Ana Menü

Windows 7 Ultimate x64 Kurulum başlıyor... sorunu hk yardım.

Başlatan ApoAtes, 27 Ekim 2016, 17:27:36

Mr_YAMYAM

HDD de ciddi hatalar var gibi görünüyor. Eğer bad sectör hataları ise HDD komple kırmızılaşmış demektir.
Yukarda bahsettiğim şeyi yap. Olmazsa hiçbirşey yapmadan direk buraya yaz başka şeyler yapalım.

ApoAtes

Tamam usta şimdi başlıyorum işleme bitirip döneceğim

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ApoAtes - 29 Ekim 2016, 13:20:34Aradım ürünü almış olduğum yeri onarım ve değişim için kayıt açtırdım pazartesi işleme alıcaklar başka türlü olmayacak sanırım bu ya. garantili olan ürünüde tamire götürmek istemiyorum açıkcası. Bu arada vermiş olduğunuz iso dosyası ileride de muhakkak işime yarayacaktır benim kullandığım tüm HDD'ler WD'ye ait. İlginize çok çok teşekkür ederim sizi daha fazla uğraştırmak istemiyorum. Vermiş olduğunuz bilgilerden ötürüde teşekkür ederim. Kendim yapabilmek garanti sürecini beklememek isterdim ama çıkamıcam sanırım işin içinden...
Bu gibi hatalar WD firması tarafından takip ediliyor. Eğer garanti süresi geçmemişse ve satıcı firmanız ilgilenirse birebir değişim yaparlar.
Biz şimdilik hataların ne olduğunu anlayıp teknik olarak öğrenmeye çalışalım.

O CD ilerde çok işine yarayacaktır. Ben o CD yi @seron 'a da vermiştim ama herif tın. İlla o yazılıma kabahat buluyor da başka hata aramıyor. Eğer o programı tam anlamıyla kullanmayı becerebilirsen ilerde bu iş ile para bile kazanabilirsin.

ApoAtes

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 29 Ekim 2016, 13:57:17Bu gibi hatalar WD firması tarafından takip ediliyor. Eğer garanti süresi geçmemişse ve satıcı firmanız ilgilenirse birebir değişim yaparlar.
Biz şimdilik hataların ne olduğunu anlayıp teknik olarak öğrenmeye çalışalım.

O CD ilerde çok işine yarayacaktır. Ben o CD yi @seron 'a da vermiştim ama herif tın. İlla o yazılıma kabahat buluyor da başka hata aramıyor. Eğer o programı tam anlamıyla kullanmayı becerebilirsen ilerde bu iş ile para bile kazanabilirsin.

Dediginiz gibi diskleri ayarladim 100gb fat32 100gb fat32 100gb nfts 512kb ve ERASE dedigimde biraz bekledikten sonra aldigim hata ektani ektedir

Mr_YAMYAM

Vaziyet KEL. Acele GEL.
Dostum HDD arızasından önce senin donanımlarında da sorun görünüyor.
Ekranın 4 bit renk derinliğinde açılmış. Bunun birçok sebebi olabilir.
Tek önerebileceğim şudur.
Tüm PC yi sök. Parçaları temizle Doğru ve tam yerleştirildiğinden emin olarak yeniden tak.
PSU hatası da olabilir.
Yani çok fazla hata olasılığı var gibi görünüyor.
Eğer onboard ekran kartın varsa önce onunla bir dene. Kurulum yapmana gerek yok. WD DLG yi yüklesen yeterlidir.

ApoAtes

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 29 Ekim 2016, 14:23:10Vaziyet KEL. Acele GEL.
Dostum HDD arızasından önce senin donanımlarında da sorun görünüyor.
Ekranın 4 bit renk derinliğinde açılmış. Bunun birçok sebebi olabilir.
Tek önerebileceğim şudur.
Tüm PC yi sök. Parçaları temizle Doğru ve tam yerleştirildiğinden emin olarak yeniden tak.
PSU hatası da olabilir.
Yani çok fazla hata olasılığı var gibi görünüyor.
Eğer onboard ekran kartın varsa önce onunla bir dene. Kurulum yapmana gerek yok. WD DLG yi yüklesen yeterlidir.
Onboard ile actigimda ekrandaki gruntu duzeldi

ApoAtes

Telrar denedig8mde yine ekteki gibi..

