Ana Menü

Metal Algılama

Başlatan eemkrks, 09 Ekim 2018, 12:10:23

seron

Alıntı yapılan: Adnancoskun - 12 Ekim 2018, 09:37:12Neden tek kablo?
Mesela benim bahsettiğim sistemde de Blendajlı mikrofon kablosu (piyasa adı bu) kullansanız tek kablo gibidir zaten.

Yani bundaki sıkıntı ne olabilir ?
prop yapma konusuna gelirsek eğer;
 bu devre yada sistem sürekli kullanılacak bir sistemse çok güzel aparatlar yapılabilir  .
yay kullanarak daha istikrarlı çalışması sağlanabilir..
Arkadaşımız yeniliklere açık bir arkadaş. Alternatifler keşfetmek istiyor...

Alıntı yapılan: eemkrks - 12 Ekim 2018, 08:10:25@seron @H_SerhatY  Arkadaşlar değerli cevaplarınız ve emekleriniz için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Frekansla veya kapasitansla metali algılamak aklıma gelmişti ancak daha pratik yöntemler araştırıyordum. Sayenizde birkaç fikir daha edinmiş oldum. Teşekkürler herşey için :D

İyi çalışmalar.
Dün yanlışlıkla oluşan fazla mesajların silinmesini rica etmiştim. Yanlışlıkla son mesaj da silinmiş.
Radyo dalgası üretip bunu metalden okutmayla ilgili bir başka devre tekrar yüklüyorum:

Frekans üretici gürültü üretir ve anten bobini vasıtasıyla yayın yapar. Bu yayın nesneye çarpar. Prob vasıtasıyla algılanır. Metal ve ametal olma durumuna göre sinyal seviyesi farklılık gösterir. Resim bunu anlatıyor.

H_SerhatY

Alıntı yapılan: eemkrks - 12 Ekim 2018, 08:10:25@seron @H_SerhatY  Arkadaşlar değerli cevaplarınız ve emekleriniz için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Frekansla veya kapasitansla metali algılamak aklıma gelmişti ancak daha pratik yöntemler araştırıyordum. Sayenizde birkaç fikir daha edinmiş oldum. Teşekkürler herşey için :D
Sağol. Eğer istersen sana amfinin tüm malzemelerini göndereyim, delikli plakete yap. Ne dersin? Hem fazladan masraf olmaz. En fazla 10 lira tutar ama olsun. Sonuçta artık işime yaramayacak. Göndermemi istersen özelden yaz, konuşalım.

eemkrks

Alıntı yapılan: H_SerhatY - 12 Ekim 2018, 17:13:41Sağol. Eğer istersen sana amfinin tüm malzemelerini göndereyim, delikli plakete yap. Ne dersin? Hem fazladan masraf olmaz. En fazla 10 lira tutar ama olsun. Sonuçta artık işime yaramayacak. Göndermemi istersen özelden yaz, konuşalım.
Teşekkürler elimde lm386 var amfi devresini onunla denemeyi düşünüyorum

H_SerhatY

Alıntı yapılan: eemkrks - 12 Ekim 2018, 17:18:05Teşekkürler elimde lm386 var amfi devresini onunla denemeyi düşünüyorum
Sen bilirsin. Yani benim işime yaramıyor başkasının işine yarasın amaç o :)