Ana Menü

TDA2050 + TIP41 + TIP42 üçlüsü ile amplifikatör.

Başlatan H_SerhatY, 22 Ağustos 2018, 16:22:40

H_SerhatY

Alıntı yapılan: Yusuf usta - 27 Ağustos 2018, 11:47:47Değerli kardeşim, yeni başlayan birinde sabır olmalı bir de saygı.
sabırsızlığınızı hoş görebilir belki karşınızdaki ama saygı farklı bir şey. Daha saygılı olman gerekir. Kutupsuz bir kondansatörün hangi ucu nereye gelecek diye sorulmaz. Kutup olsa bile diyotları takip edip hangi uç nereye gelecek bilmen gerekir. Bilmesen olur mu? Olur elbette. Ama öğrendikten sonra bu tür bir işe kalkışman gerekir. Sabırla ve sırayla...

Adamcağızı takip ediyorum günlerdir seni muhatap alıyor, zaman ayırıyor, bildiğin "paylaşım" yapıyor. Gurur yok, kibir yok, senin bir "işi" halletmen ve bir şeyler öğrenmene "özel" olarak çalışıyor...

sonuç: "haa, öyle oldu yani"...

sen bence biraz şapkanı önüne koy düşün.
(Ayrıca paylaştığın resim kimsenin işine yaramaz. LYT dosyası olarak paylaşsaydın belki olurdu.)

selamlar.
Hocam, bu çok farklı bir şey. Bize okulda 2x2=4 diye öğretiyorlar, değil mi? En basit örnek. Şimdi siz bu bilgiyi eksik verirseniz, karşınızdaki kişilerin bunu bilme olasılığı nedir? Şimdi bir PCB çizimi veriyor hocamız. Bir de resim. İkisinde de buna dair bilgi yok. Benim ne yapmam gerekiyor? Onu da bir söyleseniz. Bir de kutupsuz kondansatör demişsiniz. Tantal kondansatörlerde + ve - kutbu vardır. Aynı elektrolitik kondansatörlerde olduğu gibi. Tamam, hocamız belki kendi devresinde özel kutupsuz kondansatör kullanmış olabilir, ama biz kullanamıyoruz. Bunu da düşünmeniz lazım. Böyle bir devreyi ilk defa görüyorum. Açık ve net. Şimdi siz, bir devreyi ilk defa gördüğünüzde ve "FARKLI" malzemelerle yapmaya çalıştığınızda, elbette sormak zorundasınız. Ben o kondansatörü bulsam, zaten hocama sormama gerek kalmazdı. Ama, "Ben artık yardım etmeyeceğim. Tek başınasın." demesi hoş bir şey değil. Anlatabiliyor muyum?

Malicarpar

Alıntı yapılan: H_SerhatY - 27 Ağustos 2018, 12:28:31Hocam, bu çok farklı bir şey. Bize okulda 2x2=4 diye öğretiyorlar, değil mi? En basit örnek. Şimdi siz bu bilgiyi eksik verirseniz, karşınızdaki kişilerin bunu bilme olasılığı nedir? Şimdi bir PCB çizimi veriyor hocamız. Bir de resim. İkisinde de buna dair bilgi yok. Benim ne yapmam gerekiyor? Onu da bir söyleseniz. Bir de kutupsuz kondansatör demişsiniz. Tantal kondansatörlerde + ve - kutbu vardır. Aynı elektrolitik kondansatörlerde olduğu gibi. Tamam, hocamız belki kendi devresinde özel kutupsuz kondansatör kullanmış olabilir, ama biz kullanamıyoruz. Bunu da düşünmeniz lazım. Böyle bir devreyi ilk defa görüyorum. Açık ve net. Şimdi siz, bir devreyi ilk defa gördüğünüzde ve "FARKLI" malzemelerle yapmaya çalıştığınızda, elbette sormak zorundasınız. Ben o kondansatörü bulsam, zaten hocama sormama gerek kalmazdı. Ama, "Ben artık yardım etmeyeceğim. Tek başınasın." demesi hoş bir şey değil. Anlatabiliyor muyum?
Bence sus otur oturduğun yerde sesini cikarma benzamaninda yamyam ustadan bir yardim istedim yusuf ustayla ikisinin bir olup beni bi dovmedigi kaldi fakat gunlerdir takip ediyorum bu konuyu yamyam usta sifirdan sana ozel ders veriyor farkinda degilsin ve ustune üstlük birde yaptigin basit bir anfi devresi benim gibi 5 kanal 1100w rms lik 3 degisik voltajla calisan 2×50 2×75 2×12 voltaj ile calisb bir devre de degil ben sadece uc aydir smps devresini yapmaya calisiyorum ve hala bitiremedim cunku voltaj da cokme oluyor bunun sebebini de bulamıyorum projemde 2 farkli ton kontrol devresi 3 ayri anfi 2×100w 2×200w &500w gücünde bulunuyor sen okul okumus birisin anladigim kadariyla elektronik bolumu ve daha 10w 20w gibi basit bir anfiyi bile tasarliyamiyorsun ben ilk okul mezunuyum gazalti kaynak ustasiyim aksamlari bir iki saat vakit harcayarak suan toplam 22 transistorlu anfi yaptim 4 tane sifirdan kendim trafo sardım diger ufak tefek devreleri saymiyorun bile ben bunca yol kat etmiş artik belirli duzeye gelmksken senin okudugun okul sayesinde suan benden kat ve kat ileri seviyede olman gerekir ben @Mr_YAMYAM ustaya artik yazmiyorum birsey de sormuyorum yedigim zilleden sonra fakat adam kac gundur resmen sana ozel ders verircesine yaziyor ciziyor anlatiyor bu yuzden de artik sus adamin hakkini yeme kustahligin lüzumu yok arkadasim

