Ana Menü

KENWOOD GRAPHIC EQUALIZER GE-44 Onarımı

Başlatan ozgurece, 14 Ocak 2017, 18:46:50

Mr_YAMYAM

Kenwood kendi başına yüksek frekans üretiyor sanırım. (Öyle bir besleme ile mümkün)
Haliyle bu yüksek frekanslar irtibatlanan tüm cihazlara bulaşabiliyor.
Yıllardır GROUNDING GROUNDING der dururum. Bu kenwood u yapanlar burada olsaydı onları da döverdim  8)
O EQ bana gelirse ilk yapacağım işlem osilaskop ile ölçüm yapmak.

Mr_YAMYAM

@ozgurece
Akainin son vaziyetleri.
Soğutucu ilmine uygun olarak tespit edilmiş ve vidalanmıştır.
[attach]7598[/attach]
Şu andaki ısı 26V AC girişe göre gayet iyidir.

LED lerin durum göstergesi.
Kırmızı panel ile.
[attach]7600[/attach]
Bu da şeffaf haliyle.
[attach]7602[/attach]
Sanırım anlaşılabilir.

ozgurece

Oo Onursal Hocam çok şipirdek olmuş Elinize sağlık, Ledlerin ışık seviyeleri fazlası ile yeterli. Süper. Soğutucu takviyeside orjinal gibi olmuş, çok güzel.

Mr_YAMYAM

Hatırlarsan fotoğraf makinası ile mavi ledleri tam çekemediğini söylemiştin.
Bak bakalım benim resimlerde çekebilmişmiyim :D

ozgurece

Evet Gerçekten nasıl yaptınız bunu ? sizin foto makine kaç MP ? ve tabiki çekim modunu nasıl yaptınız ? bende öğrenmek istiyorum.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 22 Ocak 2017, 23:04:37Evet Gerçekten nasıl yaptınız bunu ? sizin foto makine kaç MP ? ve tabiki çekim modunu nasıl yaptınız ? bende öğrenmek istiyorum.
O çekim 2MP ile çekilmiştir. 1600X1200P
CANON A800
Spot ölçüm ile mavi ledler ölçülür ve FILL FLASH ile doldurulur.

ozgurece

Bu konuda eğitim almak gerekir ,benim sizin kadar bilgim yok ama Fotomakine Auto konumunda bu ayarlamaları otomatik yapıyor diye biliyordum.

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 23 Ocak 2017, 00:32:19Bu konuda eğitim almak gerekir ,benim sizin kadar bilgim yok ama Fotomakine Auto konumunda bu ayarlamaları otomatik yapıyor diye biliyordum.
Auto konumunda olsa da pozlandırma ayarları mutlaka vardır.
Pozlandırma seçeneklerinde SPOT ölçüm yapmalısın. Spot ölçüm ekranın orta kısmında küçük bir bölümde ışık ölçümü yapar.
Pozlandırılmak istenilen obje led olduğu için ışığı vardır. Dolayısı ile diğer yerler karanlık olmalıdır.
Önce spot ölçüm ile flash kullanmadan çekim yapmayı öğrenebilirsen fill flash tekniği de kolaydır.
Eğer makinada full manual seçeneği varsa daha iyi netice alınabilir.

ozgurece

Mr_YAMYAM Hocam Uyduruk marka Eq :)) (Çakma marka) bugün kargoya verdim, siz uygun zamanda gerekli incelemeyi yapıp burada paylaşırsanız Tüm Forum Arkadaşlarımız konu hakkında bilgi sahibi olacağız. Teşekkür ederiz.

