Haberler:

Forum Yeni Kuruldu

Ana Menü

STK serisi anfi yapımı

Başlatan yalcinzor, 19 08 2022, 16:08

« önceki - sonraki »

yalcinzor

Selamlar,
Evde kullanacağım STK serisi bir anfi yapmak istiyorum. STK serisini seçme nedenim daha önce kullandığım bir müzik setinde STK402-070 entegrenin sesini çok beğenmem. Sesi ne kadar açarsam açayım tık demiyordu ve çok netti bozulma vesaire yoktu. Kendime böyle bir proje yapmak istedim. Yardımlarınızı bekliyorum. Sizce hangi modeli kullanmalıyım. Bu modeli beraber seçelim ve elimde bir trafo var eski müzik setimden STK402-070'i besliyordu. Önceliğim bu trafoya uygun bir entegre seçmek maliyet açısından. Müzik setimin marka modelini vermem doğru mu bilmiyorum ama JVC MX-K350 idi. Şimdiden Teşekkür eder, tüm arkadaşlara iyi çalışmalar dilerim.
Saygılar.

gevv

Merhaba,

Müzik setindeki  stk402-070  entegresi  orjinal (büyük ihtimal) ve kondansatör vb. komponentleri kalitedir. piyasada orjinal skt entegresi bulmanız çok zor.

Lm3886 önerebilirim  thd oranı stk402-070  ve benzerlerine göre çok düşük (0.1)   @Kapibara hocamda orjinal lm3886 vardı

Ama elinizde ki trafonun çıkış voltajı Lm3886 için uygunmu onu bilmiyorum ölçmeniz lazım.
Umarım gelmez ilham perilerimin sonu.. ! Modifiye uzmanı web üzerinde 320volt ile yaktı mumu.

yalcinzor

Alıntı yapılan: gevv - 19 08 2022, 21:22Merhaba,

Müzik setindeki  stk402-070  entegresi  orjinal (büyük ihtimal) ve kondansatör vb. komponentleri kalitedir. piyasada orjinal skt entegresi bulmanız çok zor.

Lm3886 önerebilirim  thd oranı stk402-070  ve benzerlerine göre çok düşük (0.1)   @Kapibara hocamda orjinal lm3886 vardı

Ama elinizde ki trafonun çıkış voltajı Lm3886 için uygunmu onu bilmiyorum ölçmeniz lazım.

Peki hocam trafoyu ölçtük ettik uygun diyelim. Stk402-070 de aldığım ses kalitesini sesin bozulmamasını lm3886da alabilecek miyim?

gevv

LM3386 ve  STK402-070 datasheet dosyalarını  karşılaştırınca LM3886 çok daha iyi ses kalitesine sahip tabiki gerekli şartlar sağlandığı zaman..

Kesin bir şey söylemek çok zor yanlış yönlendirmek istemem çünkü herkesin müzik kulağı farklı  :D

Jvc mxk350 şemasına baktım ses stk402-070 entegresine gelene kadar bir çok işlemden geçiyor  yani ses kaynağıda kalite için önemli  :)

Umarım gelmez ilham perilerimin sonu.. ! Modifiye uzmanı web üzerinde 320volt ile yaktı mumu.

yalcinzor

Alıntı yapılan: gevv - 20 08 2022, 23:31LM3386 ve  STK402-070 datasheet dosyalarını  karşılaştırınca LM3886 çok daha iyi ses kalitesine sahip tabiki gerekli şartlar sağlandığı zaman..

Kesin bir şey söylemek çok zor yanlış yönlendirmek istemem çünkü herkesin müzik kulağı farklı  :D

Jvc mxk350 şemasına baktım ses stk402-070 entegresine gelene kadar bir çok işlemden geçiyor  yani ses kaynağıda kalite için önemli  :)

Peki hocam bu ses kalitesini yakalayamasak bile yaklaşsak bunun için hazır bir devre var mıdır?  :D

gevv

Blogda bir çok LM3886 entegreleri devre paylaşıldı ama pcb  teçrübem yok hazır kart istiyorum derseniz yerli sitelerde göremedim aliexpress vb.  yurtdışı sitelerde var.