H_SerhatY

Alıntı yapılan: Malicarpar - 27 Ağustos 2018, 12:48:21Bence sus otur oturduğun yerde sesini cikarma benzamaninda yamyam ustadan bir yardim istedim yusuf ustayla ikisinin bir olup beni bi dovmedigi kaldi fakat gunlerdir takip ediyorum bu konuyu yamyam usta sifirdan sana ozel ders veriyor farkinda degilsin ve ustune üstlük birde yaptigin basit bir anfi devresi benim gibi 5 kanal 1100w rms lik 3 degisik voltajla calisan 2×50 2×75 2×12 voltaj ile calisb bir devre de degil ben sadece uc aydir smps devresini yapmaya calisiyorum ve hala bitiremedim cunku voltaj da cokme oluyor bunun sebebini de bulamıyorum projemde 2 farkli ton kontrol devresi 3 ayri anfi 2×100w 2×200w &500w gücünde bulunuyor sen okul okumus birisin anladigim kadariyla elektronik bolumu ve daha 10w 20w gibi basit bir anfiyi bile tasarliyamiyorsun ben ilk okul mezunuyum gazalti kaynak ustasiyim aksamlari bir iki saat vakit harcayarak suan toplam 22 transistorlu anfi yaptim 4 tane sifirdan kendim trafo sardım diger ufak tefek devreleri saymiyorun bile ben bunca yol kat etmiş artik belirli duzeye gelmksken senin okudugun okul sayesinde suan benden kat ve kat ileri seviyede olman gerekir ben @Mr_YAMYAM ustaya artik yazmiyorum birsey de sormuyorum yedigim zilleden sonra fakat adam kac gundur resmen sana ozel ders verircesine yaziyor ciziyor anlatiyor bu yuzden de artik sus adamin hakkini yeme kustahligin lüzumu yok arkadasim
Hocalarım, hepinizden özür dilerim. Bir daha bu konularla başınızı ağrıtmayacağım. Hepinizden tekrar özür dilerim. Kusura bakmayın. Bir dahaki konuya bitmiş bir devreyle gelsem daha iyi olacak sanırım. Hepinize iyi günler.