Mr_YAMYAM

Keşke bu firmayla göndermeseydin. Bize uzak.

ozgurece

Mr_YAMYAM Hocam Adrese Teslim, Kargoyu kapınıza kadar getirecekler, sanıyorum Pazartesi teslimat olabilir ama siz takip no ile kontrol yapabilirsiniz.

ozgurece

Mr_YAMYAM hocam açıklama yazmamış, ben bu cihazla ilgili test sonucunu konuyu merak eden Forum arkadaşlarımız için paylaşıyorum. Belki Mr_YAMYAM bu konuda Teknik açıklama ile konuyu Sonlandırır.
En son Yapılan Test te anlaşıldığı üzere AKAI AM-U2 nin arızalanmasına .KENWOOD GRAPHIC EQUALIZER ın sebep olmadığı , Eq giriş için bağlanan cihazlardan veya AKAI nin Ground unun yetersiz olması nedeni ile AKAI anfi arızalanmış, çıkış Entegresi yanmıştır. ;)

Mr_YAMYAM

Son yapılan testlerde benim modifiyeli PEYNIIR ampliye zarar vermiştir.
Bu sebeple KENWOOD EQ şimdilik kaldırılmıştır.
EQ da hiçbir ground sistemi olmadığı için hem giriş tarafından, hem de çıkış tarafından bağlanan cihazlara etki edebiliyor.
EQ daki mevcut sistem sıfır noktası PSUEDO (Sahte) olarak oluşturulmuş bir sistem sıfır noktasıdır. Bu noktanın referans potansiyeli ise hiçbir şekilde belirlenememektedir. Bağlanılan iki farklı cihaz farklı çalışabilmektedir.
Bununla beraber kullanılan kablolama sistemi bile oldukça önemli hale gelmektedir. Kabloların ground bölümünde oluşabilecek kopukluk veya temassızlık bile cihazların girişine 12V civarı gerilim indüklemesi yapabilmektedir.

ozgurece

Onursal Hocam Peynir Anfinin çıkışı mı yandı ? STK 465. Nasıl bir arıza meydana geldi. ?

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ozgurece - 18 Mart 2017, 13:27:29Onursal Hocam Peynir Anfinin çıkışı mı yandı ? STK 465. Nasıl bir arıza meydana geldi. ?
Çıkış yanmadı.
Ampli tasarımı iyi olduğu için çıkışta sorun olmadı. Ama girişte kullanılan empedans uygunlaştırıcı entegrenin bir kanalı hasar görmüş. Bu entegre  dual opamp olup girişe direk kuplajlıdır. Yani girişte DC gerilim de olsa aynen yükseltmektedir.
Ancak denemeler esnasında OSİLASYONLAR için bağlantı yapmış ve osilaskopu da o yönde ayarlamış olduğum için herhangi bir unsur görememiştim.
Yani bu EQ öyle anormallikler yaratıyor ki sağ gösterip sol vurabiliyor. Daimi bir arıza da sözkonusu olmadığı için tespit edilmesi zorlaşıyor.
Bu sebeple testler için başka bir ampli temin edip devam etmem gerekiyor.

ozgurece

Mr_YAMYAM Hocam desenize bu Eq, Anfileri pataklamak için özel tasarlanmış,  :))  Üstelik Hemen değil, belli bir zaman aralığında bu işi yapıyor. Tam dediğiniz gibi Sağ Gösterip Sol vuruyor, Anfi virüsü ,Özel Tasarım.  ;D

Mr_YAMYAM

Görünüşte normal çalışıyor.
Ama dinlerken birşeyler oluyor diğer cihazlara zarar veriyor.
Benim tahminim, şaseleme tam olmadığı için bağlanılan cihazların durumuna göre cihaz osilasyon yapıyor veya çıkışa DC kaçırıyor.
Tam emin olabilmek için osilaskop ile durmadan test almak lazım. Bunun için de yanmayacak kötü bir ampli bulmam lazım.

ozgurece

Ben size minik anfili şu Desktop hoparlörleri göndereyim onlarla test edersiniz, ben bu hoparlörlerle 4 saat yakın deneme yaptım , onları pataklayamadı. :)) , o kadar uğraştım hoparlörlerin 12 voltla çalışan kıytırık anfisini patlatsın diye ama iyi anlaştılar. :))

Mr_YAMYAM

Yoh yoh.
Aklıma geldi. Benim ÇAY amplisi de vardı. Onunla test ederim.
Bakalım sorunu anlayabilecekmiyim.

ozgurece

Yok yapmayın. Yazık olur o Anfiye, uyduruk Eq için değmez Hocam emeğinize yazık ben kargoyu hazırladım , elinize geçince o Desktop Speaker ile denersiniz.