Ana Menü

lityum li-on şarz devresi

Başlatan stk4221, 07 Eylül 2017, 19:07:07

cevat1

7 Inç Tablet Batarya Pil 3.7v 2500 mAh - 93x72mm

ergun0

Bu hücrelerin sınırı yok 10.000 mah bile üretiliyor; şarj için tp4056 modülü yeterli olmaz veya aşırı ısınacaktır.

stk4221

arkadaşlar bilgi  paylaşımınız için çok teşekkürler. gereken bilgiyi edindim. nasip olursa düşündüklerimi gerçekleştirince buraya atarım. 
vatan kanla alınır ter ve göz yaşı ile korunur

cevat1

stk4221

Arkadaşlar 3s bms devresinden aldim montajladim fakat  piller aşırı ısınıyor. Sorun nerde olabilir. Tecrube edeniniz varmi

stk4221

Besleme voltaji13v 3 dk icinde cok isiniyor. Amp ölçümunde 1.5 A Cektigini gördüm. Normal sanirim akim cekmesi. Normal sartta devrenin tam dolum da kesime gitmesi gerekir.

cevat1

Alıntı yapılan: stk4221 - 06 Ekim 2017, 23:08:34Arkadaşlar 3s bms devresinden aldim montajladim fakat  piller aşırı ısınıyor. Sorun nerde olabilir. Tecrube edeniniz varmi
Piller eskidir. Bitmiş pillerin iç dirençleri düşük olduğundan aşırı ısınma yapar. 45 derecenin üzerinde ısınmasına izin vermeyin. Patlama riski oluşuyor.

cevat1

Alıntı yapılan: stk4221 - 07 Ekim 2017, 00:46:14Besleme voltaji13v 3 dk icinde cok isiniyor. Amp ölçümunde 1.5 A Cektigini gördüm. Normal sanirim akim cekmesi. Normal sartta devrenin tam dolum da kesime gitmesi gerekir.
Bu sorunuzun yanıtını bilgisayar başında olmadığından, gün içerisinde yardımcı olmaya çalışırım.

stk4221

Aslinda piller bir sure bosta yatti sonra elektrik kesilince 2.5 A yuk ile 9 v altina dusene dek calisti sonra. Yine bir sure yatti. Dun ölçtugumde boşta 3.68 v gosteriyordu. Devre  Uzerinden ölçtüm bir deger göremedim.
      Suan vardiyadayim sabah diyorum ki yuke tabi tutup boşaltsam. Akabinde bir daha doldursam kurtarabilirmiyim

cevat1

Li-ion piller 2.7 v altında  kesinlikle çalıştırılmaması gerekir. Piller tamamen bitene kadar kullanmayın.
Her zaman 3 - 3.2  volt seviyesinde şarj işlemi uygulanmalıdır. Li-ion piller  özel yapıları itibari ile şarj-deşarj işleminde volt-ısı durumları gözlenmelidir.  2.7 altı deşarj(kullanım)- 4.2v (üstü şarj) kesinlikle olmaması gereken durumlardır.

3.7 v piller için nominal değerlerdir. Bu değerle pil,  kullanılmasa bile uzunca bir süre saklanabilir.
Şarj işleminde hücrelerin, 45 derece üstü ısınmasına izin vermeyin, şarjı kesin. Hücre bir süre dinlendikten sonra, şarj işlemine tekrar başlayın.

3S bms devresine yapılacak doğru bağlantı ile SAĞLAM pilleri,  rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Şarjda aşırı ısınan ve 2.7v altında uzunca bir süre beklemiş piller, ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞTIR kullanmayın. Yenisi ile değiştirin.

İyi çalışmalar, kolay gelsin...

stk4221

Bilgi paylasimi icin tesekkurler. Bugün biraz daha fazla ilgilenme imkanim. Oldu. Durum biraz daha farkli bir hal aldi devreyi baska bir 12 v motor ile 4 A yuke tabi tutuyorum. Devre cikis veriyor sorun yok. Ama devreyi aracda kullaniyorum. Cok garip tepkime veriyor.
     Sanirim aracin calisma gerilimi olan 9.1 v degilde 11.5 v gerilim ile besledigim icin sorun oluyo olabilir. Harici guc kaynagi ile araci test ediyorum sorun yok.
      Yarın detayli inceleme yapicam muhtemeldirki bir devre yapmam gerekebilir