Yusuf usta

Alıntı yapılan: Malicarpar - 27 Ağustos 2018, 12:48:21Bence sus otur oturduğun yerde sesini cikarma benzamaninda yamyam ustadan bir yardim istedim yusuf ustayla ikisinin bir olup beni bi dovmedigi kaldi fakat gunlerdir takip ediyorum bu konuyu yamyam usta sifirdan sana ozel ders veriyor farkinda degilsin ve ustune üstlük birde yaptigin basit bir anfi devresi benim gibi 5 kanal 1100w rms lik 3 degisik voltajla calisan 2×50 2×75 2×12 voltaj ile calisb bir devre de degil ben sadece uc aydir smps devresini yapmaya calisiyorum ve hala bitiremedim cunku voltaj da cokme oluyor bunun sebebini de bulamıyorum projemde 2 farkli ton kontrol devresi 3 ayri anfi 2×100w 2×200w &500w gücünde bulunuyor sen okul okumus birisin anladigim kadariyla elektronik bolumu ve daha 10w 20w gibi basit bir anfiyi bile tasarliyamiyorsun ben ilk okul mezunuyum gazalti kaynak ustasiyim aksamlari bir iki saat vakit harcayarak suan toplam 22 transistorlu anfi yaptim 4 tane sifirdan kendim trafo sardım diger ufak tefek devreleri saymiyorun bile ben bunca yol kat etmiş artik belirli duzeye gelmksken senin okudugun okul sayesinde suan benden kat ve kat ileri seviyede olman gerekir ben @Mr_YAMYAM ustaya artik yazmiyorum birsey de sormuyorum yedigim zilleden sonra fakat adam kac gundur resmen sana ozel ders verircesine yaziyor ciziyor anlatiyor bu yuzden de artik sus adamin hakkini yeme kustahligin lüzumu yok arkadasim

değerli kardeşim abartma bu kadar istersen. Birisi ile bir olup başkasını ezmek ne tarzımdır, ne insanlığımıza yakışır. Her şeyin yolu yordamı üslubu var. Size karşı yazdığımda da bu kardeşime yazdığımda da sadece "sitem" var. acizane "nasihat, dost tavsiyesi" var.

Öğrenmek isteyene bilgi sunmak bir erdem, bir hizmet, bir görevdir bilenler için.

Ama sanal ortam diye karşındakini ciddiye almaz, yüzyüze iken demeyeceklerini kontrol edemeden buradan yazarsan elbette insanlar alınır. Siz de takdir etmişsiniz ki @Mr_YAMYAM haksızlık etmiş değil arkadaşa. Şemadan artı ve eksiyi okuyamamak, diyot yönünden bile olsa anlayamamak ayıp değil ama bu tür basit bir iş için bile yetersizlik anlamı taşır.

Temel bilgi edinmek yerine yaparken öğrenirim mantığına saygım var, fakat bu karşıdakini yorar. Her şeyi devletten beklememek lazımdır.

Sizin hatanız alakasız bir konu başlığına yazmaktı. Dahasını yazıp bu konuyu sabote etmek de yersiz. Forum az da olsa ciddiyeti, ustalar az da olsa saygıyı hak ediyor olmalı. yoksa başka türlü bu iş yürümez.

Okulda parasını alarak anlatan öğretmen kardeşimize nasıl ki "şimdi böyle oldu haa, iyi peki" diye trip yapamıyorsak burada karşılıksız anlatan ustaya da bunu yapmamak lazımdır.

@Mr_YAMYAM hocama da hızını bu tür paylaşımların kesmemesi için sabır diliyorum. Çünkü görüyorum bu kaçıncı kişiye taaa kaçıncı izahatıydı... Usanmadan bıkmadan yazıyor, ilgileniyor, cevaplıyor.

selamlar
Mühendislik Diplomayla olmaz. İnsanı adam eden, bilgi değil görgüdür.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: Yusuf usta - 27 Ağustos 2018, 21:54:44Ama sanal ortam diye karşındakini ciddiye almaz, yüzyüze iken demeyeceklerini kontrol edemeden buradan yazarsan elbette insanlar alınır. Siz de takdir etmişsiniz ki @Mr_YAMYAM haksızlık etmiş değil arkadaşa. Şemadan artı ve eksiyi okuyamamak, diyot yönünden bile olsa anlayamamak ayıp değil ama bu tür basit bir iş için bile yetersizlik anlamı taşır.

@Mr_YAMYAM hocama da hızını bu tür paylaşımların kesmemesi için sabır diliyorum. Çünkü görüyorum bu kaçıncı kişiye taaa kaçıncı izahatıydı... Usanmadan bıkmadan yazıyor, ilgileniyor, cevaplıyor.

selamlar

Yetersiz bir arkadaşı dışlamak gibi bir düşüncem asla olmadı.
Tek bir amaç uğruna çaba gösterdim. Bir kişi bilmiyorsa bile öğrenmelidir. Öğrenebilmek ise ne buradan, ne de başka bir forumdan bilgi olmayan bilgileri okumak değildir.
Öğrenebilmenin tek bir koşulu vardır. Bilimsel anlatımları anlayıp BİZZAT TEST ETMEKTİR.
Test sonuçlarında olası hataları forum içeriğinde eklerle belirterek olası hataların giderilmesini tartışabilmektir.
Aksi takdirde birisinin iddia etmiş olduğu konuları kıstas olarak getirmek değildir

