirsin ama dışı bulunmaz. Elektrikçilerden balkonlara takılan plastik apliklerden alıp böyle tasarruflu lamba yapacağım iki üç tane. Yapımı da çok kolay. Daha evvel benzerini yapmıştım bu defa güçlüsü olacak:
https://320volt.com/forum/index.php/topic,5274.0.html

gokrtl

Alıntı yapılan: seron - 24 Ocak 2019, 17:52:17O kadar LED yok :)
Ama elimde warm LED çubuk var iki tane. Onları kesip üşenmeden yapıştırabilirim. Işık gün ışığı olacak ama olsun.  Lambanın kutusu içinden değerli lan :D İçini her türlü değiştirirsin ama dışı bulunmaz. Elektrikçilerden balkonlara takılan plastik apliklerden alıp böyle tasarruflu lamba yapacağım iki üç tane. Yapımı da çok kolay. Daha evvel benzerini yapmıştım bu defa güçlüsü olacak:
https://320volt.com/forum/index.php/topic,5274.0.html
Arızalı olanları değiştirsen stabil çalışır bence. Hepsini değişmene gerek yok. Demekki direnç ledin işini göremiyor.

seron

Alıntı yapılan: gokrtl - 24 Ocak 2019, 17:58:17Arızalı olanları değiştirsen stabil çalışır bence. Hepsini değişmene gerek yok. Demekki direnç ledin işini göremiyor.
Anlamadın, arızalı olanları dahi değiştirecek uygun LED yok. Şeritteki LEDler özel. Özelliklerini bilmiyorum. Elimdekiler ise standart 5mm-3.2V-20mA. Bunlar olmaz.

Direnç LEDlerin işini göremez doğru. Arayı direkt birleştirmeye çekindim. Çünkü o gerilim ve akımdaki en ufak değişmenin devreye ne yapacağını bilmiyordum. Bu nedenle 820 Ohm - 3W bağladım oraya. Fakat lambalar fotoğraf çekiyor gibi kıp kıp kıp yapmaya başladı. Sanırım SMPS sapıttı. Bu defa 47 Ohm - 0.5W bağladım. Isındı. Ben de 22 Ohm - 3Watt'ta karar kıldım. 22Ohm devrenin direncini değiştirince, SMPS devre akım ve gerilimini dengelemeye çalıştı. Bunu yaparken de sanırım diğer LEDleri patlatıyor. Şayet yanılıyorsam, LEDlerin zamanı gelmiş de olabilir. O nedenle bu böyle devam ederse, devredeki V-A'yı kafasına göre ayarlamaya çalışan SMPS'i devreden çıkarıp kendi bildiğimi de yapabilirim.

stk4221

Serhat gardas gel şu işi seridled le yapalım 1 metrede 14watt 700 lm olması lazım. 1200 mlA.
vatan kanla alınır ter ve göz yaşı ile korunur

seron

Öyle yapıcam. Hele bi bozulsun, göstericem ona gününü. ;)

calderon61

Yanlış yere yazmışım.