Ana Menü

LM1875 ile iyi kalite ampli tasarımı

Başlatan Mr_YAMYAM, 02 Kasım 2018, 18:48:01

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: H_SerhatY - 24 Ocak 2019, 19:57:36Aaabi ben o paraya uzay istasyonu kurarım ;D ;D
İstasyonu kurarsın kurmasına da içi boş kalır :D

Mr_YAMYAM

ozgurece

Mr_YAMYAM Hocam doğru söylediniz. Audio kabin almakla iş bitmiyor ki arkadaşlar. Belki üst seviye kabinlerde çok gerekli olmasada orta seviye tüm Audio kabinlerde Hop Filtresini değiştirmenizi şiddetle tavsiye ederim. Bakın E51 Sony kabinleri modifiye yapmıştık medium ve tweter ları onursal hocam gönderdi ayrıca Hop filtresi için öneride bulundu bende Ebay dan satın almıştım. Ama iyikide almışım. resimde eski ve yeni hali .Evet görünüş güzel ama önemli olan tabiki sesi. Peynir :)  Pionner (Onursal Hocamın önerisi  woofer ) ilavesiyle süper oldular. Kabinlerde izolasyonuda unutmayın derim.

[IMG]https://resmim.net/f/P7poaM.jpg[/img]
[IMG]https://resmim.net/f/4mWrXS.gif[/img]

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 24 Ocak 2019, 20:05:45Mr_YAMYAM Hocam doğru söylediniz. Audio kabin almakla iş bitmiyor ki arkadaşlar. Belki üst seviye kabinlerde çok gerekli olmasada orta seviye tüm Audio kabinlerde Hop Filtresini değiştirmenizi şiddetle tavsiye ederim. Bakın E51 Sony kabinleri modifiye yapmıştık medium ve tweter ları onursal hocam gönderdi ayrıca Hop filtresi için öneride bulundu bende Ebay dan satın almıştım. Ama iyikide almışım. resimde eski ve yeni hali .Evet görünüş güzel ama önemli olan tabiki sesi. Peynir :)  Pionner (Onursal Hocamın önerisi  woofer ) ilavesiyle süper oldular. Kabinlerde izolasyonuda unutmayın derim.

Hatırlarsan o filtreleri alırken bazı kondansatörlerin önemine değinmiştim.
Diğeri aşırı pahalı olduğu için en uygun bu ürünleri almıştık.
Bak aynı kondansatörlerden kullanan bir kişi daha :D
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-muzik-sahne-sistemleri-eminence-psd-2002-8-tweeter-2-yollu-crossower-set-son-fiyat-624904679/detay
EMİNE gıız :D

ozgurece

Mr_YAMYAM Hocam Ben çok anlamam siz çok daha iyi bilirsiniz ama bu filtre devresine voltaj mı uygulanıyor Aktif Hop devresi mi.  ?
[IMG]https://resmim.net/f/7HnBIn.jpg[/img]
[IMG]https://resmim.net/f/N0wy4R.jpg[/img]

Mr_YAMYAM

O devrede koruma özelliği var sanırım.
Belli bir gücün üzerinde arsız sinyal gelirse devreyi anlık kesiyor. Ya da overload lambasını yakıyor.

gokrtl

[attach type=image]10789[/attach]

[attach type=image]10791[/attach]

H_SerhatY

Alıntı yapılan: gokrtl - 24 Ocak 2019, 21:02:10[attach type=image]10789[/attach]

[attach type=image]10791[/attach]
Çok iyi olmuş. Canım çekti akşam akşam ;D

Mr_YAMYAM

Bence de şipirdek olmuş.
Sağlam ve emin adımlarla gidiyorsun.

gokrtl

@Mr_YAMYAM abi
Soru 1 fan devresini nereye konumlandırıcaz?
Soru 2 lm317 için 18v kullanıcam demiştim. Isı olayını göz önünde bulundurarak trafonun 10v çıkışını kullansam fan için yeterli mi? Lm317 üstün de voltaj düşümü var mı?