Arkadaşımız @H_SerhatY‍    Foruma geldiğinde kendisini tanıyıp tanımadığımı sormuştu. Elbette ki sadece nik ile tanıyabilmem pek olası değildi. Buna rağmen madem beni tanıyor, ben de gerekeni yapayım demiştim. Ancak kendisi bilgi seviyesinden bahsetmediği için konu bu kadar uzamış oldu. Eğer bu konudan bahsetmiş olsaydı, daha basit öneriler ile yavaş yavaş biryerlere gidebilirdik.

Bilgi alışverişi sadece ihtiyacı olan kişilere yardımcı olabilmek değildir hocam. Herhangi bir başkası da olsa elimden geldiğince yardımcı olmaktan çekinmediğimi bilirsiniz. Yeterki o kişi konuyu açarken bazı kurallara dikkat etsin.

@Malicarpar 
Sen foruma geldiğinde kendin bir ampli yapmış olduğunu sadece SMPS devresinin kaldığını belirtmiştin.
Eğer forumda aktif olsaydın benim SMPS devrelerden anlamadığımı, hatta nefret ettiğimi bilebilirdin. Senin ihtiyacın olan SMPS devresi konusunda ne yazık ki benim yapabileceğim herhangi bir şey yoktu.
Esasen SMPS devreleri ile ilgilenmesem de benim önereceğim bir SMPS devresinin maliyeti 1000TL yi aşacaktır. Çünkü ben basit SMPS ler ile ilgilenmedim. Sadece profesyonel cihazlarda kullanılan veya 1988 li yıllarda üretilmiş olan TV SMPS devreleri.
Bunlarla ilgili öneride bulunmam anlamsız olacağı için haliyle bir şey demedim.
Ancak sen kendini tanıtmadan başka bir forumdan beni tanıdığını veya bir kişinin tavsiyesi üzerine geldiğini belirterek, benden yardım beklemen zaten bu durumda anlamsız olmakta idi. Gerçekten o kişi veya sen beni tanıyor olsaydın SMPS lerden nefret ettiğimi bilirdiniz. Üstelik bu forum en nefret ettiğim DON haber forumu ise :D

Forumlardaki şu anlayışın değişmesi umuduyla şunları belirteyim.
Forumda yazılan bir öneriye kimselerin itibar etmesi beklenemez. Bir kişi itibar etmedi diye de o'nu suçlamak ne yazık ki Türkiyedeki forum anlayışlarından birisidir.
BİLİYORUM.. ÇÜNKÜ
En yakın arkadaşım kendisine defalarca yardımcı olduğum hatta birşeyleri yapabilmesi için önce kendim test ederek masrafları çektiğim, olumlu netice aldıktan sonra kendisine öneride bulunduğum.
Don haber sitesinden bad sektörlü bir HDD temin edip, yana döne yardım arayan bu kişi, HDD i bana göndermiş, tamiri için günlerce PC mi açık bırakmak zorunda kalmış, ama diski tam anlamıyla halledip kendisine gönderdiğimde bir teşekkürü bile çok görerek.
(Teşekkür beklemesem de) Şu sözlerim meclis dışıdır. (Ülen ben ihtiyaca binayen müracaat edilen tamircimiyim) :D
Kendisinin yazdığı yazılara neden yanıt vermediğimi çemkirerek ve aleni olarak beni suçlayarak ortadan kaybolmuştur.
Çok ta umurumda değil zaten :D
Ne zaman ki bu anlayış değişir, o zaman daha fazla bilgilenmek mümkün olabilir.

Malicarpar

Alıntı yapılan: Yusuf usta - 27 Ağustos 2018, 21:54:44değerli kardeşim abartma bu kadar istersen. Birisi ile bir olup başkasını ezmek ne tarzımdır, ne insanlığımıza yakışır. Her şeyin yolu yordamı üslubu var. Size karşı yazdığımda da bu kardeşime yazdığımda da sadece "sitem" var. acizane "nasihat, dost tavsiyesi" var.