Mr_YAMYAM

Tamam. HDD de muhtemel SMART hataları var gibi görünüyor.
Şimdi kulağını kuyruğunu iyice aç ve dediklerimi harfiyen yap.
WD DLG ile HDD yi tek parça olarak STORAGE olarak formatlayabiliyormusun. (Boot drive değil storage) gidişatta seçeceksin.
Formatlayabilirsen iyi olur ama formatlayamasan da,
HDD yi başka bir PC ye tak ve bir HD tune testi yap.Ekran görüntüsünü buraya koy.
HDD yi arızalara karşı denetle komutu ver. Bozuk bölümleri düzeltip onarmaya çalış kutucuğunu da işaretle.
Başka hiçbirşey yapmadan haber bekle.

ApoAtes

Tamam ustam dediklerinizi harfiyen uygulayacağım şimdi :) sonuçları burada resim olarak paylaşırım bitince.

Mr_YAMYAM

Ben de odamı toplayayım.
İçişleri bakanı gıbızlanıyo  ;D

Mustafa281

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 29 Ekim 2016, 15:04:53Ben de odamı toplayayım.
İçişleri bakanı gıbızlanıyo  ;D
Bu içişleri bakanını hiç anlamadım doğrusu  ;D

Mr_YAMYAM

Evin iç işlerinden sorumlu bayanlara içişleri bakanı denilir.
Genellikle ellerinde süpürge veya kötek bulunur.

Mustafa281

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 29 Ekim 2016, 15:59:18Evin iç işlerinden sorumlu bayanlara içişleri bakanı denilir.
Genellikle ellerinde süpürge veya kötek bulunur.
Aslında onursal hocam ben bir arkadaşınız bir kardeşiniz gibi anlamıştım ;D kötek heryerdr karşıma cıkıyor  :)

ApoAtes

Alıntı yapılan: Mr_YAMYAM - 29 Ekim 2016, 14:58:29Tamam. HDD de muhtemel SMART hataları var gibi görünüyor.
Şimdi kulağını kuyruğunu iyice aç ve dediklerimi harfiyen yap.
WD DLG ile HDD yi tek parça olarak STORAGE olarak formatlayabiliyormusun. (Boot drive değil storage) gidişatta seçeceksin.
Formatlayabilirsen iyi olur ama formatlayamasan da,
HDD yi başka bir PC ye tak ve bir HD tune testi yap.Ekran görüntüsünü buraya koy.
HDD yi arızalara karşı denetle komutu ver. Bozuk bölümleri düzeltip onarmaya çalış kutucuğunu da işaretle.
Başka hiçbirşey yapmadan haber bekle.

Buradan yine 1 i seçip devam edeceğim değil mi? @Mr_YAMYAM

Mr_YAMYAM

Alıntı yapılan: ApoAtes - 29 Ekim 2016, 16:43:53Buradan yine 1 i seçip devam edeceğim değil mi? @Mr_YAMYAM
He.

Açıklama da yapayım ki boşa gitmesin.
1 DLG programını çalıştırır.
2 DLG bootable floppy disk oluşturur.
3 DLG ile diğer uygulama komutları için 2 disk daha oluşturur.
4 Çıkar gider.