[attach type=image]10793[/attach]

Mr_YAMYAM

Tam buraya koy anasını satıyım :D (Üle ayıp ettik. Sözüm forumdan dışarı)
[attach type=image]10795[/attach]
Trafoda 10V ac çıkışın varsa tam ideal fan devresi için.
Eğer tek 10V ise köprü diyot kullanacaksın. 2X10V ise iki dene normal diyot kullanacaksın.
10V AC de resimdeki soğutucuların yeterlidir.

H_SerhatY

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 24 Ocak 2019, 21:45:45Tam buraya koy anasını satıyım :D (Üle ayıp ettik. Sözüm forumdan dışarı)
[attach type=image]10795[/attach]
Trafoda 10V ac çıkışın varsa tam ideal fan devresi için.
Eğer tek 10V ise köprü diyot kullanacaksın. 2X10V ise iki dene normal diyot kullanacaksın.
10V AC de resimdeki soğutucuların yeterlidir.

:o :o

Mr_YAMYAM

DUR DUR bişeyi unuttum.
Ana soğutucun şaseye tam temas etmiyorsa yani vidalı değilse fan devresini dediğim yere koyma.
Hemen PSU nun önüne hop çıkışlarının arkasına doğru ortala.

gokrtl

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 24 Ocak 2019, 21:51:25DUR DUR bişeyi unuttum.
Ana soğutucun şaseye tam temas etmiyorsa yani vidalı değilse fan devresini dediğim yere koyma.
Hemen PSU nun önüne hop çıkışlarının arkasına doğru ortala.

Peki lm1875 leri soğutucuya direk yapıştırayım mı yoksa yalıtkan malzeme ile temasız yapıştırma mı yapayım?

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: gokrtl - 24 Ocak 2019, 22:03:08Peki lm1875 leri soğutucuya direk yapıştırayım mı yoksa yalıtkan malzeme ile temasız yapıştırma mı yapayım?
Yaf gardaş. O konuda okumamıştım LM leri.
Bizim ET'li ve de kıym'ETli @memleket  ve @Kazasker  den bilgi yiyelim. Yalıtım yapmışlar mı?
Haa yapıştırma derken herhalde civatalı yapıştırmadan bahsediyorsundur.
JAPON ya da ÇİN gibi yapıştırmalar yaparsan köteklerim :D

gokrtl

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 24 Ocak 2019, 22:11:16Yaf gardaş. O konuda okumamıştım LM leri.
Bizim ET'li ve de kıym'ETli @memleket  ve @Kazasker  den bilgi yiyelim. Yalıtım yapmışlar mı?

Yok abiya entegrenin sırtını soğutucuya sıfırlamaktan bahsediyorum. Buradaki yapıştırma kelimesi kimyasal anlamda değil, yaslama anlamında :))

Yalıtımdan kastım da izalatör ve boncuk olayı. Onu biliyorsun zaten.

gokrtl

Ayrıca @memleket  bitirmiş mi bu projeyi? Hiç resim yada video görmedik :))

Kazasker

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 24 Ocak 2019, 22:11:16Yaf gardaş. O konuda okumamıştım LM leri.

Ben yaptım yalıtımı. Sen de yapmalısın mutlaka Soğutucu saseye değerse izalator yoksa kısa devre oluyor. 1875 in metal kılıfında enerji var.
Daha önce memleket üstadın konu başlığında yamyam abi uyarmıştı. İzalator kullan diye.
Tanrı Türkü Korusun
TB1BSE

gokrtl

Peki kilit bir soru sorayım

Tafoda 3 tane ayrı sarım çıkış var.
18v u devrede kullanıcam. 10v'u fan devresinde kullanıcam. İkisinin gnd si ayrı ayrı mı bağlanacak? Yoksa şaselerin birbirine karışması sorun olmaz mı?
Eğer ayrı tutulması gerekse fan devresini kasaya vidayalamam...

[attach type=image]10797[/attach]