Öğrenmek isteyene bilgi sunmak bir erdem, bir hizmet, bir görevdir bilenler için.

Ama sanal ortam diye karşındakini ciddiye almaz, yüzyüze iken demeyeceklerini kontrol edemeden buradan yazarsan elbette insanlar alınır. Siz de takdir etmişsiniz ki @Mr_YAMYAM haksızlık etmiş değil arkadaşa. Şemadan artı ve eksiyi okuyamamak, diyot yönünden bile olsa anlayamamak ayıp değil ama bu tür basit bir iş için bile yetersizlik anlamı taşır.

Temel bilgi edinmek yerine yaparken öğrenirim mantığına saygım var, fakat bu karşıdakini yorar. Her şeyi devletten beklememek lazımdır.

Sizin hatanız alakasız bir konu başlığına yazmaktı. Dahasını yazıp bu konuyu sabote etmek de yersiz. Forum az da olsa ciddiyeti, ustalar az da olsa saygıyı hak ediyor olmalı. yoksa başka türlü bu iş yürümez.

Okulda parasını alarak anlatan öğretmen kardeşimize nasıl ki "şimdi böyle oldu haa, iyi peki" diye trip yapamıyorsak burada karşılıksız anlatan ustaya da bunu yapmamak lazımdır.

selamlar
Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 27 Ağustos 2018, 22:38:19Yetersiz bir arkadaşı dışlamak gibi bir düşüncem asla olmadı.
Tek bir amaç uğruna çaba gösterdim. Bir kişi bilmiyorsa bile öğrenmelidir. Öğrenebilmek ise ne buradan, ne de başka bir forumdan bilgi olmayan bilgileri okumak değildir.
Öğrenebilmenin tek bir koşulu vardır. Bilimsel anlatımları anlayıp BİZZAT TEST ETMEKTİR.
Test sonuçlarında olası hataları forum içeriğinde eklerle belirterek olası hataların giderilmesini tartışabilmektir.
Aksi takdirde birisinin iddia etmiş olduğu konuları kıstas olarak getirmek değildir

Arkadaşımız @H_SerhatY‍    Foruma geldiğinde kendisini tanıyıp tanımadığımı sormuştu. Elbette ki sadece nik ile tanıyabilmem pek olası değildi. Buna rağmen madem beni tanıyor, ben de gerekeni yapayım demiştim. Ancak kendisi bilgi seviyesinden bahsetmediği için konu bu kadar uzamış oldu. Eğer bu konudan bahsetmiş olsaydı, daha basit öneriler ile yavaş yavaş biryerlere gidebilirdik.

Bilgi alışverişi sadece ihtiyacı olan kişilere yardımcı olabilmek değildir hocam. Herhangi bir başkası da olsa elimden geldiğince yardımcı olmaktan çekinmediğimi bilirsiniz. Yeterki o kişi konuyu açarken bazı kurallara dikkat etsin.

@Malicarpar 
Sen foruma geldiğinde kendin bir ampli yapmış olduğunu sadece SMPS devresinin kaldığını belirtmiştin.
Eğer forumda aktif olsaydın benim SMPS devrelerden anlamadığımı, hatta nefret ettiğimi bilebilirdin. Senin ihtiyacın olan SMPS devresi konusunda ne yazık ki benim yapabileceğim herhangi bir şey yoktu.
Esasen SMPS devreleri ile ilgilenmesem de benim önereceğim bir SMPS devresinin maliyeti 1000TL yi aşacaktır. Çünkü ben basit SMPS ler ile ilgilenmedim. Sadece profesyonel cihazlarda kullanılan veya 1988 li yıllarda üretilmiş olan TV SMPS devreleri.
Bunlarla ilgili öneride bulunmam anlamsız olacağı için haliyle bir şey demedim.
Ancak sen kendini tanıtmadan başka bir forumdan beni tanıdığını veya bir kişinin tavsiyesi üzerine geldiğini belirterek, benden yardım beklemen zaten bu durumda anlamsız olmakta idi. Gerçekten o kişi veya sen beni tanıyor olsaydın SMPS lerden nefret ettiğimi bilirdiniz. Üstelik bu forum en nefret ettiğim DON haber forumu ise :D