seron

Abdurrahman ATEŞ.
Abim, abicim.
O hata mesajları harddiskinde ciddi sıkıntı olduğunu gösteriyor.
Eğer ki garantisi sürüyorsa, ki yeni aldığını söylemiştin sanırım, neden garantiye göndermiyorsun da, kaşınıyorsun.
Ben sana yamyam seni uğraştırır demedim mi? :D
Sanki WD yazılımı ile uğraşınca bozuk harddisk tamir mi olacak?
Olsa da güvenip uzun süre kullanabilecek misin?
Paketle gönder be abim...
Yeni bir harddisk böyle sıkıntı çıkarıyorsa, kaşınıyor demektir.
O hata mesajı da bunu doğruluyor:
"Test esnasında bir hata oluştu. Bu bir anomali (üretimden gelen kusur/sakatlık/arıza)* olabilir. Bağlantı kablolarını kontrol edip tekrar test ediniz. Eğer hatalar tekrar oluşursa, diski yenileyin (değiştirin/yenisini alın)"
*Anomali nedir: http://www.nedirnedemek.com/anomali-nedir-anomali-ne-demek

Bir sıkıntı çıktığında neden ilk önce harddisk HDTune raporu istiyoruz, anlaşılmıştır sanırım.
ilk mesajım:

ApoAtes

@Mr_YAMYAM DLG calistirip devam ettigimde karsima gelen ekranlar bunlar yine formati deniyor suan da.
@seron 3hafta ya oldu ya olmadi alali... zaten aldigim yer ile gorustum p.tesi gunu alicaklar benden hddyi kontrol edilmesi icin servise gonderilecek ondan sonra da degisim yapilacaktir diye dusunuyorum...

ApoAtes

Alıntı yapılan: seron - 29 Ekim 2016, 17:04:36Abdurrahman ATEŞ.
Abim, abicim.
O hata mesajları harddiskinde ciddi sıkıntı olduğunu gösteriyor.
Eğer ki garantisi sürüyorsa, ki yeni aldığını söylemiştin sanırım, neden garantiye göndermiyorsun da, kaşınıyorsun.
Ben sana yamyam seni uğraştırır demedim mi? :D
Sanki WD yazılımı ile uğraşınca bozuk harddisk tamir mi olacak?
Olsa da güvenip uzun süre kullanabilecek misin?
Paketle gönder be abim...
Yeni bir harddisk böyle sıkıntı çıkarıyorsa, kaşınıyor demektir.
O hata mesajı da bunu doğruluyor:
"Test esnasında bir hata oluştu. Bu bir anomali (üretimden gelen kusur/sakatlık/arıza)* olabilir. Bağlantı kablolarını kontrol edip tekrar test ediniz. Eğer hatalar tekrar oluşursa, diski yenileyin (değiştirin/yenisini alın)"
*Anomali nedir: http://www.nedirnedemek.com/anomali-nedir-anomali-ne-demek

Bir sıkıntı çıktığında neden ilk önce harddisk HDTune raporu istiyoruz, anlaşılmıştır sanırım.
ilk mesajım:

@seron abi burada bana söylediğiniz hiç birşeyi yapmadan geçmiyorum. Söylediğiniz herşeyi tek tek deniyorum. HD Tune denemek için farklı pcye takıyorum ancak taktığımda PCyi aşırı derecede donduruyor hiç birşeyin açılmasına izin vermiyor. Şimdi @Mr_YAMYAM belirttiği gibi direk format attım farklı bir pcye bakıp hdtune testi için tekrar deneyeceğim.

seron

Tamam tamam. Benim anlattıklarıma lüzum kalmamış zaten, disk bozuk.
Ama ben fazla zorlama çünkü öyle adam olmaz demek istiyorum.
Tesadüfen o program diski biçimlendirir. Kurulum başarılı olur. Bu defa güvenilmez, nerede bırakacağını bilemezsin.
O yüzden onla uğraşmayı bırak gez dolaş keyfine bak. vakti gelince garantiye verirsin.

ApoAtes

Suan da tek parca halinde formatlayip jendi sistemime ekledim hddyi. Simdi hdtune taramasi yapicam. Onuda atayim her halukarda garantiyede yollayacagim zaten artik. Sansa birakamam cunku bu hddyi kullanan arkadasim ogretmen ve surekli office ile ilgili hazirladiklari belgeleri vs buraya kayit ediyordu. Dedigin gibi simdi calisir ilerde b... yoluna giderse onca veri de hikaye olmus olacak.