Bence @Kapibara hocam ile iletişime geçin  belki devre olarak satış yapabilir.

İyi çalışmalar.

yalcinzor

Alıntı yapılan: gevv - 21 08 2022, 17:38Blogda bir çok LM3886 entegreleri devre paylaşıldı ama pcb  teçrübem yok hazır kart istiyorum derseniz yerli sitelerde göremedim aliexpress vb.  yurtdışı sitelerde var.

Bence @Kapibara hocam ile iletişime geçin  belki devre olarak satış yapabilir.

İyi çalışmalar.
Hocam yanıtlarınız için teşekkür ederim. Bütçe olarak bir sıkıntım yok fakat kararımı şu yönde değiştirdim evde kullanmak için değilde arabada kullanmak için bir müzik seti yapmak istiyorum smps devresiyle voltajı yükseltebileceğimizi düşünüyorum. Pcb tecrübem de var daha önce tda serisi çok anfi yaptım 7377 7294 vb. Bu anlamda önerebileceğiniz bir entegre var mıdır?
Teşekkürler.

gevv

işler karıştı  :D

güç kaynağı için dc dc yükseltici devre gerekli

https://320volt.com/ei33-trafo-kullanarak-dc-dc-konvertor-200w-2x30v-sg3524-sg3525/

istediğiniz güç nedir ? tda7377 2x30w  tda7294 100w  aralarında baya fark var :)  tda7377 çıkış gücü  bir çok araba teybi ile aynı benzer entegreler  var  onu eleyelelim  100w işimi görür derseniz tda7294  uygundur  ama tda7293 sesi bana daha güzel geliyor tda7294 biraz daha bass ses veriyor  tda7293   sesi daha berrak gibi (bana göre)   son olarak lm3886 da kullanabilirsiniz 

https://320volt.com/tag/oto-anfi/

ayrıca entegre amfiler için hazırlanan detaylı bir ebook https://320volt.com/5000-entegre-amplifikator-kitabi-data-book/

yalcinzor

Alıntı yapılan: gevv - 22 08 2022, 00:08işler karıştı  :D

güç kaynağı için dc dc yükseltici devre gerekli

https://320volt.com/ei33-trafo-kullanarak-dc-dc-konvertor-200w-2x30v-sg3524-sg3525/

istediğiniz güç nedir ? tda7377 2x30w  tda7294 100w  aralarında baya fark var :)  tda7377 çıkış gücü  bir çok araba teybi ile aynı benzer entegreler  var  onu eleyelelim  100w işimi görür derseniz tda7294  uygundur  ama tda7293 sesi bana daha güzel geliyor tda7294 biraz daha bass ses veriyor  tda7293   sesi daha berrak gibi (bana göre)   son olarak lm3886 da kullanabilirsiniz 

https://320volt.com/tag/oto-anfi/

ayrıca entegre amfiler için hazırlanan detaylı bir ebook https://320volt.com/5000-entegre-amplifikator-kitabi-data-book/
işler biraz karıştı fakat sonuç olarak güzel birşey elde edersem ne ala :D
tda7293 gerçekten benimde beğendiğim bir entegre ama şöyle bir sorun var 2 kanal değil de 4 kanal kullanmak istiyorum bunun için 2 tane tda 7293 kullansam ve bass için bir subwoofer anfisi yapacak olsam bass entegresi için ne önerirsiniz? :D işler baya karıştı

gevv

tda7293 tek kanal çıkış veriyor 4 adet kullanacaksınız  bass içinde 2 tane tda7294 köprü bağlantı kullanırsınız.

zevkler renkler tartışılmaz ama uyarmak zorundayım  :)   entegrelerin fiyatları uçmuş pasif malzmeler, pcb, soğutucu derken baya masraflı olacak.

2 el oto amfi almak çok daha iyi olur

ama seviyoruz bu işi, el yapımı olsun diyorsanız  :D  şimdiden kolay gelsin iyi çalışmalar  ::up