Forumlardaki şu anlayışın değişmesi umuduyla şunları belirteyim.
Forumda yazılan bir öneriye kimselerin itibar etmesi beklenemez. Bir kişi itibar etmedi diye de o'nu suçlamak ne yazık ki Türkiyedeki forum anlayışlarından birisidir.
BİLİYORUM.. ÇÜNKÜ
En yakın arkadaşım kendisine defalarca yardımcı olduğum hatta birşeyleri yapabilmesi için önce kendim test ederek masrafları çektiğim, olumlu netice aldıktan sonra kendisine öneride bulunduğum.
Don haber sitesinden bad sektörlü bir HDD temin edip, yana döne yardım arayan bu kişi, HDD i bana göndermiş, tamiri için günlerce PC mi açık bırakmak zorunda kalmış, ama diski tam anlamıyla halledip kendisine gönderdiğimde bir teşekkürü bile çok görerek.
(Teşekkür beklemesem de) Şu sözlerim meclis dışıdır. (Ülen ben ihtiyaca binayen müracaat edilen tamircimiyim) :D
Kendisinin yazdığı yazılara neden yanıt vermediğimi çemkirerek ve aleni olarak beni suçlayarak ortadan kaybolmuştur.
Çok ta umurumda değil zaten :D
Ne zaman ki bu anlayış değişir, o zaman daha fazla bilgilenmek mümkün olabilir.

https://320volt.com/forum/index.php/topic,8017.0.html

Su linke bakarsaniz orada kendimi bilgi seviyemi ne yapmaya çalıştığımi ve ne tur sorunlar yaşadığımi anlattigimi gorursunuz ben sizin branşınız olan seslendirme sistemi hakkinda yardim istemistim ozellikle 5 farkli devrenin birlesiminden kaynaklanan THD si icindi acmis oldugum konunun sonlarina dogru acik olarak yazdigim smps kismi ayri bir olaydi  neyse bunlarin artik bir onemi kalmadi 

Malicarpar

Alıntı yapılan: Yusuf usta - 27 Ağustos 2018, 21:54:44değerli kardeşim abartma bu kadar istersen. Birisi ile bir olup başkasını ezmek ne tarzımdır, ne insanlığımıza yakışır. Her şeyin yolu yordamı üslubu var. Size karşı yazdığımda da bu kardeşime yazdığımda da sadece "sitem" var. acizane "nasihat, dost tavsiyesi" var.

Evet alakasız bi konuya yorum yaptim haklisin bunun sebebide o an icin yamyam ustayi aktif gordugumden dolayi oldu actigim konuyla ilgilenmesini rica etmek icin di

Malicarpar

Neyse artık bunlarin bir onemi kalmadi ayni @Mr_YAMYAM  ustayi oneren kisi bu olaylar uzerine baska bir ustayi onerdi bende kendisine ozelden mesaj attim sagolsun bana hicbir ustanin vermeyecegi bilgileri puf noktakari verdi o gun bu gundur sohbet ederiz ve bana da ses sistemi dahil her konuda yardci oluyor artik burda konu acmiyorum acmam da sadece arada bir girip bakiyorum o kadar herkes herkese yardim etmek zorunda değil elbet bilgi sizin tecrube sizin o yuzden de önemli değil saygilar

Furkan KELEŞOĞLU

Şu foruma bir anda damlayıp bir kavramı olmadığı halde bu kadar yardım edilip buna rağmen anlamamazlığını kendine meyil etmeyip anlatanlara meyil edenlere kıl olmaya başladım. Hepten Ergen Kız Tripleri ile doldurdular konuları.

Mekatronik Teknikeri. <br />Elektrik-Elektronik Teknisyeni.

Yusuf usta

Alıntı yapılan: Furkan41 - 29 Ağustos 2018, 00:33:05Şu foruma bir anda damlayıp bir kavramı olmadığı halde bu kadar yardım edilip buna rağmen anlamamazlığını kendine meyil etmeyip anlatanlara meyil edenlere kıl olmaya başladım. Hepten Ergen Kız Tripleri ile doldurdular konuları.

aynen dostum. küstüm verin misketlerimi olayları :)
yazılacak şey çok da, boş ver. kimsenin zoruna gitmesin, üç günlük ömür sonuçta, değmez kalp kırmaya.
Mühendislik Diplomayla olmaz. İnsanı adam eden, bilgi değil görgüdür.

H_SerhatY

Özür dilemem bir işe yaramamış anlaşılan. En iyisi çekip gitmek. Ancak susturur.